Начало    Контакти
Проекти    Новини    Събития    Статии    Връзки
Последни публикации в сайта
Клуб "Стендов Моделизъм България" организира Осма открита изложба-конкурс за стендови модели (всички мащаби и категории).
Кушет вагони на БДЖ произведени в ГДР и техните модели в H0
Галерия снимки и видео - "Булколекто 2011"
Цяла железница е сред експонатите на „Булколекто“ в Пловдивския панаир
Национална среща на железопътните моделисти в България
RailwayPassion.com - Форум за железопътен моделизъм
22 Май 2012, 16:56:43 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Заглавна Страница   Помощ Търси Вход Регистрация  
Страници: [1] 2
  Изпечатай  
Автор Тема: Представяне на Best Ripper  (Прочетена 1305 пъти)
Best Ripper
Сделки: (13)
Hero Member
Публикации: 1460

TT & H0 (AC) & Spur 1 - София

Профил
« -: 15 Октомври 2008, 16:55:56 »

Здравейте... Казвам се Венцислав Гласков, от София съм на 42 г. /скоро стават 43/, тъй да се каже от "дъртата" генерация във форума...  :P  Женен от 20 г., с две деца /дъщеря на 19 и син на 14 г./. Средно образование, специалност "профи шофьор" /иначе гимназия ЕСПУ/, незавършено висше /6 семестъра/ в ТУ - София, специалност електроника... Животът ми се завъртя покрай промените и не остана време да довършва учението, а и си заформих собствен бизнес, така че образование не ми е особено нужно... Преди време се занимавах с търговия на строителни материали и химия, но от няколко години поради различни причини промених нещата към компютри и недвижими имоти, макар че от време на време завъртам при случаи и нещо от старите неща. Впрочем от стария бизнес се запознах с Адриан преди доста време, макар че изобщо нямам спомени да сме говорили с него някога за общото ни хоби... Наскоро се присетих, че в няколко кашона отлежава от доста време скромната ми колекцийка от влакчета размер ТТ /втора колекция/ и взех да я поразгледам, поизчистя и подредя /пак в кашони, този път нови  голяма усмивка/ След мероприятието ми дойде на ум да поразровя из нета дали все още има разни БГ ентусиасти на тая тематика, а и да проверя информацията от един познат, че немската ПИКО била фалирала отдавна, още преди 15 години. Естествено, тоз отнесе една яка майна, след като открих, че фирмата изобщо не е спирала работа и продължава развитието си... После "дедо гугуле" откри сайта за хоби и моделизъм в старт.бг, откъдето ползвах линковете към този форум и един друг... фактически в другия открих една позната физиономия на аватар, плюс познато име, плюс музикални наклонности и нещата взеха, че ме заинтригуваха. Този сайт и форум ми се сториха по-добрите /нека не се обиждат привържениците и на другия сайт/ и се регистрирах онази вечер, а вчера имах път към жк Стрелбище, та минах да видя дали Андри е още в магазинчето си и с радост открих, че е там...
Иначе развитието ми започна през края на лятото в далечната 1970 г. /нямах още 5 г./, когато първи братовчед на баща ми от СССР /сигурно се забелязали по фамилията ми, че съм от българо-съветската дружба/дойде на гости за месец и ми донесе подарък първия комплект размер НО - една елипса с един див двумоторен електровоз с три сребърни вагона и един страхотен тогава трансформатор за прав и променлив ток. Винаги съм си падал по техника, конструиране, чоплене, разглобяване, сглобяване и т.н. и това беше ключът към интереса ми към ЖП моделизма. Естествено, през следващите няколко години нещата бяха под контрол на баща ми - той от време на време ми сглобяваше влакчето, пускаше го... Родата от Съюза идваше почти всяка година и все носеше по някоя дреболийка към влакчето... Първото голямо попълнение дойде след няколко години, когато баща ми отиде в ГДР в командировка и домъкна почти цял куфар с какви ли не чудесии - вагони, локомотиви, стрелки, светофари и какво ли не... Е, не мина и без период на "катастрофи" по ЖП линиите, ама детска ми работа тогава, предпубертетска още... Проблемът идваше, че живеехме 6 души в тристаен апартамент и все нямаше място - железницата се правеше от време на време на пода в хола, въпреки честите ми хленчения. Основният баласт, който обърна кантара, беше през началото на септември 1977 г., когато бях с родителите си на гости на родата в Ловеч и Плевен и за мой тогавашен ужасТ "Млад техник" в Плевен беше фул до козирката с немски играчки - влакчета, конструктори, рали колички и т.н. Може да се каже, че след това окончателно се затвърди интереса към това хоби и някъде тогава успях самичък да пусна първия си управляем "макет" - в спиращи локомотиви, светофари, семафори... , с управление от пулт. .След това до 1983 г. есента, когато влязох в казармата, може да се каже, че обикалях всяка седмица "Млад техник" на сегашната "Мария Луиза" /близо до пресечката с "Кирил и Методий"/ и първия етаж на ЦУМ. За съжаление тогава обаче, въпреки всеобщото твърдение, че размер НО е най-разпространеният сред хобистите, нашите тъпаци от ВТО-тата тогава внасяха най-вече ТТ, а доста по-слабо HO и N. Въпреки това успях да събера над 10 локомотива и близо 50 вагона, но поради проблеми най-вече с намирането на стрелки, допълнително оборудване, семафори и т.н. и една разправия с една продавачка в ЦУМ /която отказа да ми продаде 2 къщи, защото били уж запазени/, спрях да се занимавам след казармата... Още повече, че през 1988 г. се ожених, роди се първото дете, преместих се да живея на друго място, учене, работа... В началото на 90-те разпродадох по-новите и ценни неща по приятели/някои може да са живи все още някъде между други участници във форума/, след това брат ми се установи, че е доликвидирал остатъците, оцеля само захранващият трансформатор... Естествено, като дойде демокрацията, се установи, че има още много производители на влакчета и спомагателни неща и наистина НО е най-масовият размер, вече може да се намери всичко, ама моето вече беше заминало... А и друго натежа към ново развитие в по-малкия размер ТТ - хроничният недостиг на жилищно пространство и място за такова хоби.. Най-вече поради теснотията така и не съм достигнал да направя още първия си макет... Напоследък и нямам много време, а и не искам да го правя по земята, че да не мине някой параход набързо през нещата... Така че може да се каже, че съм назад - доста съм изостанал с матрЯла, но важното е, че меракът все още го има... Занимавам се и с друго хоби - преводи на филми и направа на субтитри, но мисля с него да понамаля, че ми поомръзна... Оттам идва и никът ми - да не се чуди някой защо съм го избрал - аз съм си с еднакъв ник навсякъде... Който има интерес по-специално, може да заповяда на http://subs.sab.bz/ , така и така едва ли някой не влачи филми от интернета...  голяма усмивка
« Последна редакция: 15 Октомври 2008, 16:57:37 от Best Ripper » Активен
pach
Сделки: (22)
Hero Member
Публикации: 7509

TT-идеалният мащаб! BGTT, БДЖ,

Профил WWW
« Отговор #1 -: 15 Октомври 2008, 17:06:05 »

Супеееер! Още един в ТТ ... "силни сме , много сме!!!"  :P :P :P голяма усмивка голяма усмивка голяма усмивка
-----------------------------
Добре дошъл !!!
Историята ти като моделист , бих казал че е типична като нашите , но си има своя привкус , пък и възръстта ти е точна , хем го знаем , хем го можем ...  и едно ... и другото де...! намигване
Даже и откриването ти на сайта е още една хубава новина.
Чети (и пиши де) по темите щом ти харесва и ще ни свикнеш , пък заповядай на срещата в края на месеца , да се запознаем на живо!
Успех!
Активен
Adrian
Сделки: (151)
Hero Member
Публикации: 4509

Купи и ще ти олекне! DR/DB/BDZ 4-5 ep. HO София

Профил WWW
« Отговор #2 -: 15 Октомври 2008, 17:09:28 »

Еее, железен си ! Добре дошъл усмивка
Като редактираш профила си в инфото под аватара напиши в кой мащаб и епоха си , както и града , откъдето си намигване - така по-лесно ще се ориентират колегите !
Активен
toniemi
КЖМ - България
Сделки: (18)
Hero Member
Публикации: 2831

HO,Z Само БДЖ !!!! София

Профил WWW
« Отговор #3 -: 15 Октомври 2008, 18:30:19 »

Здравейте... Казвам се Венцислав Гласков, от София съм на 42 г. /скоро стават 43/,
Здравей,и добре дошъл усмивкаДано ти е приятно във форума с нас.Пожелавам ти да осъществиш хоби мечтите си намигванеУспех намигване

« Последна редакция: 23 Ноември 2008, 20:30:27 от toniemi » Активен
muncho
Сделки: (8)
Hero Member
Публикации: 1215

НО - Радост за всяко око

Профил
« Отговор #4 -: 15 Октомври 2008, 21:51:50 »

Занимавам се и с друго хоби - преводи на филми и направа на субтитри, но мисля с него да понамаля, че ми поомръзна..

А добре дошъл.Благодаря ти за преводите които си правил.Ама глей ся,то ако се откажеш от титрите....влакчетата и те шЪ вземат да ти омръзнат. намигване усмивкаДа правиш титри е благородно дело,ако можеш не се отказвай. усмивка .А за мащаба ,кво да ти кажа ТТ ,едно  таковаа ,бе нюню работа .Ела в НО-то да ти светне от кеф окото ,кат затрака на седмака колелото.Е и Адри веднага 100 оферти ще извади с големи изненади.А в ТТ-е да не  си останеш  пред празно  тезгере. голяма усмивка голяма усмивка
Нали носиш майтап,успех и  по скоро да започнеш макета намигване
Активен
martzaro
Сделки: (0)
Full Member
Публикации: 173

HO - IV епоха-Пловдив

Профил
« Отговор #5 -: 15 Октомври 2008, 22:38:38 »

Привет всем болейщикам!!!
Активен
Maktub
Сделки: (1)
Hero Member
Публикации: 660

N - IV, V; София

Профил
« Отговор #6 -: 16 Октомври 2008, 03:55:50 »

Занимавам се и с друго хоби - преводи на филми и направа на субтитри, но мисля с него да понамаля, че ми поомръзна..

А добре дошъл.Благодаря ти за преводите които си правил.Ама глей ся,то ако се откажеш от титрите....влакчетата и те шЪ вземат да ти омръзнат. намигване усмивкаДа правиш титри е благородно дело,ако можеш не се отказвай. усмивка .А за мащаба ,кво да ти кажа ТТ ,едно  таковаа ,бе нюню работа .Ела в НО-то да ти светне от кеф окото ,кат затрака на седмака колелото.Е и Адри веднага 100 оферти ще извади с големи изненади.А в ТТ-е да не  си останеш  пред празно  тезгере. голяма усмивка голяма усмивка
Нали носиш майтап,успех и  по скоро да започнеш макета намигване

Привет, Best Ripper; приятни дълги часове с хобито  голяма усмивка

muncho, недей баламосва човека, нюню било! Я елате и двамата в N, че да се наслатдите на красотата на истинската миниатюризация. Ами така де, какъв Нох, какъв Аухаген, когато бонзаите са толкова красиви! Автентика братче...  голяма усмивка голяма усмивка голяма усмивка Пък да те питам теб къде ще пуснеш 16 цистерни с два конски вагона, теглени от нещо яко  :P
Активен
Best Ripper
Hero Member

Профил
« Отговор #7 -: 16 Октомври 2008, 08:22:09 »

Абе субтитрите едва ли ще ги спра напълно, просто трябва да се махна от компа.. че вече очи не ми останаха... А иначе на НО бих се върнал, ако някой ми осигури поне половин стая място към апартамента...  голяма усмивка На тоя етап съм твърдо на мнение, че ТТ е най-удачният за мен... N e най-добре при липса на място, ама ще трябва да търся нещата с лупа - не са за мен тия дреболийки.
Активен
TheJackal
КЖМ - България
Сделки: (35)
Hero Member
Публикации: 1061

ТТ 1:120 III und IV Epoch DB & DR Burgas

Профил
« Отговор #8 -: 16 Октомври 2008, 08:44:37 »

Правилно в ТТ 1:120!!! Много сме, силни сме!!! Мащаба на истинските мъже!!!
« Последна редакция: 16 Октомври 2008, 09:18:13 от TheJackal » Активен
zazo
Hero Member
Публикации: 1717

Замърсеното тяло поддържа духа неспокоен.

Профил
« Отговор #9 -: 16 Октомври 2008, 10:27:11 »

Стига бре хора, така ще се надъха, че после няма да може да се говори с pach  голяма усмивка  голяма усмивка  голяма усмивка  голяма усмивка
Активен
schatsi
Сделки: (12)
Sr. Member
Публикации: 499

HO и N - III, IV и V епоха гр София

Профил
« Отговор #10 -: 16 Октомври 2008, 10:41:08 »

Добре дошъл Best Ripper...
 намигване...не им се впрягай толкова на колегите....всички мащаби си имат своя чар...и недостатъци.
За това можеш да направиш като мен  намигване....НО и N ... голяма усмивка голяма усмивка голяма усмивка голяма усмивка
Активен
Жоро
Сделки: (31)
Hero Member
Публикации: 1321

HO DR IV епоха София

Профил
« Отговор #11 -: 16 Октомври 2008, 12:02:19 »

Добре дошъл и от мен Best Ripper. Като филмов манияк няма как да не съм попадал на филм с твой превод, така че благодаря за усилията голяма усмивка
Активен
Best Ripper
Hero Member

Профил
« Отговор #12 -: 16 Октомври 2008, 15:01:17 »

Абе тъй и тъй го обърнахме на спам, та направо да взема да направя следната демокрация.. Да изгоня жената и децата и във всяка стая да направя по един макет - в N, TT и HO.  :P 
Активен
Gervasii
КЖМ - България
Сделки: (1)
Hero Member
Публикации: 1392

НО DRG IIb епоха София

Профил
« Отговор #13 -: 16 Октомври 2008, 20:45:22 »

Абе тъй и тъй го обърнахме на спам, та направо да взема да направя следната демокрация.. Да изгоня жената и децата и във всяка стая да направя по един макет - в N, TT и HO.  :P 

добре дошъл във форума!!! обаче остави една стая за гости намигване намигване намигване
Активен
martzaro
Сделки: (0)
Full Member
Публикации: 173

HO - IV епоха-Пловдив

Профил
« Отговор #14 -: 16 Октомври 2008, 21:21:22 »

А ето го и терена за клубаааа голяма усмивка голяма усмивка голяма усмивка голяма усмивка голяма усмивка голяма усмивка голяма усмивка
Активен
Страници: [1] 2
  Изпечатай  

Отиди на: