Да разбира се ... матрЯлът е калпав. Напоследък се питам ти машинист ли си или служител на инфраструктурата?
И въобще каква е тая упоритост да не се допуснат и други гледни точки, освен "официалната", че машинистите са виновни?
Само да се допуснат за разглеждане, не да се бяга от тях като дявол от тамян. Отдавам го на всеобщата ни заблуда в която живеем и са ни вкарали в руслото на овчедушните хора на тази територия. За друго не смея да си помисля даже...
Ще ти се смеят разбира се, щото са от този материал, не от "марсианския" както казва Милен,
а се смеят, че се опитваш да събереш данни за бализите с грешки, защото знаят, че е "кауза пердута" (поне за тях).
И добре, че само ти се смеят, щото ако представиш пълната картинка за състоянието
на инфраструктурата, може друго да ти се случи (да не дава Господ).
Нали за тези "нови" бализи, релси, централизации и сигнализации, някои е взел едни мнооооого добри пари.
А ти с твойте реално събрани данни (а не по протоколи на приемни комисии) ще покажеш,
че той не само не трябва да получи тези пари, ами трябва да плати съответната неустойка (ако такава е предвидена обаче)
за мърлявата работа и да отиде на съд за абсолютно саботиране сигурността на движението в страната.
Особено ако монтираните беализи са само часто от голямата лъжа, и които бализи ти имаш на HD клип,
ама те след това са демонтирани за да се "покажат" на друг обект за попълване протокола на приемната комисия за него.
И се появява клип без тези бализи, който не е HD защото е сниман с телефона най-вероятно.
Човек ако знае на какво ще попадне трябва постоянно да се носи в себе си (аз съм изключение с моята камера)
една камера от моделите на GoPro например, за да задоволи изискванията за HD качество на евентуалните доказателства по случилото се!!!
За справка - въпросният ремонтиран два месеца преди това участък е струвал на Европа и данъкоплатците 35 млн.лева.
Цените му май са правени като тези
тук - "Свити милиони от НКЖИ":
някои фрапиращи данни и примери
• През 2012 г. за авариен ремонт на 355 м. Железен път в междугарието Самоводене-Велико Търново по 4-та жп линия след провеждане на три аварийни процедури са изразходвани публични средства в общ размер на 16 127 534 лв. без ДДС или цена над 45 млн. лв без ДДС на 1 км железен път.
• Поръчка за авариен ремонт в междугарието Черниче - Пейо Яворов. В рамките на поръчката е укрепен и ремонтиран 175 м. железен път за стойност в размер 6 771 841 лв. без ДДС или цена около 40 млн. лв/км.
• Аварийно-възстановителни строително-ремонтни работи и укрепителни съоръжения от км 182+780 до км 182+930 в гара Плачковци по 4-та жп линия. Укрепени и ремонтирани 150 & железен път на обща стойност 6 991 223 лв. или 46 млн. лв/км.
Говорил съм с хора които работят във фирма изпълнителка на такива проекти и на въпроса защо правят такива
глупостти и ползват некоректни методи за доставка, строителство и усвояване на парите, отговорът е
"ми защото всички правят така - важното е парите да вземем!!!".
На репликата ми " ...а като стане сакатлъка евентуално, това ли ще е оправданието ви?"
отговарят, че това не са го казвали никога и никога не биха го повторили официално.
И това са само работещи в тази фирма, а не техните собственици!!!! И това е матирал.
А като попитах, ако тяхните деца или майки попаднат в подобна ситуация, почват да гледат "умно в една точка"
и после се направиха, че не са ме виждали въобще. А аз питах само от чисто техническо любопитство да разбера,
така ли наистина се прави - зер да "прихвана" нещо от железопътното строителство.
Пък се оказа, че съм попаднал на лошия пример...
Надявам се екипа на нова да не спре до тук и да им позволят да излъчат и останалите части от филма,
макар натиска върху тях да е голям и то под благовидния предлог - да не се пречи на следствието.
Сякаш намерените от тях ...интересни случки, документи и и изказани различни причини, не биха подпомогнали
въпросното следствие за изясняване на истинските причини за катастрофата.
Казвате, че "материалът" ни в страната бил такъв!!!
"Материалът" е такъв какъвто го направим ние, щото и ние сам част от него.
Но тъй като добре са ни овладяли, всички сме станали овчедуши и когато все пак някои се опита
да покаже действителността пред очите ни, ние вкупом почваме да скачаме сруще него.
Че материалът ни е такъв, че е чикиджия, че некадърник който се опитва да пробие в кариерата
или политиката, че леля му е к**ва, че той е педофил и какво ли не още.
А всъщност човекът не се примирява да гледа как овчедушите ни, ги карат постепенно на заколение
и се опитва да ...промени материалът. Колкото по-близо стига до истината, толкова повече
почва да пречи на въпросните кукловоди, които егото им нараства след такива изказвания за "материала".
Ще е интересно все пак до какви изводи ще стигне следствието и ще промени ли това нещо в държавата ни като територия.
Иначе единствено за загиналият, вече е късно да се промени каквото и да е било...
Останалите все още можем...да променим материалът.

Офтоп.
Жоре специално поздравление за "предизборният" клип - много е точен за работа с материала.