Герваско да му мисли за мащаба, аз като новобранец предлагам "едно към Гьоринг"!
Брате Гервасийе, извинявай и ти - снощи явно съм бил преуморен, затова реагирах малко нервно. Не си ме засегнал, но за съжаление често става така - изкарваме си го на първия невинен наоколо. Нейсе, имаш едно пиене от мене заради простотията ми.
Казах, че размерите ще ти ги оправя. Разбрах каква ти е идеята - орела да прилича максимално на Гьоринг. Ще го имаш с дебели крака и с леко удължени крилца, не бой се. И на проби ще си го получиш пак.
По въпроса за "пробития" кръст, тоест за двустранно ецване на това място - няма да стане, казвам ти го от опит. Виж си пак контура около кръста - при такъв подход ще изгори тотално в машината, кръста също. Дори ако на теория остане нещо от кръста, той няма за какво да се държи и ще падне в машината - демек все тая.
Единственото ти спасение е да напълниш кръга около кръста с боя. Не е страшно - капваш малко с върха на остра клечка за зъби и като изсъхне си почистваш релефа, ако си мацнал и там. С върха на същата клечка. Иска тъпрение, ама иначе не става. И не е задължително зелената боя да е абсолютно същата като на вагоните. Предполагам че са тъмнозелени, така че всеки близък цвят ще ти свърши работа - при тоя размер едва ли някой ще хване разликата. Имам предвид с това, на което ти му викаш "обикновено око".
По въпроса за боядисването на ж.п. табели можеш да се обърнеш за съвет към Владо - аз говоря по принцип, а той го е правил конкретно с табелите на БДЖ-то. Лесно е и не боли, само иска време и търпение. Но, поне това е мое лично мнение, крайният резултат си струва.
Разбрах от Павката, че утре, в събота, ще имате някаква сбирка. Много ми се ще да се появя на нея и да ви обясня от първо лице ед.ч. как стоят нещата с ламаринения бизнес, но не знам дали ще мога. Нищо, ще присъствам поне задочно с пробите на табелите дето му ги дадох вчера. А вие си питайте тука - смятам, че досега не съм оставил никого без отговор. Дали той му харесва вече е друг въпрос, но няма смисъл да се лъжем и да ви свалям звезди, за да ви взема най-накрая парите за някой боклук. Има си достатъчно евреи за тая работа!