Автор Тема: Табели на локомотиви и вагони DRG (Reichsadler)  (Прочетена 74782 пъти)

novobranec

• Гост
  • Trade Count: (0)
Re:Табели на локомотиви и вагони DRG (Reichsadler)
« Отговор #90 -: 19 Март 2009, 19:04:13 »
Приятелю, знам че пръхтиш от мерак, но те съветвам преди да наложиш върху вагона някое пиле да си го подлепиш откъм гърба с парче прозрачна лепенка - хем да го държиш и местиш по-сгодно, хем да не ти повреди боята, щото това все пак е тенекия и на местата на пътечките остават мустаци. Пътечките са тия неща, дето държат пилето към основното тенеке, за да не отлети в машината - имаш ги две, по едно на всяко крило. Не е лошо тия точно места да ги тръкнеш малко с диамантена пила или фина шкурка. Слушай дъртия новобранец и няма да сбъркаш!  :yes:

Gervasii

• КЖМ - България
  • Trade Count: (1)
  • Hero Member
  • Публикации: 1733
  • Рейтинг: 40
  • НО DRG IIb епоха София
« Отговор #91 -: 19 Март 2009, 20:18:00 »
Бранец, в интерес на истината съм щастлив, че нахлу така мощно във форума. Без теб 2G нямаше да се щастливи и на стадиона в Нюрнберг щяхме да гледаме мълчаливо и със свити сърца. а сега да фанем бика за рогата добре е ама малко на оная птица дето и викат чапла мяза лабави са й краката. премерих пилето и имам въпрос ВЪЗМОЖНО ли е:
- размаха на крилата си го направил 10,2 мм може ли да стане 10,5 мм;
- диаметъра на венеца е точе 2,1 мм СУПЕР;
- височината от глава орел до венец си я направил 5,2 мм а трябва да стане 4,8 мм за сметка на краката молбата ми е да ги направиш по-къси и дабели забравил си перушината (виж снимката);
- и другото възможно ли е излишният материал във венеца с кръста в него да бъде изрязан (виж снимката) ти си бранец на ход

novobranec

• Гост
« Отговор #92 -: 19 Март 2009, 22:49:11 »
Ха стига сте търсили под вола теле! Това, Гервасий, не се отнася само за тебе, а ЗА ВСИЧКИ: ВСЕКИ ПРОЦЕС СИ ИМА ОГРАНИЧЕНИЯ И КАПРИЗИТЕ ВИ СВЪРШВАТ ДОТУК! ДОРИ И ТОВА, КОЕТО СЕ ПОСТАРАХМЕ ДА НАПРАВИМ ЗА ВАС Е ПОВЕЧЕ ОТ ВЪЗМОЖНОТО!
Размерите ще ти ги оправя, а ако искаш животното да стиска с крака геврек с дупка - само кажи. Цената е все същата, ама да те питам после какво ще ги правиш!

Gervasii

• КЖМ - България
  • Hero Member
  • НО DRG IIb епоха София
« Отговор #93 -: 20 Март 2009, 06:08:58 »
бранец извинявам се много просто въпроса ми бе ДА ЛИ Е ВЪЗМОЖНО. мисълта ми бе венеца и кръста да изглеждат по реалиситчно и с обикновено око да се вижда на зелен фон (както са боядисани вагоните) кръста. в противен случай и в интерес на истината пилето е супер във вида в който е станал. имай предвид че съм ти много благодарен и отчитам факта, че го правиш с огромно желание без което НИКОГА нямаше да стане. знам че е въпрос на технически възможности и ограничение заради мащаба. кажи какво мислиш и кажи какво да правим. още веднъж се извинявам ако съм те засегнал  :hi: :hi:
« Последна редакция: 20 Март 2009, 06:45:13 от Gervasii »

pach

• Trade Count: (42)
  • Hero Member
  • Публикации: 12377
  • Рейтинг: 1338
  • ТТ & Н0; DR & BDZ;ep.I-III(~VI)&selfmade
    • За моделизма
« Отговор #94 -: 20 Март 2009, 08:12:10 »
 :lol: :lol: :lol:
Това "2G" не знам защо , но ми звучи като нов мащаб в хобито!!!!
 :dance1: :dance1: :dance1:
Гервасий да каже 1 към колко ще е !????
 :spiteful: :haha:

Gervasii

• КЖМ - България
  • Hero Member
  • НО DRG IIb епоха София
« Отговор #95 -: 20 Март 2009, 09:02:52 »
2G- както бранеца ме кръсти дуета Гервасий - райхсмаршал Гьоринг

novobranec

• Гост
« Отговор #96 -: 20 Март 2009, 09:10:36 »
Герваско да му мисли за мащаба, аз като новобранец предлагам "едно към Гьоринг"!
Брате Гервасийе, извинявай и ти - снощи явно съм бил преуморен, затова реагирах малко нервно. Не си ме засегнал, но за съжаление често става така - изкарваме си го на първия невинен наоколо. Нейсе, имаш едно пиене от мене заради простотията ми.
Казах, че размерите ще ти ги оправя. Разбрах каква ти е идеята - орела да прилича максимално на Гьоринг. Ще го имаш с дебели крака и с леко удължени крилца, не бой се. И на проби ще си го получиш пак.
По въпроса за "пробития" кръст, тоест за двустранно ецване на това място - няма да стане, казвам ти го от опит. Виж си пак контура около кръста - при такъв подход ще изгори тотално в машината, кръста също. Дори ако на теория остане нещо от кръста, той няма за какво да се държи и ще падне в машината - демек все тая.
Единственото ти спасение е да напълниш кръга около кръста с боя. Не е страшно - капваш малко с върха на остра клечка за зъби и като изсъхне си почистваш релефа, ако си мацнал и там. С върха на същата клечка. Иска тъпрение, ама иначе не става. И не е задължително зелената боя да е абсолютно същата като на вагоните. Предполагам че са тъмнозелени, така че всеки близък цвят ще ти свърши работа - при тоя размер едва ли някой ще хване разликата. Имам предвид с това, на което ти му викаш "обикновено око".
По въпроса за боядисването на ж.п. табели можеш да се обърнеш за съвет към Владо - аз говоря по принцип, а той го е правил конкретно с табелите на БДЖ-то. Лесно е и не боли, само иска време и търпение. Но, поне това е мое лично мнение, крайният резултат си струва.
Разбрах от Павката, че утре, в събота, ще имате някаква сбирка. Много ми се ще да се появя на нея и да ви обясня от първо лице ед.ч. как стоят нещата с ламаринения бизнес, но не знам дали ще мога. Нищо, ще присъствам поне задочно с пробите на табелите дето му ги дадох вчера. А вие си питайте тука - смятам, че досега не съм оставил никого без отговор. Дали той му харесва вече е друг въпрос, но няма смисъл да се лъжем и да ви свалям звезди, за да ви взема най-накрая парите за някой боклук. Има си достатъчно евреи за тая работа!

Gervasii

• КЖМ - България
  • Hero Member
  • НО DRG IIb епоха София
« Отговор #97 -: 20 Март 2009, 09:31:02 »
драги ми Бранец, няма проблем всичко е ОК! разбрах ти и от една дума се навих. добре нека да пипнеш размерите и малко перушина по краката сам виждаш от снимката как краката са малко по-дебели и къси. а за венеца и кръста те разбрах НЕ ГО ПИПАЙ. още веднъж ти благодаря за великолепната работа и търпението и разбирането най-вече. а за срещата Павката се е объркал май тя е всяка последна събота на месеца при Жоро на ул. "Кирил и Методи" в магазина му така че ще се радваме всички да те видим на живо. протокола на срещите е горе долу следният към 14 часа почват да се точат мераклии и до към 18-19 часа има мющории а после някои от здравите сили се насочваме към място за системна злоупотреба и натоварване на организма - песни, огнена вода, ребра и други тям подобни вредни дела :diablo: :diablo: :diablo:

pach

• Hero Member
    • За моделизма
« Отговор #98 -: 20 Март 2009, 09:32:55 »
Защо утре ?
Не е ли на 28 март - тогава е последната събота на месеца!
Или още не е обявено официално , или ти не си си доспал!
Павката да уточнява , че така стрескате ората бря!!!
 :yahoo:

Gervasii

• КЖМ - България
  • Hero Member
  • НО DRG IIb епоха София
« Отговор #99 -: 20 Март 2009, 09:36:33 »
вчера се видяхме да ми даде пробите с пилето и аз му викам до срещата в събота може би е станала грешка ама пак може да се видим и тази събота оборот да правим

pavel75

• КЖМ - България
  • Trade Count: (18)
  • Hero Member
  • Публикации: 1817
  • Рейтинг: 264
  • HO; IV и V; BDZ, BG; София
« Отговор #100 -: 20 Март 2009, 09:38:48 »
Поканих Илиян за следващата събота (28-ми), но явно не сме се разбрали. Той спомена, че няма да може и му казах за правилото - всяка последна събота, когато може да дойде ще ни е драго. Това е.

novobranec

• Гост
« Отговор #101 -: 20 Март 2009, 10:34:29 »
Sorry, грешката си е моя. Извинявайте, че ви стреснах, ама Павката знае каква лудница е обикновено в офиса, а на всичкото отгоре тая седмица съм и на автопилот. Та добре си ми го каза момчето, сега се сетих че беше точно така. Ама като съм тъп и дърт и не помня?
Качих ви още нещо в строителния отдел преди малко.

novobranec

• Гост
« Отговор #102 -: 20 Март 2009, 12:10:50 »
Герваско, обичай още повече истинското БДЖ - понеже още се чудят за един размер и те, та докато ги чакам оправих животното. Сега си точно в размера, макар че и на увеличен екран разликата почти не се вижда. Ама айде - щом искаш...
Ушихме му и перушинени гащи по твое желание. Не заприлича много на другото Г от дуета, на мене поне на монитора ми изглежда добре.
Проби - другата седмица (филм вторник, тенеке сряда)

CaLLlo

• Trade Count: (13)
  • Hero Member
  • Публикации: 2604
  • Рейтинг: 202
  • Dampf Ep.1&2 bis ÜK
« Отговор #103 -: 20 Март 2009, 12:47:48 »
Що са ви отлюспили така темата?   

А и снимките са се смарангясали ...

Язък за хубавата тема!   

pach

• Hero Member
    • За моделизма
« Отговор #104 -: 20 Март 2009, 12:50:53 »
Омазахме темата (не за пилето ) а за табелите на локовете...
Та приятелю , понеже показваш и разни други проби , ти предлагам да направиш твоя тема с име от типа "Проби и поръчки за фотоец при мен" тоест теб де.
Където да гредаме , предлагаме , поръчваме и купуваме !
И тъй нататък де...квот се сетиш още по твоята част !
Може да направиш едно малко представяне - какви файлове обработваш (корел, аутокад , ийгъл, протел , оркад и т.н.) какви изисквания за минимални размери (например разбрах че ако искам нещо тънко 0,25 мм на чертежа трябва да е 0,3 мм) , как трябва да изглежда  чертежа за релеф на фотоец , и как да се прави за ръб по който да се сгъва в последствие този фотоец, какви са ти стандартните цени и въобще нещата от този сорт.
Без да правиш реклама на астра-Т , говорим строго профилирано за моделизма и нещата който нас ни вълнуват а при теб са отговорите.
Така няма да се налага всеки път да те караме да ни отговаряш на всеки , където го сърби и ще спестим много от твоето време и нашите въжделения.
Мммм , какво ще кажеш?
Става ли?