Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Основни похвати в макетирането | Basic steps in creating a layout

Разглобяем (модулен) макет

<< < (8/14) > >>

pach:
Чудесно!!!
Щом вече се изработват шкафчетата - каквото и да ти кажем - късно ще е...

Голямата ти грешка е, че всичко това ще е в спалнята - това е стаята за почивка (не само на теб)
 и е възможно най-неподходящото помещение за изработката на макет.
(ако си семеен - няма да е задълго при този  макет в спалнята  :sarcastic:) :pardon: :pleasantry:
И все пак:
- премести гарата към ъгъла, а пред вратата остави само един подвижен мост.
 (стрелки и гърловина на гара върху подвижна плоскост не е много удачно)
- махни някоя от по-малките гари, защото сега нямаш ясно изразени междугария.
(къде ще слагаш входните светофори и т.н.
- мой съвет е да направиш една средно-голявма гара с обособени пътнически коловози
 (където сега е голямата гара) и в лявата страна (както си публикувал чертежа)
да обособиш товарната гара с глухите коловози.
А от другата страна на моста едно малко депо например.
(не виждам смисъл от толкова много гари на "обиколка в стаята")

zazo:
Съгласен с Владо за удвояване, но друго ми прави още по-лошо впечатление изобилства от криви R1. Това е наистина много малък радиус. Струва си да увеличиш радиуса на завоите максимално, доколкото ти позволява наличното пространство за сметка на правите участъци и поне един завой да имаш с наистина голям радиус.

fpk1999:

--- Цитат на: pach link=topic=1500.msg59751#msg59751 date=1305633028 ---не виждам смисъл от толкова много гари на "обиколка в стаята"

--- Край на цитат ---

Как така :nono:.Всеки макетист иска макета му да е доближен максимално до истинските железници а в железниците няма само една гара.Може би Dare Devil иска точно това да има повечко станции но според мен трябва наистина да махнеш едната по-малка гара та да останат две гари а след това измести малката гара малко по-далеч от централната гара и в планината сложи спирка и ако планината ти ще е е голяма до спирката сложи две-три вили та да могат туристите да ходят с влак да ходят до вилите си :lol: :lol: :lol:но все пак решението е твое :).

Dare_Devil:
Ето някои промени - стрелките са прибрани върху шкафчетата, лявата гара е махната, а на нейно място съм се опитал да направя нещо като товарна; дясната, която ще е "планинската" спирка е изместена още нагоре, а трасето е удвоено - бях го оставил единично, защото ми се струваше, че двойно трасе няма как да се побере на 15-те сантиметра, с които разполагам от тази страна. След моста сложих двойни стрелки, като по този начин в долния край ми остана и малко място за град. С червено съм отбелязал горните два ъгъла, които все още не е късно да бъдат скосени.

Сaprycorn:
Избрал си най-рационалният начин за разположение на макета! Браво! Обаче обмисли много добре предварително всичко до последната къщичка и до последното дръвче... При този вариант (обиколка на четирите стени) няма място за никаква импровизация! Помисли и за кривите стрелки, доколко са ти необходими. Вярно, че пестят много място, но отдалечават още повече макета от реалността. Прави впечатление, че залагаш на R2 и R1, помисли и за това.

Успех в начинанието!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия