Електроника и Електротехника | Electronics and Electrical Engineering > Цифрово / дигитално управление | Digital Command Control

Съвместимост м/у цифрово управление и аналогов влак

<< < (4/15) > >>

G_GROZ:
Здравей Грегари, първия път когато ми се обади по телефона ти обясних как се програмира друг адрес на лока. Явно си забравил, както и да е. На релсовия път трябва да бъде само този локомотив на който искаш да смениш адреса. Той трябва да е в спряно положение. Наитскаш два пъти бутона с изобразени две разклонения/третия на най-горния ред отляво надясно до аварийния СТОП/. След това набираш номера на новия адрес. На Диджи1 възможностите са от 1 до 127/нулата се разбрахме, че пазим за аналоговия лок/. И след това натискаш само един път същия бутон. Програмирането започва и трае 10, 15 секунди през което време лока издава тихи странни звуци и аха да тръгне, ама не. След като се успокои, работата е станала и вече ще ти отговаря само с новото си име. Успех! Ако има проблем можеш да ми звъниш.

G_GROZ:
Колкото до функционалните възможности, наистина ПИКО/УЛЕНБРОК, не е най доброто решение. В момента проектираме голямо трасе за НО и сме в процес на избор на централа. Искам да питам някой имали сведения за голямата централа на ХОРНБИ. Има я при Тихомир мисля на добра цена. Иначе за сега съм се спрял на тази на БАЧМАН. 

Gervasii:
Според мен централата на Бачман е слаба не й знам мощноста в смисъл колко ампера е. Интересното е какъв е макета и колко влака ще се движат едновременно. Но според мен трябва да се почне от 4 ампера на горе, зависи какво управляваш с нея. EcOS на ESU за начинаещи е добре. Мишо Табаков продава един такъв.

G_GROZ:
Наистина това ЕСУ е готино като параметри. Най-важното, че има вграден бустер за 4А. На БАЧМАН е 2.5А. Допълнителен бустер винаги може да се сложи, но бустерирането трябва да е в нов участък, където също ще има ограничение за тока. Накуп 4А е много добър вариант. Благодаря за помощта! Остава да хвана Мишо в "добро" настроение.

gregary:
   Мерси Гроздане, :hi:,това ми трябваше.Попринцип и аз съм хвърлил око на централата при Тихомир,но за сега изчаквам,защото все още нямам достатъчно познания в тази област и няма да бързам с покупки.
   Поздрави :drinks:

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия