Главен форум | Main forum > Железопътен моделизъм | Railway modelling

Питане по тендерите на BR 52

<< < (2/8) > >>

novobranec:
Добре де, нека това на твойта снимка да е 1:35. Само че тогава ще да е Trumpeter, а не Hobby Boss. То все тая, като се изключи печалния факт, че големия е по-сръткав за правене, на моя поне рамата му е една част и така е направен, че нема начин да се насереш с разстоянието на колоосите, ако ще и ръцете ти да са отзад. Но това че е по-малък не значи че частите му са много по-малко! Ама гледам, че и на големия са турили некаква крилата мечка там на кабината на машиниста.  :yes:
Това чудо твое ли е? Не случайно питам. Нещо генерирах една идея току-що.
За дървените дефлектори само ретранслирах тука какво пишат хората по въпроса, явно това е официаланата версия, щото го пише на няколко места (и на различни езици). Прегледах си още веднъж снимките от войната на BR 52 (а те не са малко) и никъде не го видях с такива - всичките са с дефлектори Witte, ако изобщо ги има.
Сега се сетих да питам - а BR 44 има ли го с тендер лодка? Щото имаше навремето една книга от изчезналата ГДР за него, та се надявам че отговора е "да" и че във въпросната книга може и да има свестни чертежи на тендера. Доколкото си спомням, другата книга от тая серия за BR 01 беше направена доста читаво. А може и за други локомотиви да има нещо, ама не съм чувал за повече такива издания на Transpress.

pach:
Логично е да няма снимка на локомотива с дървени крила - това както казва Ясен е било "тунинг" сделан от локомотивните бригади , да не им пуши в носа като си го подадът навън с цигара в уста!!! ;)
Предполагам , че след "официалното" въвеждане на крилата Witte , всички дървени , са били изгорени в пещите!
Ако остане време , днес ще ти метна тук чертеж на лодката (най-вероятно в НО) но това няма да те притесни - знам го! ;D

CaLLlo:
На мен пък точно тия крила ми приличат на руски, т.е. съветски - формата и начина на сгъване, но явно не са ...
Илияне много ти се събра, тендер, пък сега и крила ...

А 44-ка с лодка - нЕма много :fie:

CaLLlo:
С "лодки" 2'2' T30 са BR 42, BR 44, BR 52 и някои BR 38, но типичният BR 44 е с тендер 2'2' T32 и 2'2' Т34,

а "Кенгурото" е  4 Т30 и е слаган само на BR 52

Ако войната беше поизчакала още година, щеше да има 5 и 6-осни тендер-лодки, с локомотиви отпред 6 и 7-осни, от рода 1-6-0, 1-6-1, 1-6-2, 1-7-0, някой ден ще Ви сложа чертежи, щото в мрежата не съм ги намирал още.

pach:

--- Цитат на: CaLLlo link=topic=1632.msg24374#msg24374 date=1242108493 ---На мен пък точно тия крила ми приличат на руски, т.е. съветски - формата и начина на сгъване, но явно не са ...
Илияне много ти се събра, тендер, пък сега и крила ...

А 44-ка с лодка - нЕма много :fie:

--- Край на цитат ---

Вечер като си лягаш , поглеждай под леглото  -  да не вземе да се окаже ,че там са се скрили руснаците , че тогава кво ша праиш?!?!!!!!!!!!!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия