Автор Тема: България!  (Прочетена 927853 пъти)

XRISTO

• Trade Count: (18)
  • Hero Member
  • Публикации: 2447
  • Рейтинг: 12
  • НО - III-IV епоха,DB и DR Ловеч
Re: България!
« Отговор #135 -: 13 Март 2010, 14:03:30 »
Цитат на: CaLLlo link=topic=1752.msg37875#msg37875 date=1268479760
Във връзка с тая снимка сложена горе - Знаете ли колко пъти е късан Цар Борис III на изпита за локомотивен машинист?
Познайте от кой път би взел същия изпит днешен политик, или ... цар?

Ами днешен политик не би се и явил!
Че защо му е да се явява на какъвто и да е изпит?!Само ще се обади и ще му донесат кетапа на крака без да е карал какъвто и да е курс, пък за изпит да не говорим.  ::)

Best Ripper

• Trade Count: (17)
  • Hero Member
  • Публикации: 3377
  • Рейтинг: 551
  • Освободил се от форуми...
« Отговор #136 -: 13 Март 2010, 21:26:14 »
А нима политик стана професия???? :dirol: Ако е станало, то от какво разбира?

Dare_Devil

• Гост
  • Trade Count: (0)
« Отговор #137 -: 14 Март 2010, 09:12:30 »
От лъжене и крадене?

pach

• Trade Count: (42)
  • Hero Member
  • Публикации: 12377
  • Рейтинг: 1338
  • ТТ & Н0; DR & BDZ;ep.I-III(~VI)&selfmade
    • За моделизма
« Отговор #138 -: 15 Март 2010, 08:59:56 »
Христо и Сашо, не е вярно че патриотите тук са само на думи.
Примери има предостатъчно, но за хопата които истински милеят и искат да помогнат на страната си.Никой не е казал че е лесно, ама всички знаят че това е единственият начин да има и след 100 г.българско племе с държава.

Но вас и двамата наистина не съм ви виждал , нито на работни групи , създавани за да се запази нещо българско, нито дори "на подпис" да сте свършили каквото и да е било за родината си.

Вие сте избрали най-лесното - да оплювате всичко около вас , но и нищо да не правите за да го промените, под предлог че една птичка пролет не прави,но истинската причина е че тогава няма да имате оправдание за вашият живот... в този му вид.

И не ми излизайте със стария комунистически лаф , че сте създатели на ежедневни ценности (всички кадърни хора в България имат работа и "творят"), щото така всъщност сте пряко отражение на максимата за "потребители" на ценностти.

Добре че и преди е имало възрожденци (ако сте забравили отидете около 24-ти май в Копривщица например), и сега има такива , родолюбиви българи , които за разлика от вас, като не могат да кажат хубаво за родината си , поне не я оплюват , защото са заети да оправят някой неща, докато другите заети да се оплакват колко е зле тук и колко те самите са зле, всъщност прикриват собственото си нежелание да се включат в "оправянето", щото ....например щели да сгрешат.А как ще критикуват, ако сгрешат и самите те станат обект на критики?
Другите поне постоянно опитват (за ужас на политиците ни), а вие само плюете и се оплаквате.Повярвайте , някой ще са доволни дори само да замълчите - пак ще сте вид помощ! :yes:

Вие и двамата сте мечтаният от политиците резултат , които те 20 години го подготвят - да не ти пука какво става в родината ти и да я напуснеш , обаче не си въобразявайте , че там ви чакат с отворени обятия - там вашата роля също е определена още преди 20 години!

И повярвайте , не е тази която би ви харесала...
 :yes: :spiteful:

zazo

• КЖМ - България
  • Hero Member
  • Публикации: 2049
  • Рейтинг: 263
« Отговор #139 -: 15 Март 2010, 09:34:07 »
Евалата Пацо.  :good: :good: :good: :good: :good: :good:

Без лошо чувство към никой, но в последно време съм сдухан в много по-голяма степен от действията на хората около мен отколкото от тези на политици т.н. келеши. Толкова безхаберие, липса на мисъл, да не говорим за грижа, за "другия", никакъв интерес към дори ежедневни обществени проблеми, говорят достатъчно за бъдещето ни. И не ми казвайте, че времената са тежки, защото '91 и '96-'97, бяха къде по-тежки, но хората бяха много по-съпричастни един към друг и не използваха всеки най-малък момент на слабост, за да сритат по кокалчетата.

XRISTO

• Hero Member
« Отговор #140 -: 15 Март 2010, 11:18:22 »
Цитат на: pach link=topic=1752.msg37971#msg37971 date=1268636396
Но вас и двамата наистина не съм ви виждал , нито на работни групи , създавани за да се запази нещо българско, нито дори "на подпис" да сте свършили каквото и да е било за родината си.

Това не е вярно, твоят призив за военоисторическият музей беше подкрепен и от мен - даже имах имейл доскоро(съжалявам, че си изтрих онзи ден имейлите, разчиствайки пощенската си кутия).Родината - това не е само София.Дори бих казал, че е най - малкото София(софиянци да не се обиждат).Инициативите, които се организират там мога да подкрепя само виртуално и го правя.Аз също милея да ми е чисто, държа се възпитано по улиците(не плюя, не говоря високо и не си хвърлям отпадъците където намеря, давам път на пешеходците там, където са с предимство, уважавам другите водачи, старая се да съм учтив и да се усмихвам дори когато не ми е до смях  :yes:) но от това не следва нищо.Знаеш Пламене, че всяко правило си има изключения.Не искам да кажа, че абсолютно никой нищо не прави, но 99 процента от хората не правят нищо и останалият 1 процент ако ще и задника да си скъса, не може да отмие лошото впечатление на чужденците в нас, както и посредствеността и простотията, еснафщината и апатията, която е налегнала въпросните 99 процента.Не се отказвам, защото няма нищо по - лошо от човек, който се е предал, но вече не вярвам, че нещо може да ни спаси като нация.Този път ни работят отвътре, като от коварна болест се топим и мисля, че сме в последен стадий.Политиците, тоест хората, които в нормалните държави повеждат обществото ни забиват нож в гърба и сме оставени всеки сам да се спасява.Това води до едно - не искам да го споменавам, защото звучи страшно, но ти се досещаш какво имам впредвид.  :hi:

Апропо, бил съм в чужбина и даже съм работил там, знам за какво става дума и затова съм се върнал.Не казвам, че тук ми е лошо.Просто смятам, че нацията ни се топи и се помохамеданчва и ще дойде един ден (не е далеч) когато ще сме малцинство.Знаеш какво става с малцинствата в Турция, нали?За справка - Арменският и Кюрдският народ.Е, сега ще е по - цивилизовано, но резултатът ще е по - страшен.Хем ще ни има - хем ще се срамуваме да говорим на български.Това си го има и сега в някои краища на родопите.Имам приятел с жена от Рудозем, който ми каза, че на тамошните жени им се плаща на месец за да са забрадени.В този глад и недоимък ти имаш ли на представа, ако някой предложи в София по 200 лева на жена за да ходи със забрадка колко хора ще са съгласни?Малцина , естествено, и то от ромски произход, но в малките градове всички, защото така и ни работят - с глад и нямане.Ами ако влезеш в магазина и кажеш: "един хляб, моля!" а продавачът те гледа, все едно, че му говориш на пакистански?Докато не кажеш:"бир  дрън - дрън, та пляс", на турски както е там, ще акаш при гладните.  ;Dт друга страна ако искаш да протестираш, си обявен за националист и даже за фашист.Просто всяко застъпване за чисто българското се гледа като ксенофобия и оттам вече става много трудно да се направи нещо, та каквото и да било то.  :hi:
« Последна редакция: 15 Март 2010, 11:37:07 от XRISTO »

pach

• Hero Member
    • За моделизма
« Отговор #141 -: 17 Март 2010, 11:06:43 »
Цитат на: XRISTO link=topic=1752.msg37981#msg37981 date=1268644702
...Това си го има и сега в някои краища на родопите.Имам приятел с жена от Рудозем, който ми каза, че на тамошните жени им се плаща на месец за да са забрадени.В този глад и недоимък ти имаш ли на представа, ако някой предложи в София по 200 лева на жена за да ходи със забрадка колко хора ще са съгласни?Малцина , естествено, и то от ромски произход, но в малките градове всички, защото така и ни работят - с глад и нямане.Ами ако влезеш в магазина и кажеш: "един хляб, моля!" а продавачът те гледа, все едно, че му говориш на пакистански?Докато не кажеш:"бир  дрън - дрън, та пляс", на турски както е там, ще акаш при гладните.  ;Dт друга страна ако искаш да протестираш, си обявен за националист и даже за фашист.Просто всяко застъпване за чисто българското се гледа като ксенофобия и оттам вече става много трудно да се направи нещо, та каквото и да било то.  :hi:

Всеки се продава както може...и не глада е в основата на всичко!!!
Знаеш ли защо ние българите като казваме "да" , въртим глава в различно от общо възприетото в Европа (пък и света) движение???
Защото когато на една страна някога в средновековието са били струпани фесовете, а на друга са се търкаляли главите на неприелите вярата на поробителите , българите (които са били и бедни и богати) са отговаряли на въпроса на поробителя с "ДА" при което са правели това характерно движение на главата с "българското ДА" и отдолу опряният ятаган на гърлото го е срязвал от раз!!!
Та така за забрадките, българите и ...продажниците....
« Последна редакция: 17 Март 2010, 11:22:48 от pach »

pach

• Hero Member
    • За моделизма
« Отговор #142 -: 17 Март 2010, 11:06:54 »
В Изгубена България има нови снимки:

Гара София, 1942г. - изпращане на министрите Радославов и Филипов за Германия

Мадан, общежитие и кафе-сладкарница “Чайка”, 60-те години на ХХ век

Мадан, детски ясли, 60-те години на ХХ век.

(дали някое от тях сега не се продава за 20 кинта?!!!)

Мадан, централна минно-спасителна станция, 60-те години на ХХ век.

Мадан, автогарата, 60-те години на ХХ век.

Реклама на автомобили, сглобявани в заводите на “Балканкар”, 1968г.

;D ;D ;D

Товарене на батареи с влакови композиции на кораби за фронта, пристанище Русчук.

Товарене на батареи на кораби за фронта, пристанище Русчук.

Страхотноооооо :yahoo:.

Руски емигранти от разформированата армия на Врангел пред рудник Бели бряг, Перник 1924г.

Товарене на параход на Бялата армия на генерал Врангел, пристанище Варна 1921г.

Танкови ловци - “Дебни, скочи и унищожи!”, завършили дивизонна школа в Шумен, януари 1944г.

При Драва и Страцин показаха , че не са яли държавната храна напразно!!!

Първите картечници в българската пехота - Максим-Шпандау (Maxim-Schpandau), София 1907г.

Специално за Васкопф - София, пожарната кола на софийската пожарна команда на скорост.

София, пожарната команда в акция.

София, автомобил пред магазин за автомобили, резервни части, автомобилни и велосипедни гуми.

София, движението между джамията “Баня баши” и Халите, бул. Мария Луиза, 30-те години на ХХ век.

Учителки и автомобил ЗАЗ (Запорожец) пред училището във Ветрен дол, 1976г.

Култов автомобил!!! :haha: :haha: :haha:

Крайпътен бюфет.

Реклама на Автоимпекс, компания за внос-износ на моторни превозни средства, 1970г.

Всъщност това са мотобеди "Балкан" или по известни с лафа "Един вози - петдесет тормози"!!! :lol: :lol: :lol: Но пък бяха мечтата на всеки млад "хулиган" тогава. :yahoo:

Спортен автомобил Булгаралпин, лиценз на Рено, произвеждан (сглобяван) в Пловдив в малка (около 100 бр.) серия в периода 1967-1969г. на цена от 8200 лева, Пловдивски панаир 1967г.

Купето беше изцяло от пластмаса и като спреше в махалата (имахме цели три!!!) децата тичахме да натискаме капака над двигателя - от топлината пружинираше много особено.Това бяха първите коли с цвят "металик" които виждах!!! :give_heart:

Автобус на ТАБСО (Транспортно-авиационно българо-съветско общество) на летище София
« Последна редакция: 17 Март 2010, 12:34:49 от pach »

pach

• Hero Member
    • За моделизма
« Отговор #143 -: 17 Март 2010, 11:11:51 »
И още от транспортната секция:

Автобус “Прага”, предназначен за столичния градски транспорт преди транспортирането му до България.

София, булевард “Георги Димитров”, сега “Мария Луиза” - 60-те години на ХХ век.

София, кръстовището зад Александър Невски, тролейбус и регулировчик - 1965г.

Бряяяя...цветна снимка...а уж тогава нямало.... :victory:

Шумен, боклуджийска кола Шкода.

pach

• Hero Member
    • За моделизма
« Отговор #144 -: 17 Март 2010, 11:21:56 »
И още от железопътният транспорт:

Русе, изпращане на гарата - експрес “Русе - София”, 30-те години на ХХ век.

И още някой нови от сайта:

Тази е пък поздрав за Мунчо - (майна къде се изгуби бре?)

Пловдив, северния бряг на река Марица към стария мост, гимназията Александър І, Панаир хан и Небет тепе.

Един човек който прослави българия по свой си начин. :hi:

Капитан Георги Георгиев (1930-1980) първият българин, обиколил сам Земята със своята яхта Кор Кароли, плаването трае 201 дена, 21 часа и 36 минути и е вписано в книгата на рекордите Гинес, 1977г.

Варна, параход “България” на плаващ док на дружество “Кораловаг”, 1927г.

София - центъра, заснет от въздуха, 1926г.

Първият полет по редовната, гражданска въздушна линия София-Бургас, състоял се на 29 юни 1947г. със самолет Юнкерс 52 (Junkers 52)

Гигантският дирижабъл “Граф Цепелин” над София, месец октомври 1929 г.

XRISTO

• Hero Member
« Отговор #145 -: 17 Март 2010, 11:22:57 »
Егати и молотовският му автобус!Такъв дзвер не съм виждал.  :spiteful:

pach

• Hero Member
    • За моделизма
« Отговор #146 -: 17 Март 2010, 11:25:27 »
Цитат на: XRISTO link=topic=1752.msg38107#msg38107 date=1268817777
Егати и молотовският му автобус!Такъв дзвер не съм виждал.  :spiteful:
Най-масовият по онова време из села и паланки...и София!...щото си беше камион!
 ;D ;D ;D

ritchie

• Гост
« Отговор #147 -: 17 Март 2010, 12:27:16 »
 :music:
« Последна редакция: 27 Юли 2010, 12:57:25 от ritchie »

Vlado

• КЖМ - България
  • Trade Count: (2)
  • Hero Member
  • Публикации: 5620
  • Рейтинг: 659
  • Красотата е в детайла!
« Отговор #148 -: 17 Март 2010, 13:22:36 »
Не съм съгласен за цар Борис, защото смятам, че е бил един мъдър и кадърен държавник. Всеки политик, монарх и т.н.  си има и предимства и недостатъци и не бива пристрастно да посочваме само едното. Когато анализираме едно управление, трябва обективно да гледаме на нещата.

mill

• Гост
« Отговор #149 -: 17 Март 2010, 13:27:45 »
Цитат на: pach link=topic=1752.msg38106#msg38106 date=1268817716
Тази е пък поздрав за Мунчо - (майна къде се изгуби бре?)
Тук съм си ,Пацо,само дето много зает...Страхотни снимки  :hi:! Така ми се иска като ги гледам,ако имаше възможност да се разходя в онези години,ей така ,за малко,от любопитство ;D