Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Имам нужда от помощ при макетирането | Need help with layouts

Проблем!!!

<< < (3/11) > >>

Dare_Devil:
Аз мога да помогна само споделяйки личните си причини да предпочета НО пред ТТ (както може би някои от вас си спомнят - преди известно време разпродадох всичко що имах в ТТ и започнах да събирам подвижен състав и да готвя планове за макет в НО). Причините бяха следните:

1. В НО има много, ама много по-богат избор на подвижен състав.
2. Колкото и детайлно да е изработен един модел в ТТ, аз съм достатъчно кьорав за да не мога да го видя.
3. Що се отнася до изработката на макет - аз съм от хората, дето обичат всичко сами да си правят. В НО ми идват твърде дребни и трудни за изработка някои неща, не ми се мисли какво ще е в ТТ. То даже в 1:72 ми идват ситни маса работи (щото съм и стендов моделист), така че...
4. Верно е, в НО макетът изисква повече място, няма спор. Но пък си мисля, че винаги има начин макетът да се измисли по такъв начин, че да обхване неизползвани части от помещението, и вместо да седят празни - да имат неповторим декор.

Така че ако аз бях на твоето място, нямаше да бързам да минавам към по-дребния мащаб, а щях да се опитам първо да помисля за вариант за преправяне на топографията на макета така, че да пасне на наличното място.

pach:

--- Цитат на: Vasilev65 link=topic=2018.msg31793#msg31793 date=1259151916 ---pach,
Благодаря за изчерпателната информация, но като извърша 1 и 2 стъпка в програмата, в прозореца се показват само папки Н0 и Gleisplane.
Може би ще трябва да я сваля наново?
 :( :( :(

--- Край на цитат ---
Ако си я свалял от мрежатабез да платиш ...може би е "демо".
Ако е "хакната" може да не е цялата, потърси направо в нейната директория , може би е на друго място папката за N и ТТ...

Щом това ти е НО и глайсплан , трябва "по-нагоре" из папките тоест кликай на зеления бутон , докато не видиш всички папки от програмата ...или не излезнеш в основната инсталационна директория (примерно в с:...).
ПРобвай да заредиш п рограмата не от иконата а от старт менюто (там също може да огледаш)...но в краен случай , ако няма други папки освен за НО, тогава просто ги свали от някъде (библиотеките може само) и ги добави , тогава пак може да ги използваш.

Момчетата са прави - прочети още не само в мрежата , но и тук , за да прецениш още веднъж дали си струва да сменяш мащаба!?!?
Все пак вече си инвестирал в НО (не че няма да го продадеш), тоест както се казва "седем пъти режа ...и все късо мамка му!!!".
 ;D ;D ;D ;D ;D

XRISTO:
Мястото е основният недостатък в НО.Почти всеки изпитва подобен проблем.Аз не оставам по - назад, разполагам с 4.10 Х 2.50, а искам да си спретна макет поне 5.50 Х 3.00.Да ти кажа честно, замислям се да отложа с някоя - друга годинка направата, резервният вариант е да го сглобя на модули и след време като се поизчисти апартамента - в хола.  :spiteful:Обаче и през ум не ми минава да сменя мащаба, по-скоро ще сменя апартамента, па макар и да нямам пукнат лев за нов.  :yes:Нашето хоби си е солидна инвестиция, особено ако се гласи всичко както трябва, така че има време.Засега събирам, а един ден може проблемът с мястото да се реши от самосебеси.Същото се отнася и за теб.Щом те пали в НО, то мисли компромисен вариант в НО.Голяма част от красотата в хобито идва от самото създаване на макета с отделните детайли.Оттам идват и подобренията които се внасят от самият хобист, както и саморъчно сглобените сгради, било то готови и само сглобени от моделиста или създадени от нулата.В по-ситният мащаб те уверявам, че ще ти е неимоверно по-трудно.Аз си боядисвам хора, сглабям си сгради, правя си осветление на локомотиви, вагони и сгради с SMD диоди и да ти кажа честно, макар и да съм в НО си е голяма мъка.Виждам перфектно, но съм праснал силна лампа и с пинцетки и други джиджавки се гъзурча с разни дребосъци, не ти е работа.  ;) Ами ако беше  по-ситно?Не, то вече няма да е удоволствие, а мъка.Виж, ако не ти пука за детайлността, а само ще си търкаляш влаковете без да ти дреме дали прилича на това или онова - то карай в най-ситният мащаб, поне е сигурно, че там ще можеш да си позволиш каквото си щеш коловозно развитие и то на малка площ.Успех в избора!  :good:

Vlado:
Брях тея мащаби каква полемика предизвикаха...  :dance1:
Но всички да знаете, че не така лесно си даваме НО членовете. Не и без бой!!!  :bb:

pavel75:
Според мен предимството на НО не е нито цените, нито предлаганите модели, ами това че в България най-много са представителите именно на този мащаб. Един ден ако решиш да купиш нещо на старо или да продадеш твое, ако си в НО ще имаш повече купувачи/продавачи.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия