Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Имам нужда от помощ при макетирането | Need help with layouts
Проблем!!!
fyut:
:) :) :) Пламене недей мъти главата на хорицата с тези пищовни мащаби. Мащаб ТТ го направиха за да се подмажат на руснаците. И да ги зарибят. Нали живееха основно в комуналки. Те не са виновни де. Такива им бяха управниците. Мащаба си е Н0 и това е. Спор нема. Владо е съвсем прав. Прави си макет на модули и си решава въпроса. Така, че чакаме колегата в най- добрият мащаб. Н0!!!!!!!!!!! :pleasantry: :pleasantry: :pleasantry:
Жоро:
--- Цитат на: Vasilev65 link=topic=2018.msg31780#msg31780 date=1259144678 ---...2. Повече инфо за фирми, които предлагат релсов път и влакчета в ТТ...
--- Край на цитат ---
Васко, в google-то изписах "tt modellbahn" и излезнаха над 70000 линка. Като имаш време, разгледай, има много полезни неща.
А сега за мащабите и по-точно за ТТ: наскоро говорих с някой, не си спомням с кой, за това , че като разглеждах каталога на Tillig, и се изненадах от сортимента му. Само тази фирма предлага всички модели на дизелови и електрически локомотиви, които мен ме вълнуват. Отделно всички пътнически и товарни вагони, които аз бих желал да имам. Единствената слаба страна са им парните машини. За сега асортиментът им не може да се сравнява с този в НО. Но и там всяка година излиза нещо ново. А тук коментирам само една фирма. Тя разбира се не единствена. Цените в сравнение с най-разпространеното НО са много по-приемливи. Предимството за по-малкото място е ясно и няма да го засягам. С две думи: един много добър във всяко отношение мащаб.
Мащабът N е за хора с много ограничено място и добро зрение :yes:
Както се казва - въпрос на избор. Сега е моментът да сменяш мащаба, докато имаш малко неща. Но ако решиш да останеш в НО, помисли за макет на модулен или сегментен принцип.
--- Цитат на: fyut link=topic=2018.msg31802#msg31802 date=1259158092 --- ... Мащаб ТТ го направиха за да се подмажат на руснаците. И да ги зарибят....
--- Край на цитат ---
fyut прощавай, не разбрах, Хамериканците ли са се подмазали на руснаците :scratch_ones_head:
IKAR:
Оф, доста сериозна дискусия се заформи.....Според моето скромно мнение, най-хубав, поне що се отнася до детайлизацията, е кралският мащаб - Spur 1. Да, ама откъде толкова мангизи и място. Тук разбира се изключвам "произведенията" на "великата" фалирала фирма Мерклин с нейните стрелки с трамвайджийски радиус, на които вече им скроих шапката виждайки какво могат в HO - пътнически вагони, изработени от тенеке, с нарисувани външни детайли. Един такъв екземпляр за 80 лева още преди почти 10 години изхвърлих в кофата. Какво като са на 150 години и имат традиции. Тия май само на това разчитат, за да си продават моделите. Това го казвам по повод че уж в Германия 85% от моделите в HO били на Мерклин. Преди няколко години имаше и представителство в България, с магазин в офис-центъра срещу ЦУМ, но бизнесът им нещо не потръгна. Едно заради високите цени на Мерклин - аналогов стартов сет, аналогичен на който от други фирми като Роко и Флайшман можеше да се намери за 300-400 лева, в този магазин струваше 887.....А цифров стартов сет с две композиции и звук, но отново с тенекиени пътнически вагони - два бона и нещо...Сега нов дигитален комплект може да се намери за 300 лева, а Мерклин предлагат само бебешка история Circus Mondolino и разни от сорта.....Та значи несъмнено най-големият избор е в HO, но пък в ТТ една-единствена фирма предлага почти всичко. Както и да е - човек трябва сам да претегли плюсовете и минусите и сам да реши....Аз например, работейки в HO, съм решил някога, когато има достатъчно средства, да си купя нещо и в Spur 1, просто за да намажа и от кралския мащаб, но в никакъв случай Мерклин. Може би Kiss - времето ще покаже.....Жоро някъде спомена как някакъв моделист, който имал 40 парни локомотива в HO, като видял такъв в единица, разпродал всичкото HO и си купил една-единствена машина в 1, на която се радвал много повече....
CaLLlo:
--- Цитат на: IKAR link=topic=2018.msg31818#msg31818 date=1259221465 ---... Това го казвам по повод че уж в Германия 85% от моделите в HO били на Мерклин. ...
--- Край на цитат ---
Това е било и така някога там отдавна, доста преди кръглите баници по-горе ...
Вижте по-внимателно и останалите графики от линка - съотношението между мащабите се оказва доста динамична величина във времето.
fyut:
--- Цитат на: fyut link=topic=2018.msg31802#msg31802 date=1259158092 --- ... Мащаб ТТ го направиха за да се подмажат на руснаците. И да ги зарибят....
--- Край на цитат ---
fyut прощавай, не разбрах, Хамериканците ли са се подмазали на руснаците :scratch_ones_head:
[/quote]
Швабеските. Освен това новото строителство в ГДР, което съм виждал с очите си не е много просторно. По тази причина се отвори и една доста голяма пазарна ниша. Трябваше да се заеме. И беше заета. :yes: :yes: :yes:
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия