Не знам за този баровец дето каза е емблемата на града ни е пародия обаче аз имам най готините спомени от моето детство с това детско влакче и така се зарадвах когато го пуснаха отново. Може би те е яд че не е твое лично влакче А??? Не би трябвало да обиждаш така труда на хората и още повече дори и малкото щастие на децата ни. Ако си достатъчно ограничен може да ми опонираш >
>
>
>
>
Тези влакчета в Будапеща ги използват за разходкапо хълмовете и през уикендите всички семейства се качват на тях и си избират места за пикник. Мнооо са готини и приятни имах възможността да ги използвам.
И съм тъп, и прост, и съм ограничен, и съм бил на детската железница от момента на подготовката на трасето, поставянето на първата траверса, строежа на тунела, естакадата, гарите, сигнализацията, и съм един от първите записали се пионерчета за обучение за машинист на локомотива, оня първия.... Изобщо, цялото ми свободно време тогава минаваше или на пасарелката в локомотивното депо на гара Пловдив, или на детската железница. Еми такъв съм не мога да си изкривя мнението щото на теб така ти харесва. Аз нямам желание да отнемам забавлението на детето ти, но бих искал моето да се качи на нещо по-истинско. Така и направих, но на 1100 км от Пловдив в северозападна посока. Щом си ходил в Будапеща на въпросното съоръжение и ти е направило впечатление, значи все пак си намерил разлика, и си толкова баровец колкото и аз. Жалко че нищо не си разбрал от това което съм написал. Искрено се надявах, че като започна възстановяването, ще направят локомотива поне да не е с баркасна визия, и поне да е с дизелов двигател, обаче не би. Беше избран най-лесния начин. Стига с тая екология. Нито германците, нито австрийците са по-малко еколози, за да допуснат в техните паркови железници и дизелови и парни локомотиви. Ами да го бяха направили с горивни клетки тогава, хем супер екологично, а можеше и в Гинес да влезем.
Изобщо, спора ни е безсмислен, защото е пост фактум.