Електроника и Електротехника | Electronics and Electrical Engineering > Цифрово / дигитално управление | Digital Command Control
Имам AC лок на Роко, "DC ready" - как се дигитализира?
760mm:
Мерси! Можеш ли да ми кажеш малко повече специфично за тези декодери, които идват с комби звук и съответно звука отговаря на състоянието на модела - точно такъв ме интересува със сигурност!
ankar:
Здравейте пак, ще съм много благодарен ако някой ми даде съвет как да променя ( ако е възможно) този http://www.piko.de/produkt_db/check.php?page=detail&grand_id=3&parent_id=6&child_id=2&id=57232 лок от AC на DCC вариант.Ако въпроса ви се стори тъп, просто ме насочете къде да чета.
Мерси !
mill:
--- Цитат на: Жоро link=topic=2166.msg34879#msg34879 date=1265055453 ---Ако имате AC локомотив, трябва да се отстрани ската и да се сменят ВСИЧКИ колооси без изключение. Това се налга и от факта, че AC локомотивите са предназначени за Мерклин-релси, а те изискват по-високи реборди от DC колелата. Освен това се премахва мостът на платката на локомотива между левите и десни токоснематели.
--- Край на цитат ---
В същата тема малко по -нагоре е казано.Другаде недей чети,отивай до магазина и поръчвай DC колооси.
ankar:
Благодаря за отговора,макар че не съм убеден във възможностите си да извърша описаната "манипулация".Ще пробвам все пак. :bb:
Gervasii:
евреинът е казал не се занимавай с работа дето не ти е работа!!!!!!!!!!!!! когато вагоните са АС - променливо токови, не е проблем сменяш колоосите докато при локомотивите е друга работа там има опит само един от нас но ще запазя името му в тайна поради съображения за сигурност (повечето се сещат). моето мнение е махай локомотива и минавай в DC и мирна ти глава. освен ако не си решил да си в АС.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия