Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Похвалете се с вашия макет | Show us Your layout
Плосък макет
pach:
Мдаааа, за фактора време не се сетих!!! :sarcastic: :scratch_ones_head:
Ако ли пък не... ша каиш колко пари ти отпускат, купуваме от бриколаж и сглобяваме в клуба - нали за това ни е тая зала там...само заради транспортирането с колата , може да го "сгънем" на две с една шнаперна панта, щото щом ще е трева и релси, лесно се прибира и сгънато. :hi:
lubomir:
Павка, ако те устройват размерите на една кроношпан плоскост, тогава вземай цяла(250х125) или малко я намали и с готови летви(със сечение поне 5х2см) я фиксираш с малки но дълги винтове, тъй че да се вкорави и да не се огъва. Освен това летвите дават възможност да монтираш механизми за стрелките от долу. В никакъв случай не вземай кроношпан по дебел от 8мм(за да е лека конструкцията), и гледай да е с 3-ка накрая на маркировката,което показва плътността(българския е с 2-ка, а немския е с 3-ка). Съвета ми е много много да не се втеляваш на такъв тип "макет", в смисъл да не влагаш кой знае колко пари, понеже ако искаш да го прибираш на тясно място, всичко върху него ще ти пречи. Верно че е хубаво да можеш да сложиш това или онова, но след това трябва да го махаш и пак да го прибираш, което мен ме дразни и ме бави. Затова съм решил че моя полигон ще си остане така - гол(с механика за стрелките), докато не дойде момента "Х" да се превърне в нещо по-така, на някой друг терен, по друго време и при други условия!
Всичките материали ми струваха под 50лв., като единия ден ги взех от Баумакс, а на другия за 2-3ч ги сглобих. Поставянето на релсите отне още една вечер.
Каквото и да е, не мога да отрека, че не е лошо да имаш "винаги готов" макар и "прост" терен, но е важно все пак да го имаш, нали?
pavel75:
Това ми е идеята - гол макет, пък някой път като дойде някой дето трябва да го впечатля може и сгради да сложа.
Един въпрос - тази плоскост за която говориш е една дето прилича все едно е правена от остатъци ли?
lubomir:
Да, ама доколкото знам не е от остатъци(ама може и да бъркам) и се води OSB-3(не вземай 2), и не забравяй непременно 8мм дебелина.
pach:
Павка, преди време ти дадох едно малко ключе като мостра, щото се чудеше как да гарантираш превключването на стрелките. Имаше питане - "Ако попадне парченце от баластрата и езика не се затвори достатъчно - как да разбера?...особено ако стрелката е в тунел! :blink:"
Та с две такива микроключета се прави и обратна връзка, и контрол, и управление...пък и допълнителните контакти също са от полза.Ясно е че ако езика не се езатворил до край и ключето няма да се е превключило - това стига за всичко...
Въпрос на микроключета (твойта мостра е най-малката и най-евтина достъпна в България ;)) напасване и ...умели ръце на моделист.
:hi:
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия