Главен форум | Main forum > Железопътен моделизъм | Railway modelling
Парни локомотиви
bdz43r:
--- Цитат на: caprycorn link=topic=237.msg15438#msg15438 date=1229687770 ---Другите локомотиви в ж.п. музея в Русе са теснолинейни: една от серия 500.76 (мисля че е 505.76) и една от серията 400.60 (за междурелсие 600мм)
--- Край на цитат ---
Теснопътните ги изнесоха, когато сменяха коловозите в музея. Сега мисля, че са в Септември всичките.
В музея е също и 27.08.
15.215 в момента е в София и ще ходи вероятно в Асеново.
Coltrane:
Независимо от политическата конюнктура след 44г., Вапцаров си остава един велик Поет и личност, който ако беше наш съвременник щеше да е, надявамсе, и активен съфорумник. И, слава Богу, защото иначе надали 46.03 щеше да е "оцелял" ;)
Сaprycorn:
Мисля си, дали Димитър Деянов не е "изхитрувал" за това, че Вапцаров е бил огняр на 46.03??? Как иначе би могъл да убеди тогаваШната управа на железниците, че този локомотив трябва да бъде запазен ;)
Coltrane:
Можеби ама надали!! Да приемем, че такава е историческата истина. Важното е че все още го има. Де да можеше да бъде възсановен или поне прибран, така че поне да можехме да го виждаме от време на време. :(
Coltrane:
Впрочем, моделът на Стефан Деянов на 46.01 в НО изглежда много сполучлив. Някой знае ли как е бил направен?
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия