Главен форум | Main forum > Железопътен моделизъм | Railway modelling

Парни локомотиви

<< < (123/151) > >>

widowmaker:
Ами то повечето парни локомотиви на острова са така направени...

misan:
  Найстина повечето английски локомотиви са направени така и винати съм се чудел защо.
  Те имат и някои много положителни неща в конструкцията. Например техните пещи са със силно наклонени напред скари. Там работата на огняра е много улеснена. Той просто изсипва въглищата в началото на пеща и те сами се свличат напред под въздействието на наклона на скарата ,тягата в пеща и сътресенията на локомотива. При това въглищата се разбъркват отлично и изгарят много пълноценно. Винаги ми е било много интересно,че дори и най модерните английски парни локомотиви нямат електрическо осветление.

widowmaker:
пещ-пещТа, нощ-нощТа
наИстина - няма никакво и-кратко тук, както и няма думи в множествено число с й накрая - някой-някои; завой, завои

Извинявай за забележката, ама просто не ти отиват тия пропуски в граматиката :)

misan:
    Няма проблеми. Винаги бързам като пиша,а и действително често правя граматически грешки. 

misan:
  Ако ви е интересно,може да напишете Ultimate steam page.Това е сайт,където има много интересни проекти за парни локомотиви от ново поколение. Би било интересно да ги коментираме. Лично мен тези неща много ме вълнуват и аз все още не съм загубил надежда за един ренесанс на парната тяга,макар и в ограничени мащаби.
Затова са ми толкова интересни и всякакви опити за подобряване на КПД на парните локомотиви ,като използването на въглищен прах ,димоизсмукваща система Гизл и други.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия