Общ форум | Chit-chat > Общи приказки извън хобито | Chit-chat away from the hobby

Автомобили

<< < (6/12) > >>

Best Ripper:
Ицо, разпределителният вал на Опела изобщо не е слаб! Слаби са познанията на тъпите ни гаражни недоучили майстори, включително и в сервизите на официалните представители!

За твое сведение: Опел-ът има хидравлични повдигачи на клапани за автоматично регулиране на луфта им /затова при палене причукват, докато се напълнят с масло/. Въпросните повдигачи по заводско предписание ТРЯБВА да се сменят на определен пробег /за Кадета е 85 000 км/, тъй като от маслените отлагания блокират! Блокиралите повдигачи товарят кобилиците, а те - гърбиците на вала! И той заминава!!! Това обаче НЕ се знае от умниците и те какво правят - слагат на блокиралите повдигачи нов разпределителен вал, който се скапва за 5000-10 000 км! И после Опел бил зле! Зле са тъпаците, дето си мислят, че разбират от коли! Ако всичко се прави, както го е рекъл "хер шваба", валовете изкарват стотици хиляди километри... Ама тук всички разбират от коли - марката била скапана...  :hi:

И като сравняваш две коли, гледай да са от един клас.. не да сравняваш Корса с 607

XRISTO:

--- Цитат на: Best Ripper link=topic=2389.msg39495#msg39495 date=1271190562 ---Ицо, разпределителният вал на Опела изобщо не е слаб! Слаби са познанията на тъпите ни гаражни недоучили майстори, включително и в сервизите на официалните представители!

За твое сведение: Опел-ът има хидравлични повдигачи на клапани за автоматично регулиране на луфта им /затова при палене причукват, докато се напълнят с масло/. Въпросните повдигачи по заводско предписание ТРЯБВА да се сменят на определен пробег /за Кадета е 85 000 км/, тъй като от маслените отлагания блокират! Блокиралите повдигачи товарят кобилиците, а те - гърбиците на вала! И той заминава!!! Това обаче НЕ се знае от умниците и те какво правят - слагат на блокиралите повдигачи нов разпределителен вал, който се скапва за 5000-10 000 км! И после Опел бил зле! Зле са тъпаците, дето си мислят, че разбират от коли! Ако всичко се прави, както го е рекъл "хер шваба", валовете изкарват стотици хиляди километри... Ама тук всички разбират от коли - марката била скапана...  :hi:

И като сравняваш две коли, гледай да са от един клас.. не да сравняваш Корса с 607

--- Край на цитат ---

Валът на Опела не може да е слаб, грешка на речта, направо ме "шашна" с тези упорити и безпочвени обидни твърдения.Когато човек си купи кола, възпитаните хора му казват "честито", пък ако ще и Симсон Дуо да е, избора си остава негов. ;D Та на въпросния вал му е слабо  мазането, както и тъпо решението да се шибне толкова нависоко.Добре ме "светна" за хидравличните повдигачи, човек докато е жив се учи....  :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:Между другото, причукват когато са стари и износени.
И като е "железен" защо хер шваба казва да се сменят кобилиците?!На пежо не се сменят.Поне не до 200 хиляди километра.Предполагам, че и още 100 ще изкарат без смяна.Опела не е скапана марка, окачването му е железно, защото е опростено.Возията му не е от най - лошите, а старите Аскони дори возеха много комфортно.И не се опитвай да ме изкараш враг на немските автомобили, не е вярно, напротив, имат много здрави и сполучливи модели.Но Пежо по нищо не им отстъпват, е, не са такива скъпи, ама това не ми е проблем - тъкмо остават и кинти за влаци.  :spiteful:За 607 не си спомням да е ставало на въпрос...Пък и нямам впечатления от този модел - нито съм правил , нито съм рязал такава в моргата - скоро излязоха.А и в гаража не е идвал такъв клиент, в крайна сметка кола на 3-4 години и то Пежо от високия клас...Ще имаш много здраве от Арменския поп, че ще се счупи скоро.Е, не са дуракоустойчиви, но слава богу, гореспоменатите не си купуват Пежо, те си мислят, че има само една марка автомобили - немските.  ::)
Всъщност, след Пежо, любимите ми автомобили са Тойота, Нисан и Субару.А ако ще си купувам 4Х4, то определено ще е Форестър, но не съм пораснал още.  ;D

Maktub:
Абе не е ли с колоосна формула поне ooOOOOO това автомобил ли е!  :sarcastic:

zazo:
Незнам пичове, според мен последните истински коли са модели от 80-те, айде от мен да мине до началото на 90-те. Оттам нататък истински сполучливите модели са рядкост. То по-това време се сменя идеологията на производството и продажбите на почти всичко, така че не ми е ясно какво обсъждаме. Автомобилите за масово потребление отдавна са загубили всякаква индивидуалност. Единствения сериозен напредък е по отношение на сигурност, но и там има немалко въпросителни. Айде със здраве.

Best Ripper:
Зазо, никой производител вече няма нужда от здрава и издържлива кола. Требе да се строши след време, за да си купиш нова... Във всички фирми има специални отдели, които се занимават с "разваляне" на детайли и агрегати, така че да се износят след определено време и да почне тормоза с ремонтите... За да теглиш майна на старата кола.. Което реално хич не е стара - на 4-5 години... Ама оборот да става, баце, оборот...  :drinks:

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия