Автор Тема: Баласт и баластриране  (Прочетена 154923 пъти)

bdz43r

• Trade Count: (5)
  • Hero Member
  • Публикации: 1026
  • Рейтинг: 273
    • bgrail.info
Re:Баластиране
« Отговор #210 -: 03 Май 2011, 13:47:51 »
А ти виждаш ли на снимката депа, работилници и места, където капе масло и се разсипват въглища?
« Последна редакция: 03 Май 2011, 14:02:54 от bdz43r »

KRAKOMOBILA

• Trade Count: (13)
  • Hero Member
  • Публикации: 2728
  • Рейтинг: 238
  • 46-та серия долу от графика - Шкода рулз!
« Отговор #211 -: 03 Май 2011, 14:55:18 »
пламенчо, пламенчо... ограничен си доста приятелю. Ясно си личи, че не си влизал в депо. На снимката баласта е кафяв заради калодковия прах... а аз кафяво масло не съм виждал.

pach

• Trade Count: (42)
  • Hero Member
  • Публикации: 12388
  • Рейтинг: 1341
  • ТТ & Н0; DR & BDZ;ep.I-III(~VI)&selfmade
    • За моделизма
« Отговор #212 -: 03 Май 2011, 15:10:17 »
Aдминистацията на Railwaypassion моли най-любезно pach и  KRAKOMOBILA да изгладят различията си извън форума.

Малкия въобще не си в час - не става въпрос за депа и т.н. а дали има ръждивокафяв цвят баластра!

Цитат на: tritehiksa83 link=topic=25.msg58919#msg58919 date=1304408799
...(Image removed from quote.)
Изглежда ръждива на цвят.

Но то така, от търчане след мен по темите и писане в стил "От мен по знаещ няма!"
не ти остава време нито да прочетеш нито да вникнеш в писаното.
Само се заяждаш и превръщаш този форум в чат стая за пубертети...
та чак се чудя защо още модераторите те траят.
От локфорума също нещо не става  :scratch_ones_head: ...не пишеш ли вече там?
Значи освен, че не си моделист, не си и спотър !!!
То какво ти остана?
 :sarcastic: :sarcastic: :sarcastic: :sarcastic: :sarcastic: :sarcastic:

ПП.А това, че постоянно си позволяваш да правиш нападки,
 под формата на лични оценки за мен и някой други хора тук,
 говори само едно - кой всъщност е ограничения ...при това умствено!

ПП2.
В депо съм влизал още преди ти да се родиш!
При това още на парна тяга като основна в БДЖ.
Дали не съм виждал как изглеждат коловозите там??!! :scratch_ones_head: :sarcastic:
« Последна редакция: 03 Май 2011, 16:42:03 от Dispatcher »

bdz43r

• Trade Count: (5)
  • Hero Member
  • Публикации: 1026
  • Рейтинг: 273
    • bgrail.info
« Отговор #213 -: 03 Май 2011, 15:55:52 »
Цитат на: pach link=topic=25.msg58949#msg58949 date=1304424617
не става въпрос за депа и т.н. а дали има ръждивокафяв цвят баластра!
Никой не е отричал, че има.

KRAKOMOBILA

• Hero Member
« Отговор #214 -: 03 Май 2011, 16:17:44 »
Aдминистацията на Railwaypassion моли най-любезно pach и  KRAKOMOBILA да изгладят различията си извън форума.

Никой не е отричал - просто пламенчо не вижда по-далеч от носа си и не чете какво пишат хората.  
 А се заяждам само с теб - и то защото ти започна да се правиш на много тарикат.

За локфорума не ми говори - защото едно време аз и Евстатиев го създадохме - още когато го нямаше дори този форум, дори и теб те нямаше в интернет пространството.... След това поради различни причини - понятни за много хора спрях да посещавам форума - вече от доста време. И друго - локфорума е далеч от спотърски форум - но това е друга тема.
 А модераторите ме търпят.. защо да не ме търпят да не си хванал бога за шлифера, че да търпят само тебе и да те връщат от банановата република без причина.
 В депо си влизал... ама явно насън щом си намерил кафяви коловози от въглища или масло.

Общо взето зададох прост въпрос на Жоро, а ти пак осра хубавата тема с малоумните ти постове.  :)
« Последна редакция: 03 Май 2011, 16:40:15 от Dispatcher »

Vlado

• КЖМ - България
  • Trade Count: (2)
  • Hero Member
  • Публикации: 5628
  • Рейтинг: 660
  • Красотата е в детайла!
« Отговор #215 -: 03 Май 2011, 16:26:46 »
Да кажа и аз нещо по въпроса с баластрата:

Бях сигурен, че съм виждал такава баластра някъде и след проверка в профила ми в snimka.bg намерих:

В района на гара Карнобат:

Посока Лозарево - на снимката долу в ляво:

Само за сведение - макар и кафява, но доста по-светла:

KRAKOMOBILA

• Hero Member
« Отговор #216 -: 03 Май 2011, 16:31:27 »
Кафява баластра има на много места.. но не и в депата където са разсипвани въглища или е текло масло.

pach

• Trade Count: (42)
  • Hero Member
  • Публикации: 12388
  • Рейтинг: 1341
  • ТТ & Н0; DR & BDZ;ep.I-III(~VI)&selfmade
    • За моделизма
« Отговор #217 -: 03 Май 2011, 16:59:17 »
Aдминистацията на Railwaypassion моли най-любезно pach ....  обиди и заяждания извън форума.

Човека попита дали това е реален цвят на баластрата и къде има кафява баластра.
Смятам че отговора вече му е ясен. :hi:

Останолото ще го подмина - не ме интересува един елемент с недоизживяно детство
и който явно се дразни от това...
и който се има за всезнайковец, но като не му харесва - осрана била темата
...
Та ти Красене, (сам самин) ревеш като бебе по целия форум от типа
Цитат
...сърдете се на Пламен.Аз няма да ви дам разписанието...
и съответно по целия форум сереш ,
щото нямаш нито срам, нито уважение - ама нямаш чак никаква спирка и си най-големия тарикат. Евала!!!
Дано разбереш, че не е така по-скоро, щото първите седем години са ти закъсняли явно...Ако и това закъснее...

Другия вариант -  да изпълняваш поръчка на твой фаворизиран човек - явно не е така,
щото и фаворитати  не би потърсил помощ от вчерашен хлапак.
По въпроса за тарикатите, глупаците и т.н. - Красене, какъвто ти езика - такъв ти е и ума.
Първо порасни, пък после раздавай правосъдие на връстниците си.
За останалите хора, колкото и да ти се иска, просто нямаш нито право, нито аргументи!!! :yes:
[/s]
« Последна редакция: 03 Май 2011, 17:55:06 от Dispatcher »

jopeto

• Trade Count: (16)
  • Hero Member
  • Публикации: 1355
  • Рейтинг: 211
« Отговор #218 -: 03 Май 2011, 19:05:33 »
Кафява баластра има най-вече, където минават пътниеските влакове! Най-кафява е между релсите. Обяснение на феномена може да намерите ако погледнете, някой път през дупката на тоалетна в пътнически вагон. На  хобисти, които търсят 99% реализъм, мога дам съвет да нанесът с пръст между релсите кафява боя. На такива,  които търсят 100% реализъм да използват реална кафява субстанция по свой избор. Излиза без пари и е ще изглежда много истинско! :sarcastic:   

gts.best

• Trade Count: (56)
  • Hero Member
  • Публикации: 702
  • Рейтинг: 8
  • N(1:160)
« Отговор #219 -: 03 Май 2011, 19:11:54 »
... :yes:........с естествен аромат............

Така освен звук ще има и мирис..............

:drinks:

niki

• Гост
  • Trade Count: (0)
« Отговор #220 -: 03 Май 2011, 19:14:32 »
Цитат на: jopeto link=topic=25.msg58981#msg58981 date=1304438733
Кафява баластра има най-вече, където минават пътниеските влакове! Най-кафява е между релсите. Обяснение на феномена може да намерите ако погледнете, някой път през дупката на тоалетна в пътнически вагон. На  хобисти, които търсят 99% реализъм, мога дам съвет да нанесът с пръст между релсите кафява боя. На такива,  които търсят 100% реализъм да използват реална кафява субстанция по свой избор. Излиза без пари и е ще изглежда много истинско! :sarcastic:   
Мога да ви събирам и от кучето, само дайте заявки)))))))))))))))))))))))), апропо, добре, че форума не е ,,Авиомоделизъм,,.-ще трябва мноооого материал да се пръсне по макетите, и респективно много да дебна кучето :lol:

Vlado

• КЖМ - България
  • Trade Count: (2)
  • Hero Member
  • Публикации: 5628
  • Рейтинг: 660
  • Красотата е в детайла!
« Отговор #221 -: 04 Май 2011, 10:10:54 »
В случая става по-скоро въпрос за изначално сложена тъмно кафява баластра по трасето, а не потъмняла по различни причини (калодки, масло и т.н.). Затова и представих снимки, за да се види, че по нашата жп мрежа има такава. А който иска да си прави реалистични наклоните по трасето и местата на покапало масло в депата има възможност да го постигне, използвайки подходящи бои и др. материали.

divo_ivo

• Гост
« Отговор #222 -: 04 Май 2011, 11:15:07 »
Такама баластра с червеникъв отенък се добива в кариерата на гара Българово и се използва масово в Бургаски регион.По издръжлива е от масовата бяла.

liro4605

• Гост
« Отговор #223 -: 04 Май 2011, 12:36:16 »
Цитат на: divo_ivo link=topic=25.msg59004#msg59004 date=1304496907
Такама баластра с червеникъв отенък се добива в кариерата на гара Българово и се използва масово в Бургаски регион.По издръжлива е от масовата бяла.
  :good:

niki

• Гост
« Отговор #224 -: 04 Май 2011, 13:23:25 »
Лично мое мнение , че е малко излишен спора за оттенъка или  точния цвят на баластрата.Защото все пак правим макети- правдоподобни, мащабни, стараем се да са близко до действителността.Но, тука идва различния аршин, ако мога така да кажа, четейки писанията във форума.Защото весеки пресъздава различна епоха, различна администриция, съгласете се , че не е нужно всичко да е еднакво, до ,,последната буква от теорията,,Баластрата в гарА Боф била жълта а, малко преди завоя към Айтос кафяво, и тн. Ако спазваме всичко от действителносста, никой няма да прави макети с гари, защото , май намя гара с по къси от 200 метра коловози, сметнато в мащаба, няма място за такива прави  в домашни условия.Мисълта ми е , че всеки правейки  с желание и любов мактета, оставя в него или вгражда, както искате го кажете, част от себе си, от своите цветоусещания, от своята си лична  естетикаи вкус, и това  е важното, време, прекарано с хобито, което отлита бързо. :drinks: