Главен форум | Main forum > Железопътен моделизъм | Railway modelling

On30 - мащаб О на междурелсие НО

<< < (4/7) > >>

MetroiD:
Тая джаджа реално би ми била нужна, ако реша да го пусна по нормални НО релси, примерно Пико, като искам да не върви в затворен loop, ами да обръща, тъй ли? Добро решение... алтернативата е да му накупя от стандартните Бахмански E-Z reversible релси, ама пък за тях захранване отделно не виждам да се продава. Та май наистина ще опра до тоя контролер. Благодаря за отговора и компетентното инфо!

Ivo Nedkov:
Ако трамвая ти е аналогов и искаш да го караш по релси на ПИКО,
можеш да го управляваш с най обикновен трансформатор (траф).
Ако искаш да се движи по отворено трасе и като стигне края
да сменя посоката си на движение, това може да се направи и без такъв скъп контролер...

Дай точна информация, какво искаш да постигнеш и ще се намери най-удачното решение.  :good:

MetroiD:
bategojko, да, трамвайчето явно е аналогово, и целта на цялата тая тема беше да разбера дали мога да го карам по нормални НО релси. След като няколко хора вече потвърдиха, че не би трябвало да има проблем с това, а optron пусна линка с контролера, се зачудих именно дали няма начин - щом така или иначе няма да го карам по предвидените Бахмански НО релси - да го пусна с отворено трасе и връщане от края примерно по ПИКО релси. От твоите думи разбирам, че и това не би трябвало да е толкова сложно... което може само да ме радва :drinks:

Още веднъж - доста съм нов в моделизма, поради което и задавам може би глупави въпроси. Извинявайте, ако съм досаден, но благодаря много на всички, които ми дадоха инфо!!

Ivo Nedkov:
Щом си купиш трамвайчето, го донеси на някоя от срещите в клуба.
Там ще можем да го изпробваме върху линии ПИКО с аналогово управление.
Ако всичко е наред, лесно ще се направи и схемата за обръщането на посоката на движението.  :yes:

pach:
Има и готови електронни блокчета които го превключват назад/напред щом стигне крайна точка - ние ги ползваме за тъй наречените пенделни влакове. Продават се от "нашите" фирми за влакове ... имаги и в Ибея.
Включването им е лесно и всеки що годе запознат с начална електротехника се справя без проблем.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия