Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Имам нужда от помощ при макетирането | Need help with layouts
Английска стрелка
XRISTO:
Грешка.Моето е двоен бретел. :blush2:
Нищо де, ако някой има опит с подобно чудо - нека сподели.На "Тилиг" от старите, забравих как се казваха.А, сетих се - Pilz.С външни езици е. :hi:
bdz43r:
--- Цитат на: pach link=topic=2633.msg47007#msg47007 date=1286892009 ---№1 - "Пико А - релси" (HO)
№2 - "Флайшман-Профи"(HO)
--- Край на цитат ---
Ужасяващи са, особено втората!!! Отначало реших, че са N.
Тези в ТТ са много по-сполучливи.
pach:
--- Цитат на: XRISTO link=topic=2633.msg47009#msg47009 date=1286896438 ---Грешка.Моето е двоен бретел. :blush2:
Нищо де, ако някой има опит с подобно чудо - нека сподели.На "Тилиг" от старите, забравих как се казваха.А, сетих се - Pilz.С външни езици е. :hi:
--- Край на цитат ---
Тоест твойта би трябвало да е "beseler" щом е с външни езици - за останалото - виж по нагоре снимките и сам си отговори на въпроса (или качи твоя снимка тук на този двоен бретел - каквото и да значи това... :scratch_ones_head:).
Правилото е - в средата двете "криви" релси ако имат пресечни точки - значи е обикновенна английска.
Но ако няма пресечни точки - значи е тип "beseler" (след малко ще кача скица... :scratch_ones_head:)
Тук както съм отбелязал двете дъговидни трасета се ПРЕСИЧАТ...тоест обикновенно английско разклонение!
...докато тук (не съм отбелязал, че снимката е защитена от драскане) НЕ СЕ ПРЕСИЧАТ ...тоест това е руско разклонение "beseler"!
--- Цитат на: bdz43r link=topic=2633.msg47010#msg47010 date=1286898240 ---
--- Цитат на: pach link=topic=2633.msg47007#msg47007 date=1286892009 ---№1 - "Пико А - релси" (HO)
№2 - "Флайшман-Профи"(HO)
--- Край на цитат ---
Ужасяващи са, особено втората!!! Отначало реших, че са N.
Тези в ТТ са много по-сполучливи.
--- Край на цитат ---
И аз така смятам (особено Флайшманската - то така и не разбрах защо Ясен се спря на тази система?), но ...шшшшшшт....тихооооо...че ще "обвинят" чеТТата в предубеденост!!! ;)
:lol: :lol: :lol:
Впрочем, Тилиг за сега май прави най-добрата релсова система! :scratch_ones_head:
Тая на Пико А-система също струва ми се че е добра (заради Т-профила) но май въобще нямат такива "сложни" разклонения ...Всъщност, имат обаче тройно равнобедрено, което мноооого ми харесва (може би щото Тилиг пък нямат)... :scratch_ones_head: :on_the_quiet:
Така или иначе това са двете системи според мен на върха на класацията...при условие , че за другите знам само от вас или сиреч коствено.... :angel:
;D ;D ;D
XRISTO:
Ето това е въпросният бретел:
С четири външни езика е.Дали ще дерайлират парните с по - сложна колоосна формула?Пускал съм вагони по него, но не си падам по овалите на земята, а на холната масичка ще ми е трудно да сглобя нещо за изпитване. ::)
IKAR:
Нема такова понятие "най-добра релсова система" или ако щете най-добро каквото и да било. Всичко си има предимства и недостатъци и трябва да се избере според конкретния случай и предпочитания. Аз също съм с Флайшман Профи и се чудя, след като към обикновените стрелки - нормални и в крива, нямам абсолютно никакви забележки, толкова ли не могат да направят читава английска стрелка? Даваме им един чертеж със съответните параметри, радиуси и прочие и я правят. Ясен, ако държи на готова баластова призма какво да избере - Гей-О-[*цензурирано*]-та на Роко ли? Дето като мине влак по тях трещи като Чавдарка или Сговнич по разнебитен селски път? Кога най-накрая ще спрат този технически брак от производство. Освен по-нормалното движение, другото хубаво при Флайшман е безпроблемното движение на по-старо производство локомотиви и вагони, каквито при Ясен бол. Пиковщините всъщност са словенско, "Механ"-ско творение - скоро сравнявах две стрелки от стартови сетове на двете фирми и се оказа, че си приличат като две капки вода.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия