Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Имам нужда от помощ при макетирането | Need help with layouts
Английска стрелка
pach:
--- Цитат на: XRISTO link=topic=2633.msg47039#msg47039 date=1286957142 ---Ето това е въпросният бретел:
--- Край на цитат ---
Нищо не се вижда...
какво му е двойното?
Струва ми се, че са обикновенни английски разклоненията... :scratch_ones_head:
:sarcastic: :sarcastic: :sarcastic:
Разбира се, че има по-добрата релсова система...най-малкото защото на Тилиг например с еднакво качество са и обикновенните разклонения, и английските..., дори бих казал че и "баузатц" ("сглоби си сам") серията им е с такова качество, че дори посредствен моделист да се сдобие с добър резултат.
Не хваля само Тилиг, но кажете и за другите системи (който има наблюдения).
Пък дори и по това да видиш как им е направен стартовия сет на дадена фирма, пак можеш да си направиш заключение, защото добрата релсова система не се влияе от материала и качеството, както при "профи", така и при "новобранеца".
Разлика има ли освен в цена и предлаганото - не ставаааа!
По какво се различават вагоните от стартов сет и "нормалните"????
Липсата на всички детайли, надписи и подобни "екстри". Но ако се различават по конструктивни особености (както при разклоненията) или дори материала за направата - не ставааааа!!!!
Свършиха времената когато стартовите сетове се правеха от оцветена пластмаса тип "полупрозрачен найлон". Сега стартовете сетове просто нямат накачулени всички детайли и надписи и това е единственото което ги отличава от "батковците"
Доколкото си спомням, Ясен беше разочарован от Флайшман и обикновенните разклонения, защото му се наложи да си дооправя езиците на всичките. А не че си е купил "стартов"-ви сетове с разклонения.
Може и за това да му тропа на "англичанката" - нея май не посмя да я пипа...
;D ;D ;D
Христо , ако се вгледаш по-горе ;)как съм очелтал на двата вида разклонения областите, ще разбереш , че твойте са си "чисти англичанки" ;D
И въобще ти на кое казваш "външни езици"????? :blink:
zazo:
--- Цитат на: IKAR link=topic=2633.msg47040#msg47040 date=1286957189 ---Пиковщините всъщност са словенско, "Механ"-ско творение - скоро сравнявах две стрелки от стартови сетове на двете фирми и се оказа, че си приличат като две капки вода.
--- Край на цитат ---
Към днешна дата това е абсолютна глупост, може и да слагали в някакъв момент еднакви релси в стартови сетове, но piko A gleis, няма нищо общо с релсите на механо.
XRISTO:
Ами на пластмаските, които се движат напред - назад, сменяйки посоката на самата стрелка.Може и аз да греша... :blush2:
Ама са ми четири и са отвъншна страна.Всъщност, моята стрелка е същата като тази на снимката, но и от ляво е както е тази от дясно.Понеже съм на работа и нямам възможност да я снимам, та съм избрал за пример подобна, от макета на Вимер.Както е видно, по моята могат да се разминат два влака като при нормално двойно трасе, освен това има останалите функции на обикновената английска стрелка :hi:
pach:
Казах вече - ако имаш "разделителна" релса между двете сърца, те това Е "beseler".
Тази от снимката има празно място м/у двете сърца - значи е обикновенна английска.
Всъщност точно тази разделителна релса при "беселер"-а я прави още по-добра, защото обикновенно е с два/три пъти по-голям радиус на отклонение в сравнение с обикновенната "англичанка".
Това освен че е основно предимство, предполагам и допринася за "тропането" в по-малка (при беселера) и по-голяма степен при "англичанката".
То дори и само визуално да преброиш на коя колко пъти една колоос има съприкосновение със релси, сърца и езици и ще стане ясно защо едната трополи като стадо мустанги, а другата е доста по-умерена в звука - само се изпуска една тенджера със болотове на пода... :angel: :haha: :haha: :haha:
;D ;D ;D
ПП.Мамка му...толкова се вкараааме в анализи, че ако не беше със стандартна дължина (за ТТ = 166 мм) до сега да бях заменил заплануваните на макета ми англичанки само със беселер-ки... (за ТТ=209 мм) :blush2: :angel:
Това е още едно задължително условие - англичанката освен по радиус (по-малън) се различава от беселер-ката и по дължина----пак е по-малка.... ;)
ЧеТТник Шопалов - не се кикоти в бекграунда!!! :angry: ;)
:lol: :lol: :lol:
bdz43r:
--- Цитат на: XRISTO link=topic=2633.msg47039#msg47039 date=1286957142 ---Ето това е въпросният бретел:
--- Край на цитат ---
Това е обикновен бретел. Нищо по-специално и страшно - четири стрелки и едно кръстовище. На снимката две от стрелките са кръстовидни (английски), но това е частен случай за максимално пестене на място.
Не бъркайте бретела с английска стрелка!
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия