Автор Тема: Да попитам по-опитните и знаещи!?!  (Прочетена 936342 пъти)

pach

• Trade Count: (42)
  • Hero Member
  • Публикации: 12377
  • Рейтинг: 1338
  • ТТ & Н0; DR & BDZ;ep.I-III(~VI)&selfmade
    • За моделизма
Re: Да попитам по-опитните и знаещи!?!
« Отговор #1995 -: 03 Ноември 2015, 11:19:13 »
Уффффф, комповете са ми защитени (надявам се на фирмените бариери, шитни и сървъри),
а снимките са ми наред (за сега). Аз съм в процес на пренареждане на харддисковете и фактически на тях
са ми само снимките от деня (седмицата). пРедстои ми и годишната преинсталация с нови версии на работните програми.

"Проблема" е, че имам да качвам снимки тук, че нямам достъп до акаунта си в picbg (навярно за това са изключени)
и че там снимките не се виждат (съответно тук) и доста теми се "оголиха" във форума.
Влючително оказиона и акаунта ми тук и по другите форуми.

Иначе и там (в picbg) каквото съм качил като снимки, са ми по хардовете и бекъпдисковете у дома.
Тоест не съм ги загубил на 90% (10% все не мога да ги намеря къде са  :pleasantry:),
 но не съм ги и подредил обаче (точно това правя и в момента на дом. комп който е извън мрежата).
Явно ще трябва да внимавам да не пламне с това крипто**йно, но още довечера ще дублирам всичко на ДВД-та (отново).

Благодаря Саше - ще проверявам и внимавам за напред с цел ограничавана на загубите,
защото явно няма на никой да му се размине!!! Жалко, защото до сега руснаците (спецовете от народа ...не от службите им)
ни пазеха и даже помагаха (на bg), ама от едно известно време са на политическа "хранилка" и резултата
беше предизвестен, макар и неочакван - у нас всички компове са прозрачни за тях!
 :sarcastic:

Винаги когато се намеси политиката (и свинете от политическото статукво) все обикновенните хора го отнасят!!! :(

Mixy

• КЖМ - България
  • Trade Count: (3)
  • Hero Member
  • Публикации: 1539
  • Рейтинг: 385
    • SCARM - българският софтуер за дизайн на релсови планове и жп макети
« Отговор #1996 -: 03 Ноември 2015, 13:26:36 »
Наскоро и аз се сблъсках с криптовирус - единственото спасение е редовен архив на информацията.

Вирусът криптира всички документи, снимки, таблици и т.н. със симетричен ключ, който след това се кодира с двойка PKI ключове. Генерираният частен ключ е известен само на хакера. След като криптира всички файлове с даден набор от разшиерния, вирусът се разкрива и показва съобщение. Предложението е за откуп от няколкостотин евро в рамките на 72 часа изплатени в биткойни. Ако дотогава не бъде платено, вирусът изтрива публичния ключ и следва ново предложение за разкодиране, но вече сумата нараства от 3000 до 30000 EUR в зав. от броя и датите на файловете. Хакерите даже си имат и кол център и услужливо ще ви съдействат след съответното предплащане. За изминалите десет месеца, печалбите генерирани от този тип вируси се оценяват на между 3 000 000 и 15 000 000 EUR. Версиите на този тип вируси са толкова много, че едва половината се засичат навреме от антивирусите, а когато се усетиш, вече е станало твърде късно...

Затова архивирайте информацията поне веднъж седмично, а най-добре ежедневно, в края на всеки работен ден.

vesko76

• Trade Count: (0)
  • Full Member
  • Публикации: 111
  • Рейтинг: 48
« Отговор #1997 -: 03 Ноември 2015, 14:09:40 »
Извинете за въпроса, как да архивирам информацията от компа.Не разбирам много от програми.

pavel75

• КЖМ - България
  • Trade Count: (18)
  • Hero Member
  • Публикации: 1817
  • Рейтинг: 264
  • HO; IV и V; BDZ, BG; София
« Отговор #1998 -: 03 Ноември 2015, 14:31:03 »
Цитат на: vesko76 link=topic=268.msg101683#msg101683 date=1446552580
Извинете за въпроса, как да архивирам информацията от компа.Не разбирам много от програми.

Ако говориш за личния комп - купи си външен хард диск и там копирай всички снимки и документи. Този външен хард да не стои постоянно включен в компютъра, а само когато ще прехвърляш на него.

pach

• Hero Member
    • За моделизма
« Отговор #1999 -: 03 Ноември 2015, 16:16:21 »
picbg наистина вече работи!
Дано утре да са ми на линия снимките и галерията!
Очаквайте обещаното за кран-фермите.
 :hi:
« Последна редакция: 03 Ноември 2015, 16:59:21 от Mixy »

j.k.kolev

• КЖМ - България
  • Trade Count: (11)
  • Hero Member
  • Публикации: 510
  • Рейтинг: 219
  • H0, H0m, H0e IV-VI, SBB,Zb, DB София
« Отговор #2000 -: 03 Ноември 2015, 22:25:15 »
Интересно ми е какво прави наша седмица толкова на юг в Гърция? Под наем ли е била?
https://www.youtube.com/watch?v=BsG9tRBO2-E

liro4605

• Гост
« Отговор #2001 -: 04 Ноември 2015, 08:24:04 »
Преди години имаше няколко машини 07 и 55 под наем заедно с локомотивни машинисти,който се возеха в задната кабина да отстраняват евентуални повреди.Машините бяха подложени на зверска експлоатация.Една ударена имаше дори,която още стои май в гръцко.Стигало се е до големи конфликти между наши и гърци(пример-при максимална скорост на седма серия 100км/ч гърците ги карали с тези влакове по тези разкривени линии с 120км/ч при което наще гасяли мотора и спирали влака)Използвани са предимно за возене на чакъл при строежа на новите им линии.

KRAKOMOBILA

• Trade Count: (13)
  • Hero Member
  • Публикации: 2728
  • Рейтинг: 238
  • 46-та серия долу от графика - Шкода рулз!
« Отговор #2002 -: 04 Ноември 2015, 08:43:49 »
И шестици са пращани, иначе и нашите са си карали не само гърците. Основно в депо Солун са пращани локомотивите, някои са седяли с години там. Иначе ударената седмица си я прибраха и я нарязаха вече.

pach

• Hero Member
    • За моделизма
« Отговор #2003 -: 04 Ноември 2015, 08:45:25 »
Нееееее, нещо не сте разбрали!!!  :pleasantry: :pleasantry: :pleasantry:
В тая мъгла, нашият се е заблудил - вижте как се връща бързо като оставя вагоните в началото.
 :lol: :lol: :lol:
А то там мъглата явно е историческа - гледам нещо от времето като (ако не е точно) "летящия хамбурец" дори
се е забъркал с нея (мъглата) и чак от Хамбург , на тая малка гаричка се е спрял!  ;) :pleasantry:
 ;D ;D ;D

Впрочем интересно - мотрисния влак на отиване сякаш седмака го тегли, пък после сам се връща... :drinks:
трасе ли е ....повреда ли е...или просто са различни гарнитури и клипове събрани в едно (от мъглата не виждам номерата им)
Но пък си има предимство на мъглата - приятно, спокойно и лежерно, дори звуково добро клипче!!!
"Изплуването" на седмака от мъглата според мен "бие" тук фаворита ви (само на някои) - "БДЖ-46.03 напуска Централна гара"

Der Hetzer

• Trade Count: (59)
  • Hero Member
  • Публикации: 1526
  • Рейтинг: 148
« Отговор #2004 -: 04 Ноември 2015, 13:46:48 »
Цитат на: Adrian link=topic=268.msg100713#msg100713 date=1441095284

На снимката прави впечатление сръзката траверсa-релса , за първи път виждам такава - ако може някой да я обясни . Да изчакаме първо Пацо и кантонера Рип да се изкажат , а после може и други желаещи .

И аз не мога да го разбера това, даже видях два вида различни "кламери", скоро очаквам да започна работа в железниците и ще се постарая да разбера.

P.S. Третата релса се явява "Страничен Мерклин"  :yes:

bdz43r

• Trade Count: (5)
  • Hero Member
  • Публикации: 1025
  • Рейтинг: 272
    • bgrail.info
« Отговор #2005 -: 04 Ноември 2015, 14:14:06 »
На горната снимка е Pandrol e-clip. В България такива не съм виждал, но иначе са едни от най-разпространените по света скрепления.
Ние имаме само Pandrol fastclip (като на по-близкия коловоз на последната снимка), Pandrol fastclip FE и разните модели Vossloh, начело с W14, както старите ПАК-68И.
« Последна редакция: 04 Ноември 2015, 14:16:21 от bdz43r »

liro4605

• Гост
« Отговор #2006 -: 04 Ноември 2015, 15:37:35 »

Ей това тук не е мръднало 20години без никакви ремонти.
   Ще добавя само каква е идеята.Скрепления от типа се наричат еластични и идеята е да се намали триенето,съответно износването на фрикцията релса-колело.При натиск има някакво минимално движение на релсата което намалява триенето.Особено полезно в криви.Тези които сега се поставят у нас преди 22години започна усвояването за производство и лабораторните тестове.Имахме една даскалица по „Устройство на железният път“ много навътре в нещата и ни показваше още тогава какви ли не видове събрани от нея по света.
  Тук мога да вмъкна също,че по принцип има съотношение на твърдост между релса и колело.В метрото например колелата са по меки от релсите и се износват по-бързо от релсите.Съответно по-евтин материал за колела с по малка твърдост.Едни наши умници преди години видели по-евтинкото и давай.Локомотивите се попиляха да стоят по криковете докато свърши партидата.Не съм го виждал с очите си но казваха,че поставена съчма на релсата потъва в колелото.

bdz43r

• Trade Count: (5)
  • Hero Member
  • Публикации: 1025
  • Рейтинг: 272
    • bgrail.info
« Отговор #2007 -: 04 Ноември 2015, 15:49:03 »
Това е при Тъжа нали? Тези са полски, експериментални. Малко такива има и между Владо Тричков и Луково по път 2.
За съчми не знам, но оригиналните бандажи на ДМВ серия 10 се разпадаха на люспи за няколко дни. Имаше случаи на оставени влакове заради паднали парчета по кръга на търкаляне.

liro4605

• Гост
« Отговор #2008 -: 04 Ноември 2015, 15:57:22 »
Тъжа-Калофер,да.Аз казвам 20г  ,а сигурно може и да са 30г.

Best Ripper

• Trade Count: (17)
  • Hero Member
  • Публикации: 3377
  • Рейтинг: 551
  • Освободил се от форуми...
« Отговор #2009 -: 04 Ноември 2015, 23:13:20 »
https://youtu.be/_MKcTbYDP7w?t=141

И тук се виждат подобни еластични връзки...
https://www.youtube.com/watch?v=5uxsFglz2ig
« Последна редакция: 04 Ноември 2015, 23:20:16 от Best Ripper »