За винта вече споменахме.
"Под винта на тежестта" не знам какво имаш точно предвид, но ако правилно те разбирам, искаш да кажеш винта, който се намира върху металната част на локомотива, съвсем леко вляво от средата. Не пипаш нито винтовете на талигата, нито на куплунзите. Снимката по-горе перфектно показва за кой винт говорим аз и D2. Така че няма опасност да го сбъркаш.
За декодера е така.
Но след като го поставиш, веднага провери в каква посока се движи локомотивът, и дали фаровете му светят правилно. Защото, когато цифровизирах моя Таурус на Пико, се оказа, че декодерът трябва да се обърне- по-скъпите локомотиви имат цвят на всяка от дупчиците за пинчетата на декодера, чиито кабелчета имат също различни цветове , за да не може да се обърка местоположението на декодера.
Докато по-евтините модели, като Пиковските например, нямат. И объркаш ли дупчиците, локомотивът, поне при мен, се движеше само в една посока със светнати фарове в другата от другата страна. Така, че внимавай, как си сложил вътре декодера, и преди да го сглобиш тествай отново и отново за посоката на движение и фаровете.