Момчета, търся стругар, който да ми изработи цанга за дрелката, която да може да ми захваща боргия с фи 0,3, 0,4мм. Ако познавате някой, свиркайте! Предварително благодаря за помощта!
Това с изработката на цангите не е лоша идея , само дето никой не се наема (или иска цена в злато...) , пък и там по "тънката" част е нарязването с фреза на процепите , които правят всъщност да работи като цанга.
Ако намерите някой който да ми направи цял набор цанги ...и аз се включвам!!!Владо , кой модел ти е дрелката - цанги за този размер свредла (б
Ургийте са на дърводелците) става и тази от минидрила от Конрад (на 7,56 лв) дето е с адаптор за 12 V.
Друг вариант - слагаш микропатронник от старата Пиковска машинка (също дето е 12V).Той лови до 0,1 мм.
Крайно
временно и еднократно решение, докато пробиеш нужното - навиваш един до три слоя домакинско алуминиево фолио на опашката на свредлото и става на по-широк инструмент.

Впрочем в "Електрон" на Борис І (до женският пазар) продават малки комплекти със свредла с дебели опашки (мисля че са на 3 мм) но са скъпички за наборите (е , в рамките на 5/10 лв) от 3 до пет свредла, но пак е решение...
Някой беше споменал , че там има и наборчета от цанги за техните минидрилове (същите са като от конрад - 220 волтови с регжлаж от 1500 - 30 000 оборота...и цените са горе/долу еднакви) но не съм се сетил да проверя.