Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Имам нужда от помощ при макетирането | Need help with layouts

Начални стъпки в макета на gregary

<< < (9/29) > >>

Сaprycorn:
Направи я с Roco Line, при тяхната система междурелсието ще бъде 61,6 мм

eurostar:
Браво, Ясен! Английската стрелка на Roco 42496 е според мен съвместима с другите стрелки и кръстачки на Atlas. Искам да поясня защо сме се насочили към релси и стрелки на Atlas - по една единствена причина - Грег има да купува много релсов път и цената не е без значение. Иначе Roco имат цялостни решения за коловозно развитие, но на каква цена!?

pach:
Може би трябва да се уточните оБаче точно на какъв релсов материал ще прави Грег макета,
щото така преливаме от пусто в празно... :scratch_ones_head:

eurostar:
Уточнението не е лесна работа. Но вярвам, че Грег скоро ще вземе решение.

Никъде не мога да намеря кръстачка на 10 градуса - нито при Roco, нито от друга фирма. С кръстачката на Аtlas междурелсието остава над 70 мм. Моля, ако някой види кръстачка на 10 градуса, да каже.

Vlado:
Все си мисля, че е добре да се ползва един релсов материал, за да няма проблеми с напасването после. Отделно от това могат да се получат и различни цветове на релсите, различна дебелина на глава релса и изобщо сбироток отвсякъде. Това бе една от големите ми грешки при направата на моя макет - използването на всякакъв релсов път. Тъй че опитът е изстрадан!
Разбира се, всеки сам решава какво ще слага на макета си, но моето мнение е, да се избере един релсов път и според предвидената от фирмата геометрия да се прави (съобрази) всичко останало.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия