Общ форум | Chit-chat > Общи приказки извън хобито | Chit-chat away from the hobby

Кой интернет доставчик да избера?

<< < (4/17) > >>

G_GROZ:
Разбира се по оптичен кабел! Иначе не знаеш какво ще остане от компютера. Редовен клиент съм на Мегалан в Студентски град от три години. По една случайност много близък с един от бившите собственици и създатели на мрежата. Сега станаха милионери от продажбата, но "качествата" на новия собственик М-тел, се проявиха веднага. Добра връзка, когато я има. На всеки час, по едно две прекъсвания без значение ден и нощ. Бившите собственици имат обяснение и то е по-тънко минаване, където трябва за сметка на клиента. Така че от горещ привърженик на Мегалан, сега и аз се замислям за смяна. Но все още незнам. Може би Виваком, макар и малко по-бавно но стабилно. 

Mixy:

--- Цитат на: G_GROZ link=topic=2879.msg51442#msg51442 date=1293696688 ---Може би Виваком, макар и малко по-бавно но стабилно. 

--- Край на цитат ---

Не се набутвай в блато от което няма измъкване. Сърбал съм им попарата и не бих повторил, но всеки сам си решава.

Best Ripper:
БьеТьеКа - това дърво - за тебе е...  :pleasantry:

Реално няма доставчик на нет, на когото връзката да не прекъсва чат-пат.. .Колкото и да се напинят всички да рекламират, че имали 25 часа в денонощието поддръжка, 400 дни в годината безпроблемен нет и т.н. За съжаление голяма част от проблемите на нетаджиите /поне по София/ идват от ЧЕЗ... Аз съм на друг доставчик /освен изброените/ и въпреки че кабелите са отдавна под земята, въпреки че между всички квартални разпределители всичко отдавна е оптика - пак има бели. Последния път преди 2 седмици останах без нет за 4 часа - причината: нарушено токоподаване в кварталния разпределител от страна на ЧЕЗ! Да, имат UPS-и, имат и танкови акумулатори към тях, ама издържат към часа и половина.. .И ако не си дойде тока по жицата - край! И те изключват. Нерядко белите идват и от въздушните кабели на електроразпределението, които също висят по стълбовете и на тях им действат същите електромагнитни индукции от светкавиците, както и на висящите ЛАН-ове и кабелни телевизиии...  :pardon: А евтините захранвания /тия по 20-30 лв./ са толкова оглозгани заводски откъм оразмеряване и защити, евтини бързостареещи части /особено кондензатори/, че нерядко компютрите гърмят и от най-обикновени токови удари, в които електромрежата изобилства, особено в зимно време при голямо натоварване... Така че един съвет от мен - не жалете пари за хубаво захранване за компютъра! За да не ревете после, че ви е останала здрава само кутията...  :hi:

Adrian:

--- Цитат на: G_GROZ link=topic=2879.msg51442#msg51442 date=1293696688 ---Разбира се по оптичен кабел! Иначе не знаеш какво ще остане от компютера. Редовен клиент съм на Мегалан в Студентски град от три години. По една случайност много близък с един от бившите собственици и създатели на мрежата. Сега станаха милионери от продажбата, но "качествата" на новия собственик М-тел, се проявиха веднага. Добра връзка, когато я има. На всеки час, по едно две прекъсвания без значение ден и нощ. Бившите собственици имат обяснение и то е по-тънко минаване, където трябва за сметка на клиента. Така че от горещ привърженик на Мегалан, сега и аз се замислям за смяна. Но все още незнам. Може би Виваком, макар и малко по-бавно но стабилно. 

--- Край на цитат ---

казвам ви - забравете за Мегалан !

gts.best:

--- Цитат ---....................не жалете пари за хубаво захранване за компютъра! За да не ревете после, че ви е останала здрава само кутията... 

--- Край на цитат ---

Напълно подкрепям казаното от колегата........

А що се касае до интернет доставчика.......... винаги можеш да го смениш............така че не виждам какво толкова избирате........

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия