Общ форум | Chit-chat > Общи приказки извън хобито | Chit-chat away from the hobby

Кой интернет доставчик да избера?

<< < (3/17) > >>

Best Ripper:
Не е нужен ток, за да изгори електрониката...  :hi: Достатъчно е и високо напрежение.. А такова при светкавица колкото ти душа сака... И гърменето не идва само през ЛАН-а, а и през евтините скапани захранвания, съчетани със стари инсталации... Реално от светкавица може да изгори нещо в радиус от 2 км.! За сведение: една средномощна светкавица има напрежение между 50 и 250 млн. волта и ток от 100 до 250 хил. ампера!!! Умножавате едното по другото и получаване мощността. В допълнение имайте предвид, че целият този разряд протича обикновено на 2 до 4 импулса в разстояние на около 0,4-0,5 сек. Който е учил или е наясно с елементарната електротехника знае какво е това електромагнитна индукция и какво причинява. И на какво е пропорционална...  ;)

Tramway:

--- Цитат на: Best Ripper link=topic=2879.msg51405#msg51405 date=1293610835 ---За сведение: една средномощна светкавица има напрежение между 50 и 250 млн. волта и ток от 100 до 250 хил. ампера!!! Умножавате едното по другото и получаване мощността. В допълнение имайте предвид, че целият този разряд протича обикновено на 2 до 4 импулса в разстояние на около 0,4-0,5 сек. Който е учил или е наясно с елементарната електротехника знае какво е това електромагнитна индукция и какво причинява. И на какво е пропорционална...  ;)

--- Край на цитат ---
Пропорционална е на квадрата на цената на уредите, които предстои да изгорят.

XRISTO:

--- Цитат на: Best Ripper link=topic=2879.msg51405#msg51405 date=1293610835 ---Не е нужен ток, за да изгори електрониката...  :hi: Достатъчно е и високо напрежение.. А такова при светкавица колкото ти душа сака... И гърменето не идва само през ЛАН-а, а и през евтините скапани захранвания, съчетани със стари инсталации... Реално от светкавица може да изгори нещо в радиус от 2 км.! За сведение: една средномощна светкавица има напрежение между 50 и 250 млн. волта и ток от 100 до 250 хил. ампера!!! Умножавате едното по другото и получаване мощността. В допълнение имайте предвид, че целият този разряд протича обикновено на 2 до 4 импулса в разстояние на около 0,4-0,5 сек. Който е учил или е наясно с елементарната електротехника знае какво е това електромагнитна индукция и какво причинява. И на какво е пропорционална...  ;)

--- Край на цитат ---

:good:

На туй отгоре никакви лан протектори не помагат.А под "изгоря" нямам впредвид с пламъци, а просто повреда на дъна, хардове, захранвания, видеокарти поотделно или в различни комбинации, че даже и всичко накуп.И нищо не помага срещу гръмотевиците.Единственото решение е кабели под земята.

optron:
По принцип съм на Мегалан в Студентски и нямам никакви оплаквания - стабилна връзка и високи скорости. Обаче съм в заварено положение, когато МТел ги купиха.
Моят съвет е да прочетеш договора хубаво, с всичките едри и дребни букви! Идеята ми е да не се съгласяваш, ако ти предлагат срочен договор със задължение да плащаш месечните такси. Аз в момента съм така - плащам, ползвам; не плащам, спират ме, не ползвам; плащам по-късно, пускат ме, ползвам. Няма неустойки или глоби или там каквито простотии измислят - в крайна сметка като ме няма два месеца (примерно), нетът не се ползва и съответно няма смисъл да се плаща. Такъв е и справедливия подход, така че трябва да си държим на него!
Пожелавам ти безпроблемна връзка и лесно ползване!

staff123:

--- Цитат на: XRISTO link=topic=2879.msg51429#msg51429 date=1293649703 ---...нищо не помага срещу гръмотевиците...

--- Край на цитат ---

Интернет по оптичен кабел. Доколкото съм запознат при него проблемът с мълниите го няма.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия