Анкета

Кой интернет доставчик да избера?

spectrum net
5 (23.8%)
megalan
10 (47.6%)
mreja net
1 (4.8%)
NET1
2 (9.5%)
MAX Telekom
3 (14.3%)

Общ брой гласове: 12

Автор Тема: Кой интернет доставчик да избера?  (Прочетена 26878 пъти)

XRISTO

• Trade Count: (18)
  • Hero Member
  • Публикации: 2447
  • Рейтинг: 12
  • НО - III-IV епоха,DB и DR Ловеч
Re:Кой интернет доставчик да избера?
« Отговор #30 -: 06 Юни 2011, 18:13:57 »
А за малките градове - БТК  :good:
Четири симки със интернет 30 кинта, четирите са на 1 ст. на минута по между си, засичане на 30 сек., а и всяка си има 100 фрии със оператора и БТК.Облъчвам си яко мозъка и плащам за всичкото това 30 кинта на месец. Пе$ $ $ $ $ $те от М тел скубят по толкова кинти само за една дрислива симка на месец, да ги ....  :angry: Колкото до нета, не е много бърз, но пък аз не търгувам с ценни книжа и не ми е проблем, че филма се сваля за 1 час, а не за 5 минутки. За сметка на това е стабилен, за две години и нещо съм си ресетвал 2-3 пъти рутера и то, защото ЧЕЗ идиотите си спират тока за по 1-2 секунди.  :yes:

niki

• Гост
  • Trade Count: (0)
« Отговор #31 -: 06 Юни 2011, 18:21:10 »
1, 2 секунди, в кварталите където има яко строителсво/навсякъде има , но някъде повече))/спира по- често за проби и нови включвания, абе, дали е за нет или ток, все тая, монополистите ни таковат през панталонките ;D

mitko359

• КЖМ - България
  • Trade Count: (11)
  • Hero Member
  • Публикации: 684
  • Рейтинг: 31
« Отговор #32 -: 15 Юни 2011, 22:38:18 »
за да не отварям нова тема ще пиша в тази
искам да питам дали това http://www.technopolis.bg/b2c/details/bulgarian/564393/P11021101/Мрежов-адаптор-HAMA-150Mb-/53331
е същото като тези неща с които се свързва безжичната мишка (с две думи дали ще може това с което се свързвам с мишкта да се свържа с безжичния нет)

pavel75

• КЖМ - България
  • Hero Member
  • Публикации: 1818
  • Рейтинг: 264
  • HO; IV и V; BDZ, BG; София
« Отговор #33 -: 16 Юни 2011, 08:45:15 »
Това както го гледам е точно за това - ако РС-то ти няма безжична мрежова карта, това ти трябва.

i_deck

• Гост
« Отговор #34 -: 16 Юни 2011, 16:13:39 »
Не е същото. Едното е RF (за мишката), а това към което си дал линк, е някакво смотано WI-FI или wireless lan adapter.
Не става.
« Последна редакция: 16 Юни 2011, 16:15:58 от i_deck »

cahdar

• Гост
« Отговор #35 -: 22 Юни 2011, 16:44:43 »
Цитат на: widowmaker link=topic=2879.msg61197#msg61197 date=1307370852
За София и големите градове - Макс Телеком.
Можеш да си вземеш модем или usb устройство (като флашка).
10 кинта на месец за нови клиенти (12 месечен договор).
И аз бях на МАгЕлан, ама нещо не виждам смисъл да плащам 25 лева за кабел,
в който почти винаги се спъвам.

Да ви кажа това с флашките не е добър вариант за на всякъде. Някъде сигналът е много слаб, особено ако няма пряка видимост. кабелът си е кабел,  е, да, може да пречи понякога, но е много по-сигурна връзка. Преди пробвах с флашка на Виваком и Макс Телеком - е, не може да се сравни с кабелния интернет на НЕТ 1. А с кабелен може да се ползва и рутер, нали?  :)

niki

• Гост
« Отговор #36 -: 22 Юни 2011, 22:42:23 »
Е че къ иначе ;D :drinks:

cahdar

• Гост
« Отговор #37 -: 23 Юни 2011, 14:20:38 »
Така че да пием за добрият кабелен интернет!  :drinks: Ама Добрият, а не срещи от третия Близууитски вид!  :sarcastic:

widowmaker

• Гост
« Отговор #38 -: 23 Юни 2011, 15:26:32 »
Цитат на: cahdar link=topic=2879.msg62141#msg62141 date=1308750283
Цитат на: widowmaker link=topic=2879.msg61197#msg61197 date=1307370852
За София и големите градове - Макс Телеком.
Можеш да си вземеш модем или usb устройство (като флашка).
10 кинта на месец за нови клиенти (12 месечен договор).
И аз бях на МАгЕлан, ама нещо не виждам смисъл да плащам 25 лева за кабел,
в който почти винаги се спъвам.

Да ви кажа това с флашките не е добър вариант за на всякъде. Някъде сигналът е много слаб, особено ако няма пряка видимост. кабелът си е кабел,  е, да, може да пречи понякога, но е много по-сигурна връзка. Преди пробвах с флашка на Виваком и Макс Телеком - е, не може да се сравни с кабелния интернет на НЕТ 1. А с кабелен може да се ползва и рутер, нали?  :)

Кабелният интернет е само у вас, с флашката, дори и да няма покритие навсякъде, имаш нет и на двора ( или на Терасата), и в парка, и в други големи градове.
МАгЕлан са 25 лв на месец, на мен флашката ми е за 10 лв. Скоростта е 2 пъти по малка (но пак е достатъчна), сравнена с тази на мАгЕлановците, но и цената е доста по различна - само 10 лв.
Това, че ще сложиш безжичен рутер у вас, означава само, че няма да се спъваш в кабела. До тук с предимствата на кабеларите.

XRISTO

• Hero Member
  • Публикации: 2447
  • Рейтинг: 12
  • НО - III-IV епоха,DB и DR Ловеч
« Отговор #39 -: 23 Юни 2011, 18:48:56 »
Как така само 10 кинта?!  Че нали само 500 мгб. има фрии, останалото се плаща като трафик, поне така ми обясниха от Вивател. Мтелта едва ли са по - ларж (тез хаизи факани ). Че то ако опъна 3-4 филма и ще ми излезе все едно да си ги купя на дискове, баси.  :spiteful:

widowmaker

• Гост
« Отговор #40 -: 23 Юни 2011, 20:31:52 »
Макс Телеком безжичен 10 мбит:

Неограничен (безжично 4G устройство, нужни са 220V за адаптера на устройството)  :

Промоция за нови клиенти       Договор за 12 месеца     MaxDSL       9.95 лв.Месечна такса (за първите 3 месеца, после 19.90)

Аз ползвам този 8 мбит (4G устройството е като USB флашка):

Мобилен интернет                   Договор за 12 месеца     MaxFree          19.90 лв.Месечна такса (имаше промоция, ама свърши, вече е на 19.90)

Всичките са с неограничен достъп.

(за Ловеч пише "предстоящо покритие")

Тел Авив, М Тел и другите от тоя "десен" никога не съм ги ползвал.
« Последна редакция: 23 Юни 2011, 20:46:47 от widowmaker »

cahdar

• Гост
« Отговор #41 -: 24 Юни 2011, 15:22:58 »
widowmaker

cahdar

• Гост
« Отговор #42 -: 24 Юни 2011, 15:30:36 »
Флашката може да е удобно, но връзката е далеч по-слаба от кабелната такава. Да не говорим, че ако няма пряка видимост към антената - не става. Ако ползваш флашката за да четеш новините - ОК, но за сваляне на филми или за гледане на онлайн ТВ - само кабелен интеренет от читав доставчик. Аз преди пробвах с флашка на един от гореспоменатите доставчици и връзката не беше добра, та, където я ползвах и ми обясниха, че видимостта към тяхната антена е лоша и за това. Тогава минах на НЕТ 1 и нямам проблем. Всеки си решава според нуждите, разбирането и опциите.  :)

widowmaker

• Гост
« Отговор #43 -: 24 Юни 2011, 18:45:49 »
Човече, свалям гигабайти на ден, обикновено филми от торент сървърите.
Ти кога си ползвал флашка, та знаеш колко бързо/бавно се сваля?
ДВД се сваля за минути, бил съм и на мегалан, малко по бърз е, ама е с кабел и като заразмъквам компа из нас и става една...
А аз освен лаптоп, друг комп нямам. За десктоп машини е безмислено да е безжичен, ама за лаптоп си е несравнимо удобство.

То кабеларките  така и така до година-две ще умрат, същото е като с кабелните телевизии.
4G технологията ще ги обезмисли.

bdz43r

• Trade Count: (5)
  • Hero Member
  • Публикации: 1026
  • Рейтинг: 273
    • bgrail.info
« Отговор #44 -: 24 Юни 2011, 19:12:05 »
Обаче не всички са само с лаптоп.
Аз съм с два десктопа, единия работи като публично достъпен сървър, а лаптопа има само помощна функция, когато съм в странство.
Към момента изобщо не съм склонен да се откажа от кабела + WiFi рутер за вкъщи.