Общ форум | Chit-chat > Общи приказки извън хобито | Chit-chat away from the hobby
Кой интернет доставчик да избера?
widowmaker:
Макс Телеком безжичен 10 мбит:
Неограничен (безжично 4G устройство, нужни са 220V за адаптера на устройството) :
Промоция за нови клиенти Договор за 12 месеца MaxDSL 9.95 лв.Месечна такса (за първите 3 месеца, после 19.90)
Аз ползвам този 8 мбит (4G устройството е като USB флашка):
Мобилен интернет Договор за 12 месеца MaxFree 19.90 лв.Месечна такса (имаше промоция, ама свърши, вече е на 19.90)
Всичките са с неограничен достъп.
(за Ловеч пише "предстоящо покритие")
Тел Авив, М Тел и другите от тоя "десен" никога не съм ги ползвал.
cahdar:
widowmaker
cahdar:
Флашката може да е удобно, но връзката е далеч по-слаба от кабелната такава. Да не говорим, че ако няма пряка видимост към антената - не става. Ако ползваш флашката за да четеш новините - ОК, но за сваляне на филми или за гледане на онлайн ТВ - само кабелен интеренет от читав доставчик. Аз преди пробвах с флашка на един от гореспоменатите доставчици и връзката не беше добра, та, където я ползвах и ми обясниха, че видимостта към тяхната антена е лоша и за това. Тогава минах на НЕТ 1 и нямам проблем. Всеки си решава според нуждите, разбирането и опциите. :)
widowmaker:
Човече, свалям гигабайти на ден, обикновено филми от торент сървърите.
Ти кога си ползвал флашка, та знаеш колко бързо/бавно се сваля?
ДВД се сваля за минути, бил съм и на мегалан, малко по бърз е, ама е с кабел и като заразмъквам компа из нас и става една...
А аз освен лаптоп, друг комп нямам. За десктоп машини е безмислено да е безжичен, ама за лаптоп си е несравнимо удобство.
То кабеларките така и така до година-две ще умрат, същото е като с кабелните телевизии.
4G технологията ще ги обезмисли.
bdz43r:
Обаче не всички са само с лаптоп.
Аз съм с два десктопа, единия работи като публично достъпен сървър, а лаптопа има само помощна функция, когато съм в странство.
Към момента изобщо не съм склонен да се откажа от кабела + WiFi рутер за вкъщи.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия