Общ форум | Chit-chat > Общи приказки извън хобито | Chit-chat away from the hobby
Кой интернет доставчик да избера?
XRISTO:
Това е страшен хардуер - е па нема друг таков дзвер! :good:
pach:
Аз давах за пример МАСОВИТЕ лаптопи, сравнени с МАСОВИТЕ настолни компютри.
Щото ако ми вадите от девет земи един лапТом с четири ядра, как пък него ще го сравните с азотното охлаждане на един настолен супер компютър.
Това е все едно де ми сравнявате обикновенната телевизия с HD-резолюцията,
става въпрос че са несравними и двата масови класа, като разбира се HD e по-отгоре!!!
Дани може да си зареждал и солида и аутокада, ама на лаптоп чакаш 1 до 2 секунди когато искаш да се опресни екрана нали.
Пък аз на настолната машина дори не ползвам бутоните за рефреш, тя сама го прави и без досадните паузи от типа "чЕкай малко, :scratch_ones_head: щото си правя бейкъп на файла ти!" :sarcastic: :haha: :haha: :haha:
А специално за да ме разбереш, твоя лаптоп видях колко бързо зарежда звуковите файлова и като сложиш "драскането" по "тъчпада". Вярно че това е поправимо - слагаш външна мишка и готово, но това не вдига самата скорост на лапТома.
За това казвам, че те стават (масовите) за социални мрежи, гледане на Том и Джери, четене на книги и някоя друга слаба програма (Уинтрака въобще не може да се сравни по "желание" и "ненаситност" на машинни ресурси в сравнение
с истински проектанстки програми.)
:hi:
widowmaker:
--- Цитат на: pach link=topic=2879.msg62402#msg62402 date=1309161518 ---Дани може да си зареждал и солида и аутокада, ама на лаптоп чакаш 1 до 2 секунди когато искаш да се опресни екрана нали.
--- Край на цитат ---
Не, не чакам, аз съм с хардуерна карта Nvidia с нейни 512мб рам и с опция да ползва още 512мб от системната памет ако се наложи,
ама аз съм я спрял тая опция, щото не ми се налага да я ползвам.
--- Цитат на: pach link=topic=2879.msg62402#msg62402 date=1309161518 ---Уинтрака въобще не може да се сравни по "желание" и "ненаситност" на машинни ресурси в сравнение
с истински проектанстки програми.)
--- Край на цитат ---
И адоб илюстратор се търкаля без проблеми, ама аз съм свикнал да бачкам с корел и не го държа инсталиран.
cahdar:
--- Цитат на: widowmaker link=topic=2879.msg62257#msg62257 date=1308930349 ---Човече, свалям гигабайти на ден, обикновено филми от торент сървърите.
Ти кога си ползвал флашка, та знаеш колко бързо/бавно се сваля?
ДВД се сваля за минути, бил съм и на мегалан, малко по бърз е, ама е с кабел и като заразмъквам компа из нас и става една...
А аз освен лаптоп, друг комп нямам. За десктоп машини е безмислено да е безжичен, ама за лаптоп си е несравнимо удобство.
То кабеларките така и така до година-две ще умрат, същото е като с кабелните телевизии.
4G технологията ще ги обезмисли.
--- Край на цитат ---
Ами ползвам и сега флашката, ама в работата и ти казвам, че не е читава работата и не може да се сравнява със скоростта и като цяло с услугата на НЕТ 1. да, удобно е в някаква степен, заради мобилността, но до там.
widowmaker:
Аз съм само с лаптоп, нямам настолна машина.
За настолна машина е много ясно, че мобилност не и трябва.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия