Общ форум | Chit-chat > Общи приказки извън хобито | Chit-chat away from the hobby
Фотография
pach:
От боклук можеш да направиш ... :scratch_ones_head: айде по-голям боклук да не е, но чак пък перфектната снимка????
Говорим за качество, не за сюжет и т.н. КАЧЕСТВО НА ИЗОБРАЖЕНИЕТО.
Тоест ако апарата ти е боклук, все едно да се хванеш за косата и да се вдигнеш във въздуха.
И моля, МОЛЯ .... :angry: темата въобще не е офтопик!!!
Първо щом има повече от трима на които им е интересно....
Второ поне още трима научат нещо...
Трето, тук може да се продължи с още въпроси...
Какъв офтопик е бре!!!!!!!!!!!!!!!!?
По други моделни форуми (включително и жепемоделистки) има цели раздели,
на тема фотографията като техническо осигуряване, курсове как се снима това , как се снима онова,
съвети за начинаещи и напреднали, защото фотографията е неразревно цяло с нашето (и не само нашето) хоби.
Как иначе ще напълним най-четената и попълвана тема в нашия форум -"Похвали се"??!!!?!!?!? ;) :sarcastic: :sarcastic: :sarcastic:
Но може би и тук трябва да направим тема със заглавия "Похвали се със своя фотоапарат"
за да стане мерене на пишки. Който не го интересува (или не е в час) да не чете тук!!!!
Но съм готов да споря със всеки който смята че темата за фотографията не е част от нашето хоби!!!
Хайде да престанем със снобарството и голата завист ..."някой имат пари за харчене".
Ми да имат, и нека този от който са ги взели да вдигне ръка и да каже - те ми откраднаха мойте пари!!!
:fool: :fool: :fool: :fool: :fool: :fool:
--------------------------
Това мнение също не е офтопик - защото защитава правото на съществуване на тази тема.
Ето че не само специалистите (Дани и Сашо :hi: :hi: :hi:) споделиха опит, но и любителите, със сапунерките.
Та да се върнем на темата...
До тук Стефан се "хвали" със своята сапунерка.
Разгледах и данните и ми лови окото въпреки (или може заради) цената.
Ми на мен по тех.данни си мисля, че ще ми стигне...само че :scratch_ones_head:,
като гледам какви снимки е качил Стефан напоследък - нещо не е както трябва.
Или фотоапарата е пълен боклук (то нима се очаква нещо за 150 лв?) или
"задапаратното" устройство :spiteful: трябва малко да се просвети "Що е то заснемане на модел на изскуствено осветление!?" и има ли това нещо почва в неговата глава!!! :pleasantry: :pleasantry: :pleasantry:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Колкото до самсунгчето - отивам да чета, но пък не сещам Еврокома, да е качил някакви снимки тук,
за да "видя" то как работи за нашите нужди.
Други сапенурки и по-качествени апарати ще споделите ли???
:search: :search: :search:
ПП. Христо, по-скоро е подкрепа, защото не е офтоп...обаче бъг ми плясна половината мнение преди да съм го довършил
XRISTO:
--- Цитат на: pach link=topic=2919.msg61349#msg61349 date=1307596172 ---От боклук можеш да направиш ... :scratch_ones_head: айде по-голям боклук да не е, но чак пък перфектната снимка????
Говорим за качество, не за сюжет и т.н. КАЧЕСТВО НА ИЗОБРАЖИНИЕТО.
Тоест ако апарата ти е боклук, все едно да се хванеш за косата и да се вдигнеш във въздуха.
--- Край на цитат ---
Ако това е отговорор на моят пост по - долу, искам да кажа:
- Пределно ми е ясно, че с боклук снимки не се правят. и затова се оглеждам и аз. За нещо качествено и по - евтино, тоест, втора употреба. :spiteful:
Та оттам вашата дискусия ми е полезна, защото черпя опит от 2-3 съфорумеца, които се занимават с фотография и по този начин са ми полезни техните мнения. :good:
pach:
Абсолютно вярно!!!
И нека някой хора (както те твърдят - дето са без пари) да престанат плачат тук!
Хората с парите няма да ги хвърлят за да станат равни с вас!!!
Остава вие да спечелите пари за да станете равни с тях!!!
Но това е извън завистливата природа на българина, пък и разбира се не се отнася за съфорумците тук,
защото хобито ни е показателно и за доходите ни!!!(нали не събираме салхфетки?) :sarcastic:
:stop: :stop: :stop:
widowmaker:
--- Цитат на: evrokoma link=topic=2919.msg61341#msg61341 date=1307555263 ---Да това вече ще е полезно защото 90% от качеството на снимката зависят от фотографа дали апарата е от 100 или от 1000лв няма значение ако е в опитна ръка и най големия боклук ще направи перфектна снимка :drinks:
--- Край на цитат ---
Младежо, за теб гроздето е кисело.
Нещата не опират до това кои хора какви излишни пари има и за какво могат да ги дадАт.
Никой не те кара да пишеш/четеш тая тема, след като явно те дразни.
Темата е за фотография и макар и непряко е свързана с хобито. Така също се намира в нужния раздел.
За да твърдиш, че апарат за 100 и 1000 лв снимат еднакво, значи изобщо не си наясно с физиката на нещата.
За това просто ни спести "умните" коментари.
Кеф ни е да пишем за фотография, пишем. Никой, на когото не му харесва не е длъжен да ни чете.
Все пак има и хора, за които тая дискусия е полезна и би им помогнала да "отсеят зърното от плявата", купувайки си апарат в бъдеще.
niki:
:good:Подкрепям, просто максимата си е вярна, може да е скъпо и да не е хубаво, но да е хубаво и да е евтинино няма. Част от всичко изписано е точно това, да се сподели опит и лични наблюдения/ защото описанията не са винаги това , което са)/ .И да допълня, далеч моя апарат не е най доброто/ cannon eos 350 d/, само 8 мр, е но с хубава оптика си прави страооотни снимки. За офиса има друг, но за планина, деца, море, влакчето, ПРОСТО не е нужно повече. И още нещо , само реплика към пламен, -виж някои по стари модели, много по евтини са/ мога да кажа, спокойно, че моя на практика няма разлика с 400 д и 450 д- освен в парите/. :drinks:
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия