Момчета с тия коментари ме накарахте да преразгледам (май с лошо око
) полароидчето у дома...
А също и статива ...щото е алуминиев с всички екстри (без батерии
), предполагам че е китайски, тъй като си го купих преди две години за 18 лв. директно от вносителя му. За сега съм доволен от триногата, слагал съм и видеокамерата (чиято цена е скромните 760 лв)да снима от нея,като камерата на тежест е почти колкото един скъп апарат от 2000 лв, като за качеството на снимките ще кажа, че си е по-зле и от сапунерка, но пък видеозаписа си е в HD-формат със перфектен стереозвук (който има също зуум!!!).
Тоест на тази цена, за тази камера смятам че трябва да съм доволен.
Не знам сега този статив колко струва (виждам го постоянно по разни магазини и фотоателиета),
но или вие ме стряскате с тези цени (20-200лв) за обикновен статив,
или просто прекупвачите надуват много цените.
ПРи пръв удобен случай освен да го огледам ще го и снимам,
както и работната ми маса, която по съвместителство е с махащи се четири лампи в ъглите,
на които по усмотрение завивам 75 ; 100 или 150 W-тови крушки.
Имам и от старите насочени прожектори (250 W) млечни и RGB-цветовете, но ги пазя за по специални ефекти,
тъй като вече съгласно нормите на Европейският съюз за икономичност, вече няма и от къде да се купят.
Ха познайте кой изкупи последните 100 W крушки в кварталният магазин!?!!!
Колкото до снимките на модели, дали да се правят на изкуствено или естествено осветление, специалстите са се произнесли, но има е едно обикновенно правило - ако не си професионален (или разбиращ специалист) фотограф, най-добре си прави снимките по моделите на естествена слънчева светлина.
Няма по-добро пресъздаване върху снимката на цветовата гама по модела от естественото осветление.
Поне така твърдят специалистите/моделисти които си нямат много понятие от фотографски методи и техника.
Резултатите от такива снимки са доста впечатляващи (за любители) което си е едно сравнително добро решение да си "нащракаш" модела със среден апарат, ако си средно разбиращ от фотография и наличната светлина.
Получените снимки са доста над средното ниво.
То така си е на истина - Слънцето от край време е носител на доброто в живота за тази планета!!!