Главен форум | Main forum > Железопътен моделизъм | Railway modelling

Релсов път HO?

<< < (4/6) > >>

vania85:

--- Цитат на: br118dosto link=topic=292.msg5153#msg5153 date=1210701402 ---Коя фирма произвежда в момента туй нящо и как мога да се сдобия с подобно?

(Image removed from quote.)

Това на снимката е Tillig ТТ (pach не злорадствай тържествуващо  ;D ) , спомням си по време на детските ми години че Pilz го правеха, те нали сега са към Tillig... Гледах в сайта им - йок :( а може би Roco? ...въпреки че и там не го виждам :(
Мили хора, помогнете да си затворя гарата и от другата страна и да спестя малко пространство  :'(

--- Край на цитат ---
В стария каталог на ПИКО, кода на средната част е 414/47, на стрелките 414/48, 414/49 (леви и десни), а цялата система е под код 414/31 На Английската стрелка, кода в този каталог е 414/29 ;D

staff123:

--- Цитат на: pach link=topic=292.msg5179#msg5179 date=1210757940 ---Ако на мястото на К15 се сложи още едно DKW/юг става абсолютно пълноценна гара с четири коловоза достъпни от всяка от входните две стрелки WR и WL!!!
Те това вече е трепач !!!

--- Край на цитат ---
Да, обаче се появява проблем при входните коловози. Имам предвид това, че разстоянието м/у тях е 92.8мм, т.е. място за перон. А "стандартното" разстояние на Piko между входни коловози или коловози в текущ път е 61.9мм и всъщност няма как да се премине от 92.8 мм към 61.9мм разстояние между коловозите. Освен с флекс релса, но не ми се струва много удачно. Разбира се това се отнася за хората, които имат двоен релсов път с разстояние 61.9мм м/у линиите.
:) ;)

staff123:
Моля да извините невежеството ми!!
Оказах се в грешка. Има начин:

pach:
 ;D
Когато откриеш късно (на макета  ;)) нещо такова се намесва последна инстанция (преди вбесеното му разрушаване  ::)) и тя се казва - флексрелса... ;)

IKAR:
Интересно ми е какво ви е мнението относно различните видове релси с фабрична баластова призма, които се предлагат на пазара. Аз работя предимно с Флайшман-профи, от които съм доволен - призмите са здрави, и дума не може да става за огъване под тежестта на подвижния състав. Височината от основа до глава е 2.1 мм (код 85). От Roco Geoline нямам впечатления, скоро ще получа и дано не ме разочароват. Не особено добри отзиви съм чувал за старата релсова система на Roco - Roco Line with roadbed, които доста се огъвали при наличието на по-тежък подвижен състав.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия