Главен форум | Main forum > Железопътен моделизъм | Railway modelling
Релсов път HO?
pach:
Някъде има такова обсъждане тук - ще го прочетеш ...
На пръв поглед не става въпрос само за огъване ...
На много хора такива релси им стоят много изкуствено (то всичко е подредено и преброено...) , но основният им недостатък - от движението на подвижен състав през тях в следствие на резонанса , вместо да се намали паразитният шум , той се усилва...
Тъкмо за това всеки който иска да избегне този шум , за да се наслади на "истинското" потракване на колелата , полага релсите в макета си (или модула) върху корк или друг подходящ материал.
XRISTO:
И аз съм изправен пред подобна дилема-ще трябва до нова година да начертая плана и да поръчвам.Имам много пико"П" профил,обаче като че ли няма да го ползвам,защото не контактува много добре и не е реалистичен-някак си "дървено" стои.Имам и "Роко" от старите една елипса и от новите геолайн един кръг.Скъпи са им стрелките,а и релсите не са евтини,освен,че ме ограничават откъм възможности за развитие.Всеки ме съветва да ползвам пиковски "Т",от новите-и стрелките , гледам са по-евтинки.Какво бихте ми препоръчали,приятели - все пак не се хвърлят с лека ръка 1000 лева за релсов път,нали?Повече мнения искам да чуя за да взема правилното решение. ???
pach:
Горещо ти препоръчвам тези на Тилиг , много са "жилави" , тоест при огъване не се пречупват и ако не си ги закрепил се изправят сами (става въпрос за сглобяемите флексове), от прекрасна смес на метал са - преобладава месинга , като ги тръкнеш малко и се спояват превъзходно , покрити са специално като цвета се приближава до истински "релси в употреба" тоест имат си цвят и не се окисляват , траверсите им са също от превъзходна пластмаса ,не е твърда , но не е и мека , не се вдървява , не се чупи , и по думите на по отдавна ползващите - не остарява!!!За детайлността е ясно - до глава на болт е ! ;D ;D ;DПредлагат бетон, стомана и дърво като вид траверси.
Който е опитал на Тилиг-елит , за други релси не ще и да чуе май...
Колкото до 1000-дата лева , ако вси вземеш на Тилиг - това ще ти е най - малко 250 (двеста и петдесет)метра релсов път!!!... ???
Аз си взех за 75 метра релсов път (но в ТТ) и ми излезнаха около 500 лв.
А да Тилиг имат и стрелки и т.н на по-скромни цени щото са за сглобяване - една стрелка (след първият опит) се сглобява за 15-20 минути !!!
Както казва Адри - вземи и ще ти олекне!!!
;D ;D ;D
XRISTO:
А Бате Жоро доставя ли на Тилиг?Има ли ги като геометрия във Winrail или някоя друга програмка или аз ще трябва да ги вкарвам? ::)
А иначе ги изкарвам 1000,защото ще имам много стрелки,със сигурност. :P
XRISTO:
И къде съм им цените?То това е най-важното... ???
http://www.tillig.com/cgi-bin/tillig.pl?templ=tillig-pl/index.html
Кои да ползвам - HO-elite или HO standard?Каква им е разликата и къде,най-важното,да намеря цените? ??? ??? ???
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия