Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Основни похвати в макетирането | Basic steps in creating a layout

Озеленяване на макета

<< < (9/14) > >>

pach:
Ясно е колко става и колко не...
Да се чуди човек ,що разните фирми производителки на строителни лепила , не са се сетили да преопаковат С200?!
 ;D

XRISTO:
Я лепни със строително лепило плочка , която е паднала, че да ти видя сеира?Ще стърчи като магаре сред оФце!  :haha: А колкото до лепилата, за това се казват и лепила, защото съдържат в себе си лепило+цимент, не бих се учудил дори да е С200, това Адри би трябвало да знае по-добре,де.  :good:

pach:
Ами ти що не слагаш "+цимент" към С200 - може и да се задържи плочката.
Впрочем , не знам какъв майстор си  :good: , но мога де се похваля че и на петте стени в банята , в рамките на последните 15 години съм въстановявал паднали плочки (чакам да минат числото 30 и ще пренаредя отново банята...) първоначално лепени от "супер майстори" и нито една не ми се е опънала , нито пък си личи кои са слагани повторно !!!
Всъщност и аз само по звука от почукването по тях ,  мога да ти ги покажа !
Но никога не съм ползвал лепила които са предназначени за друго...
 :spiteful: :haha: ;D ;D ;D

XRISTO:
Аз съм строител по професия, така че не смятам да се хваля.Пак ти повтарям, че ако смеся цемент с каквито и да е л---а и намажа плочка, която е паднала, не която редя, повтарям(явно говорим за различни неща), а която е била лепната и паднала - ще стърчи, защото тя със старият разтвор, с който е била лепната е била на едно ниво с другите.Да не би да искаш да кажеш, че мога да я лепна с теракол или с някакво друго лепило и да са на едно ниво? Е щом законите на физиката не важат за теб, то наистина си страхотен строител.  :good:

Междувпрочем, дай на лична, че оспамихме хубавата и доста полезна тема.  :)

pach:

--- Цитат на: pach link=topic=30.msg24464#msg24464 date=1242198716 ---... в рамките на последните 15 години съм въстановявал паднали плочки (чакам да минат числото 30 и ще пренаредя отново банята...) първоначално лепени от "супер майстори" и нито една не ми се е опънала , нито пък си личи кои са слагани повторно !!!
...
--- Край на цитат ---
Според мен говорим за едно и също нещо ,но ти не четеш "бавно"  :pleasantry:

Повторно сложените ПАДНАЛИ ПЛОЧКИ са ми еднакви с останалите и не само по шарка (която е малка цветна градина) , но и на ниво и на геометрия , и за това пиша , че не могат да се различат , освен по звука...Разбира се , ЗАДЪЛЖИТЕЛНО почиствам "гнездото на плочката с длето и чук + мамата ...от старият материал останал все пак колкото да пречи и т.н.
Впрочем мойте плочки са без всякакви фуги заради шарката) и пак не съм имал проблем с повторното им залепване...(без да го разбираш като хвалба - просто факт...) - въпрос на дозировка на материала ;) .

Колкото до темата , така и не разбрах , защо не си оцветиш стърготините предварително в байц (става за половин час със съхненето на принципа - изсипваш стърготините в байца , прецеждаш , връщаш байца в шишето , растилаш стърготините да се изсушат , стриваш слепналите и готоФо  ;D) и след това на предварително боядисаната повърхност (така се прави и с "наелектрезиращата" се трева) си ги лепиш по метода на Евростара - демек - Жорж???

И още нещо по темата ,че все пропускам - брезата от горната снимка , или много я мачкат "зяпачите" по модула или медната тел провисва от собствената си тежест , но вече поне четири пъти се налага да и правя формата на короната и все се променя...
В момента ,след поредното оформление съм я сложил под стъклен звънец , да видя дали ще и провиснат клоните!?Тоест ако "да" значи медният проводник не е бил подходящо твърд...

Ще видим , и ще пиша пак!
 :bb2: ;D

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия