Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Основни похвати в макетирането | Basic steps in creating a layout

Озеленяване на макета

<< < (11/14) > >>

jopeto:
Значи да се включа извън темата за теракола и плочките  :sarcastic:. Най-готина трева според мен си е тази на ролките, която е от влакънца (в последствие при мене така се оказа). Когато се намаже с ц200 хартиената и подложка може да се уформя по релефа идеално. Продават се най-различни меланжирани комбинации, цветове и нюанси. От същата се продава и в пакетче, аз си я използвам за дообработка нея. По добре изглеждаща от стърготините (по макета си имам и от двата вида). Ако има желаещи мога да вкарам няколко ролки на по-евтини пари, също така каменни зидарии, плочки за грдската част и тухлени стени. (всичко е от пластмаса, реже се лесно с макетен нож и е небоядисано). Ако се съберът желаещи пишете на ЛС.     

XRISTO:
Еййй, добре ви послушах!Стана супер тревичката!Първо пресях стърготините в един маслоприемник от камион(ами оказа се,че нямам сито, а стърготините са едри).Малко се оказа едричко ситото и тревата излезе по-едричка, но не е крайно лоша, по мое мнение, почти като купешката.После изрязах парче чорапогащник и налях байца в една консервена кутия.Лошото на цялата работа беше, че не сложих ръкавици.Сега да ми видите ръцете - зелени като на извънземно са, няма миене!  :lol: Търках с ацетон, лакочистител, спирт и други химии, ама нъцки!  :haha:Ще ходя с ръце в джобовете цял ден, да ми дойде акъла.Ама още следобед ще прехвърча до санитарния магазин за чифт хирургически ръкавици.Приемам идеи за сито, защото имам цял чувал трици, ама са едрички.  :spiteful:

fyut:
 :) Боя за великденски яйца. Став супер, не мажеш и се изпира от домакините. Освен това е трайна върху дървените стърготини. Това го научих от списание "Градина".

pach:
Самите стърготини ги пресей през мрежа за комари , но от по едричката дето е от алуминиеви телчета.Върши работа и за баластра и други такива  :spiteful:.
Ако искаш още да изчистиш от прахоляка , пресяваш и през по-ситно ,купи си за лев/два домакинско сито от бяло тенеке за брашно .Само че взимаш това дето ще остане в ситото.
Домакинските ръкавици тип "хирургически" са по левче в домашните потреби и перилни препарати (внимавай кой размер си взимаш).
Може да ползваш и тези от тънък найлон за еднократна употреба - такива слагат в комплектите за презареждане на мастиленоструйни принтери.Май ги има и в "магазин за един лев" или по аптеките , на пакети...
Ръцете може да се опиташ да ги измиеш на пара (но без да ги щавиш :spiteful:) - идеята е като се изпотят , порите се очистват сами.Така съм свалял от ръцете си и засъхнало лепило , с което ходих три дена  :swoon:.
Принципно , байца е като кафето - не се разтваря от органични разстворители (особено като засъхнат) а само от спирт (но при теб е късно вече :beee:) на каквато основа се произвежда , или топла вода .
Ама голем си мърляч ша знаиш - жената ша та подгони пак!!! :pleasantry:
 :lol: :lol: :lol: :lol:

Maktub:
Или вместо да ги пресяваш дай на жената да ги разделя с пинсета, да не седи и да се чуди какво да прави  :sarcastic:

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия