Ето и обещания материал, който ползвах за основата на езерото на клубния модул.
(Image removed from quote.)
Материала е бял и седи на бучки... малко е кофти за разстилане, а след изсъхване седи точно като силикон, което предразполага към полепване на прах, за което като последен слой покривам в воден ефект на Busch.
Съвет: да се полага на тънки слоеве, за да съхне бързо... слой от един сантиметър съхне да 2-3 седмици, а слой от 2-3 мм за около 24 часа.
Все се каня да драсна няколко реда, ама пусти мързел...
Купих точно такъв акрилен гел на Валехо, като този от снимката на Емо. Да споделя няколко реда за него.
1. Моят не е на бучки, въпреки , че е същия. Явно Валехо не държат особено на качеството. Поне също става прозрачен. Много се свива и намалява обема си при съхнене.
2. Ако някой реши да купува от него, ВНИМАВАЙТЕ! Продавачките на "Шипка" 6 много лъжат в цената!!!!! На снимката се вижда етикет с цена 10,30 лв. , на дъщеря ми се опитаха да ми го продадат за 26 лева !!!!!! Аз оспорих цената (по телефона) и казах, че мои познати са го купили от тях за 10 лв., уж проверяваха и казаха , че бил 16 лева, понеже бил нова доставка. Дъщеря ми обаче, е видяла етикет с цена 8, който бързо са махнали. Кутията беше доста прашасала и въобще не изглеждаше като нова доставка. Каталожният № е 27591 и го няма в сайта. Има един подобен гел, мисля № 28591 беше, който е 26 лева и те пробутват Дензо гела на Валехо на тази цена.
3. Има блясък, но за по-сигурно го минавам отгоре с гланцовия акрилен лак на Маестро Пан, за който бях писала в по-горен пост. Става доста добра вода.
Гланцовият акрилен гел на Маестро Пан НЕ СТАВА ПРОЗРАЧЕН, както твърдеше производителя и взе да ми мънка по телефона, че бил сменил пълнителя, по - рано ставал прозрачен. Лакът му е добър, пробвах го доста.
Направих комбинация - безцветна епоксидна смола и като най-горен слой - гланцов акрилен лак на Маестро Пан, за водопадче - Дензо гел на Валехо, покрито отново с лак. Добре се получава. С Дензо гела също може да се покрива върху епоксидната смола.
Технолозите препоръчват двукомпонентните, защото по-малко се свиват при съхнене. Конкретно, беше ми препоръчан този лак на Оргахим - Леко Лак Полиуретанов за Паркет - 2К
http://www.orgachim.bg/index.php?location=products13&pid=95&start=0 , но не съм го пробвала. Ако някой го е ползвал и пробвал за каквито и да били цели, моля да сподели мнение.
Поздрави на всички и хубаво лято!