Здравей ivelinkk ,
относно пероните,може да си ги направи човек сам.Толкова голяма фантазия не се изисква,колкото до сръчността-ами всяко хоби си я изисква.Но тя се продобива с работата и опита.
Та за пероните,могат да се използват дървени летви,които после да се облепят с дебел картон,който да бъде в последствие гравиран като камъни или павета със остър предмет(аз ползвам шило,което не е супер остро,за да не надира материята,но оставя добра и дълбока следа в картона или стирудура(ще ни бъде малко трудно в началото да напаснем имената,защото аз знам за всичко немските наименования,а в България е възможно да са други) Стирудура съм го използвала и за направата на целия ни планински масив,като съм ползвала нож и отвертка,за да го нарежа ,нащърбя,назъбя и т.н., т.е. да му създам визия на истински скален масив.Истината е,че накупихме какво ли не-мрежи,пластмасови пръчки за огъване и монтиране,гипсова смес и,и,и...,но за мен това се оказа най-увлекателния и приемлив вариант.
Тук се продават и тънки листи-3 мм синтетичен материал,наподобяващ стиропор,но е гладък,а податлив и еластичен като него,върху който може да се създава релеф и да се използва за плочници,тухлички,камъни.
Колкото до къщичките-ние ги купуваме готови за сглобяване,на Фалер,Буш или Кирби.Ще потърся сайтовете им,предполагам,че биха пращали и до България-вече сме ЕС,мзкар,че доста фирми имат явно горчив опит и отказват да изпращат до нашата страна,уви.
Ако имаш други въпроси,ще отговоря с удоволствие,а можеш да видиш блога ми,качила съм му адреса в профила си,макар,че много малко от влаковото моделиране съм застъпила в него,там се занимавам основно с шивашкото си хоби

!
Усмихнат ден на теб !