Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Имам нужда от помощ при макетирането | Need help with layouts

Помощ за макет

<< < (7/9) > >>

ida_ili64:
Чудесно си се справил! :yes:Сега остава грима и пудрата! ;D

liro4605:
Давай така! :good:

ida_ili64:
Понеже ме попита,с какво да оцветищ тунела,а може да е полезно за всички,ще пиша тук,в темичката ти,нали става? Така и някой друг може да се визползва от опита ми :).
Най-лесно,бгрзо но и скъпо става със спрейовете.Но аз използвам акварелни боички и ги разтварям в малки съдчета. Забъркай си три цвята на сивото:
1.средно сиво,като това на блоковете,с които са строени по обшивката си истинските тунели,някои и жълтенеят, по-голямо количество и да е полутечно,за да може да се нанася както с четка,така и с гъбка.
2.Светло сиво-по малко количество, с него ще запълваш "Фугите" на тухличките и ще е четка,а стиропора тегли бая боя от четката..Казвам го,защото количеството е хубаво да се забърка на куп,после се нагажда много трудно същия цвят,макар,че в случая на тунела няма да е фатално.
Тъмно сиво,към черно,с което ще създадш автентичен опушен вид на тунела накрая.
Та със средносивото боядисваш всичко,може да използваш парче от домакинска гъба ,кето топваш в боята и после с потупване нанасяш върху площта.След това мажеш фугите,ако оцапаш нещо отгоре,не пречи,ще го допокриеш после,но и леко можеш да размажеш тук таме светличкото по тухличките,така ще се получи по автентичен вида на замазката.
Нека позасъхне така около час,но да не е сухо,за да можеш да кореграш при нужда,със гъбката,но много добре изцедена от тъмната боя,с леки потупвания около отвора на тунела,както и по краищата му създаваш опушването и нагара.
След като си готов-съхне поне 24 часа акрилната боя,може да подухаш и малко със сушоара.
Мога ли да дам един съвет? Тунела така изглежда леко неавършен в моите представи.Изрежи тънка лентичка от стирудур,не по дебела от 1-2 мм и ширина около 8-10 мм и кантирай отвора на тунела по подковата,а после му направи леки нарези с шило,отвертка или ножче(виж с кое ще ти се получава с твоята ръка най-лесно) вертикално,като завърташ вертикала така,че да е перпендикулярен на допирателната към кривата на извивката на тунела.Дано ме разбра,така ще оформиш канта на тунела.

Ето,като тук на снимката на Нох:
http://www.noch.de/de/produktkatalog/artikel_detail_neu.php?shop_artikelid=4114507&navi_Kategorie1=NOCH&navi_Kategorie2=Basteln%20und%20Gestalten&navi_Kategorie3=Portale,%20Mauern%20und%20Arkaden&navi_Kategorie4=Kunststoff-Portale

Надявам се си ме разбрал и аз да съм обяснила точно? Хайде успех и късмет! И да се похвалиш после с най-прекрасния тунел на света! :yes:

pach:
Супер!!!
Най-после още някой да ползва (като мен) леки материали!
Аз лично ползвам изключително много стиропор от чинийки на охладени проукти (гъби, пилешко и т.н.)
Тънки са и правя дори каменни стени на сгради (и тухлени от скоро).
Техниката ми на боядисване е още по проста - чрез смески от акрилните чехски бои на Сократес.
Но използвам или затъпен молив (когато фугите са ми тъмни) или изхабен химикал от химикалка.
Много по тънко,точно и удобно е от шило и нож.
В скоро време ще демонстрирам (в темата за гара Владая) тази техника в детайли....както и едно малко двуколоовозно депо в І-ва епоха   ;)

liro4605:
Като става въпрос за материали,ето тези например съм ги събирал от строежите.След приключване на обектите остават много ненужни на строителити и нужни на мен парчета.Така помагаш с рециклирането на природата. http://bgphoto.net/photos/37794/o634396058213780000.jpg А тези бойчки си ги купих от небезизвестния магазин JUSK за 10тина лева. http://bgphoto.net/photos/37794/o634396058242842500.jpg Вършат чудна работа.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия