Автор Тема: ПОЧЕШИЕЗИК или как да не храним с локум всяка тема!  (Прочетена 243701 пъти)

evrokoma

• Гост
  • Trade Count: (0)
A това кой е пън и кой не мисля че не е твоя работа да определяш,и да те информирам не плача на Христовия гроб защото човечеца си е все още жив и дано да е още дълги години.Относно Българския е записано в конституцията че е основен и задължителен език в България друже никой и за нищо на свта неможе да ме задължи да му говоря на друг език в родната ми страна.Ние сме единствената държава с новини на друг език(Турски),ние сме единствените дет можем всичко (и накрая нищо),такива като тебе дет разбират от хиляда неща и дет са просветении по всичко съм им оправял бакиите друже.Затова Германци,Италианци,Французи са добре понеже не им е цел да знаят всичко защото когато се специализираш в една насока винаги ще си по добър от всезнайкото.Пак ти казвам има едно нещо на което да се научиш ит е да уважаваш чуждото мнение и чуждия избор. :angry:
ПП и затова дали става свирка от мен да става бъди сигурен

widowmaker

• Гост
Чуждото мнение буди уважение само когато си струва.
Уважавам мнението на много хора във този форум:
Гиргинов, Жоро, Дорян, Сашо, Ясен, Нил, Жорж, Васко и т.н.
Те никога не хленчат, а говорят основно за хоби.
Твоето мнение в интерес на истината не заслужава уважение.
Защото изкривяваш нещата спрямо собствения си манталитет,
т.е. дотолкова си късоглед, че не можеш да погледнеш отстрани на нещата и да си изградиш
едно що годе безпристрасно мнение/виждане дори за самия себе си.
И не намесвай турските новини в това, те са нещо съвсем друго и нямат отношение към това,
че като работиш за чужда компания, се иска поне да знаеш английски (той даже се преподава в училище!).
Така, че седи мирен и чети "шок" :)

evrokoma

• Гост
Смешко  :lol:
тая жълта повърня "ШОК" даже незнам дали още се издава
и не аз а ти трябва да се погледнеш отстрани защото нито един от гореизброените от теб не е имал такова отношение към останалите във форума :spiteful:
ПП спирам да пиша по тази тема че я разтегнахме наистина като локум 8)
« Последна редакция: 26 Юни 2011, 15:41:20 от evrokoma »

XRISTO

• Trade Count: (18)
  • Hero Member
  • Публикации: 2447
  • Рейтинг: 12
  • НО - III-IV епоха,DB и DR Ловеч
Виж сега, моят град е едно прекрасно място и това е също една от причините да не съм отпрашил нанякъде. Много по - чист и по - подреден е от столицата. Единственият недостатък е че няма работа и оттам пари в хората. То и затова магазините са окаяни и оттам идва и впечатлението ти за хленчене у мен. Колкото до "едно време" не си и помислям да хленча, наясно съм много преди теб, че миналото никога няма да се върне, а и животът ме е научил никога да не съжалявам за преживяното, пък дори да съм грешил. Просто се мъча да ви накарам да спрете вие да хленчите как комунизмът ви е виновен за всичко и вие сте идеални, ама системата ви е подтискала. Как тогава некадърните имали пари, а сега вие кадърните имате, щото сте супер. Ама само вие си го виждате и понеже околните и представа си нямат защо така се заблуждавате - постоянно им го навирате в очите. Как животът сега е прекрасен, нищо че родителите ви живеят цял месец с кинти, които вие харчите за една седмица. И те са некадърни и хленчещи, нали?

Упс, това:

Цитат на: gzo link=topic=3247.msg62346#msg62346 date=1309088767
победиха във войните, които те сами измислиха

ми е убягнало.Аз защо ли не се сещам тез посерковци да са печелили каквато и да е война?! Навсякъде са се осрали и са предизвикали страхотна съпротива, продължаваща с години и вследствие което се прибират с подвити опашки. Ето, сега сгъват палдъмите и от Афганистан, където не могат да се оправят - то никой не може. И в Ирак е същата картинка. А по - старите им авантюри, водещи до задънена улица, всички ги знаем. Единственото, което умеят е подмолни действия с поставяне на местни, удобни пионки за управляващи.
« Последна редакция: 26 Юни 2011, 15:52:26 от XRISTO »

widowmaker

• Гост
 :good: за тоя ти отговор!
Вярвам, че нещата рано или късно ще си дойдат по местата.
Просто трябва да покажем на тия, които ни мислят за толкова наивни, че изобщо, ама изобщо не ни интересуват глупостите им.
Ами е време да си ходят.

gzo

• Гост
Момчета, дайте да живеем дружно !
Не се обиждайте взаимно, каквото и друго да имаме в главите си (и джобовете) не забравайте, че преди всичко сме моделисти. Всеки от нас може по-нещо и го показва чрез макета си. Това да кажеш на някого, че житейските му виждания са глупости е все едно да му кажеш, че макета му е грозен  :haha: Каквото и разлики да имаме в убежденията си всички еднакво се надървяме от локомотивна свирка, тракане на колелета и мирис за згура. Нека това е определящо, когато някой от нас си създава мнение за другия.
 :drinks: :drinks: :drinks:

evrokoma

• Гост

pach

• Trade Count: (42)
  • Hero Member
  • Публикации: 12376
  • Рейтинг: 1338
  • ТТ & Н0; DR & BDZ;ep.I-III(~VI)&selfmade
    • За моделизма
Цитат на: gts.best link=topic=3247.msg62295#msg62295 date=1309063396
9. Да се организира – всички държавни служители, освен милиционери и миньори, да получават ниски заплати. Това специално да се отнася до здравните служби... съдебно-изпълнителските служби, просветата и културата.

Цитат на: evrokoma link=topic=3247.msg62316#msg62316 date=1309074029
...пресен случай кандидатствам за работа в една фирма като елтехник/ел.монтажник
1 Изискванията
1.1 перфектно владеене на Френски,Немски и Английски писмено и говоримо
1.2 опит по специалноста минимум 5г
1.3 квалификационна група по безопасност поне 3та
1.4 вище образование по специалноста
1.5 кандидатите да са до 26години
на въпроса ми каква ще е заплатата за всички изисквания ми се отговори 400лв попитах не е ли малко отговора последва светкавично "като не ти оттърва има други дето чакат"
 и ти си елтехник а кажи ми какво иска тоя работодател да му дърпам кабели с више образование и три езика ...

Това е точно според т.9...Ти като не си искал работата, дошъл е висшист с три езика и се е хванал за 450 лв. Пък после висшистите работели за жълти стотинки - нееее... те са резултат от изпълнението на т.9  (подчертал съм главното в нея) ...!!!!

12. Местните власти да не издават на купувачите на земя, къщи и парцели нотариални актове, а актове за получаване.

А на които си имаха им ги откраднаха, когато "върнаха" земята в реални граници, използвайки лакомията на мошениците, една сутрин България се събуди с три пъти по-голяма площ от територията си. Сега пък си имаме два до пет пъти повече обработваема земя - и парите от еврофондовете направо се връщат при притежателите им. А на нас се казва, че не сме си защитили проектите и ще откраднем парите. Ценита на нашите земеделски продукти са високи, защото се "борят" със дотираните такива в чуждите държави. Резултата ли -боба ни е китайски, чесъна сирийски, ябълките са аржентински и т.н. Вие по-добре от мен ги знаете.

13. Да се приложи такава специална икономическа политика към частното селско стопанство, че то да бъде с ниска производителност и неефективно. При втория етап да се започне колективизация на селското стопанство. Ако се появи силна опозиция – да се намали доставката на средствата за производство и се увеличат данъците към държавата. Ако и това няма ефект, то селското стопанство да се доведе до състояние да не може да изхранва държавата и да разчита на внос отвън на храна.

Това е пряко продължение в резултат от директива издадена през "чудесното соц време" - едва сега успяха да постигнат крайния резултат - да разчитаме на вносни храни. И ако приложим фразата "по-добре късно, отколкото никога" къде отиват парите от този внос - при истинските господари, които приключиха с подготовката на условията през 1989 г и започнаха да си берят плодовете.

14. Да се формулират всички закони, укази и разпоредби за организация, икономика и право така, че да не се дава точно и прецизно тълкуване (с изключение на военните).

Ние сме една от малкото страни по света които като си издадем "нов" закон веднага почваме да пишем "правилник за прилагането му". Другаде законите изключително рядко се нуждаят от правилници които да ги тълкуват как да се прилагат. Там това е именно работата на адвокатите - да прилагат закона, а не като нашите юристи - да ни тълкуват закона срещу хонорари, а делата да се решават (все по често) извън закона - с пари под масата. Пари, ама които ги има нали??? Пък после закон - било за кон, а не за лъв!!!!

15. За всеки проблем да се създават комисии, съвети, инструкции и т. н., така че никой от тях да няма право на окончателно решение без консултации с останалите.

Най-близкият пример които се сещам е парламента. Там има толкова комисии (с добри заплати) щото ако искат нещо да не се реши - правят комисия и тя го "решава" до безкрай.

17. Профсъюзите не могат да имат противоречия с разпорежданията на дирекцията. Да се натоварят профсъюзите с други задължения – организиране на почивка, просвета, културни и други развлечения, екскурзии, разпределяне на дефицитни стоки и потвърждаване на мнение и характеристики от политическите власти.

Е в духа на 1 век, сега "профсъюзите" мрънкат за 30 лв. Нима 30 лв ще ни оправят заплатите???????
Пълни глупости!!!!!! по стар навик профсъюзите се прегръщат с работодалите (преди имаше само един такъв - партията) и в една каса бъркат, след това заедно прегърнати решават как да ни излъжат и етоооооо "Вдигнахме ви заплатите с 30лв!" Ама че с тия 30 лв , ще си платиш някой данък или глоба или ...телефон, това само на пръв поглед няма нищо общо!!! Парите се връщаг при тези дето са ти ги дали в крайна сметка.

19. На всички отговорни ръководители на партийни, държавни и стопански дейности да се създадат условия, които да ги компрометират в очите на подчинените им, като се изключва възможността да се върнат в средата, от която са излезли.

В днешно време това особено успешно го правят жълтите вестници и "журналистите"и всички медии с "ексклузивни" репортажи. Като освен партините величия, сега се оплюват всички които влизат в полезрението на народните очи, било лоши или добри, бизнесминш шлш религиозни хора и т.н. и т.н.
Всичко и всички са маскари. Свестните хора първи падат под ударите на глашатайте за "добруването ни". Следват и непослушните - тези които си въобразяват, че ще се измъкнат и ще излъжат "системата". Те пък за една нощ стават най-големите мошеници. Ама че до вчера са били най-приближените на властта - "Ааааа, забравете го тоя, сега ни е най-голям враг(вече не дава пари)".
Разликата от преди е че това е била тайна точка в тайна директива, а сега е явна "работа",  --- зер и "журналистите" трябва да се хранят - а народа се изтепва да им чете измишльотините - та и жълтите вестници са с най-голям тираж в днешно време.

24. Системно да се нарушава графикът на транспорта в страната (изключение на нашия специален транспорт).

Нима не става точно така сега? Примери сами може да си намерите , като се почне от градския траспорт с "хронични" проблеми, та се стигне до "мъртво"роденото софийско летище. А за БДЖ просто и ясно е на всички струва ми се.

26. Да се популяризират интервюта с работници за актуални производствени проблеми, като се критикува безпорядъкът, но не трябва да се ликвидират причините за тези проблеми.
Е ...сега са интервюта със всякакви "разбирачи" , та то са предавания "актуално",  "злободневие", " по следите на...", "раследване с..." и т.н.
Някое от тези предавания  да реши кардинално нещата??? не те стигат и спират до първия случай!!! Е него го решават, ама че всичко изначално е лошо направено - това било работа на управляващита, парламента и т.н.

27. Всички обръщения към народа от официални служители и водачи да обхващат исторически и народни акценти, но да не се проповядва дух на обединение на целия народ.

Би трябвало само да си включите вечер телевизорите за да видите, че сме най-големите и още по-големите , чак от папата по-добрите ...дупедавци. ние обичаме всички и пред всеки който ни е пожелал сме свалили гащите, а политиците ни си държат услужливо и бузите разстворени!!! Някой да не е съгласен????
Да, но това е отнова изпълнение на директивата още от тогава.
Преди се целуваха с брежнев, сега с ердоган или обама, ама тези също служат на господарите, но са на по висока ниво. Само господарите са винаги там - в истинското управление на света и до истинската каса с парите - техните.

28. Да се обърне внимание на всички новостроящи се градове и квартали да не се изгражда друг освен главен водопровод. Всички стари кладенци и локални водопроводи да се ликвидират систематично.

Ми итук примери много, та още не можем да се оправим с "градоустройствените планове" наследени от соца. А в днешно време същите градоустройствени планове са бомба със закъснител за три поколения напред. ПРимери можете и сами да си намерите - излезте на родната улица и в родния квартал (или село) и вежте нещо дали е решено трайно е с мисъл (за бъдещето е луксозна екстра)????
Или само парите пак са се върнали при господарите си????

32. Да се създадат условия за максимално развитие на администрацията по всички нива – районни, общински, градски. Може да се допуска критика на администрацията, но това да не влияе на нейното намаляване или по-прецизна работа.

Когато дойде оня дето "ни оправи за 800 дена" изрева "Каква е таз администрация, какъв е тоздираздут щат?Аз ще я намаля на 40 000  служители!" . Той не го направи, следващите постоянно я увеличават, получиха цял куп "привилегии" - тоест не си плащат някой неща, ама не защото го заслужават, а защото господарите на парите не виждат смисъл да ги местят от десния джоб в левия - и дватга се техни. Плащат по-ниски държавни заплати , ъма го "освобождават" от разни такси, данъци осигуровке и т.н. То така наистина става местене на пари от единия в другия джоб - парите обаче са с един собственик, а държавата му е касиера. нищо повече.

34. Специално да се наблюдава църквата, като се създават условия и програми за обучение на младежта за наслагване на омраза към нея. Специален контрол да се упражнява над църковните печатници, библиотеки, архиви, проповеди и т. н.

На времето църкавата беше "отлъче3на" и гонено от държавата, сега са първиприятелки, но...
имаме си два синода, две мюфтийства и от всичко по две ---- резултата е пряк и косвено същия залижен в тази точка! Още има ли смисъл да говорим, или сте съгластни!?!!!!

35. От всички основни, професионални и средни училища да се уволнят учителите, които имат голям авторитет и се ползват с уважение от учениците и населението. На тяхно място да се назначат нови. Учебните програми да се направят така, че да се прекъсва връзката между изучаваните предмети. Да се ограничи производството на учебни помагала. Да се премахне изучаването в средните училища на латински, гръцки, обща философия, логика, генетика. По история да не се обяснява какво са правили царете за доброто на страната, а да се изтъкват тиранията и борбата на потискания народ. В професионалното обучение да се набляга на тясната специализация.

А сега плачете от днешните млади!!!
Ми  да не би за една нощ през 1989 година "добрите" учители да се смениха!
Те и до сега са с едни от най-ниските заплати и няма нужда да ги уволняват - сами бягат.
Новите са продукт на системата пряко продължение на курса от тази точка - абсолютни идиоти дето си гледат само в заплатата. Нима едно време възрожденските учителида са били по-богати???Но сивършеха работата защото имаха съвест и желание! А сега - будните деца учат понякога своите учители, а другите ходят на чалга "концерти" тип пийпшоу!!!

36. Да се организират държавни митинги при годишнини на борбата против завоевателите (с изключение на руснаците), като се подчертава борбата срещу германците, а преди всичко борбата за социализъм.

Тук колегата ми цитира женевската конвенция!!!
Сам се е сетил да се пита колко убити съветски войни имаме на наша територия!
И колко от тях са погребани под паметника на съветската армия? - питам аз.
Щото знам доста паметницзи в българия, където наистина лежат кости на убити
съветски хора, но за тях никой не е казал да ги махат. Но паметника на съветската армия в центъра на София не е под защитата та женевската конвенция - в най-добрия случай можге дамине за архитектурен паметник, на ока е така, нека тия дето го защитават, първо да бутнат седмокрилия петохуйник пред НДК, и тогава ще им повярвам, че пазят архитектурното ни наследство. За сравнение пък със спедновековните ни, тракийски и прабългарсипаметници дума не може да става. Ама това е паметник не на хората загинли за нас, а на хората загинали в изпълнение на "разпределинето ни на салфетката в Ялта" където робовладелците на господарите (на парите) ни рапределиха по между си.
Спартак не е строил паметници на робовладелците си , а ги е разрушавал нали??!!!

39. Да се прояви грижа за строителството на пътища и мостове, за да са готови при налагаща се интервенция, така че нашите войски най-бързо и от всички посоки да се придвижат до центровете на опозиционните сили.

ЪЪЪЪ, :scratch_ones_head: до къде стигнахме с мажгистралите днес???
А при свитото ни производство и липсата на движение от беднотия , защи ни трябват такива пътища?
А същевременно такива дето наистина биха свършили на нас работа, като трасето на НКЖИ до свиленград, са забити в девета глуха - за движението на парите магжистралине трябват - те по банков път се събират.
Магистрали трябват за бързо придвижване на силите верни на господарите (на парите).

40. Да се арестуват всички политически противници. Специално да се преследват противниците, които имат авторитет сред населението. Да се ликвидират всички политически противници и след това да се обвинят в тежки криминални престъпления.

кой политик от преди двети, преди десети и сега не му се е случило нещо такова????

42. Не може да се изправят пред съд хора с длъжности, дадени от партията – независимо че тези хора са виновни за икономически загуби и са мразени от подчинените си. В драматични ситуации трябва да се преместват на друга равностойна или по-висока длъжност в друга област или град. В крайни ситуации тези хора да се назначават на неначалническа служба като се използват за кадрови резерв за друго време.

Това със страшна сила важеше за директорите на заводи по соца - като сгафеха, ги прехвърляха на работа в друг завод!
Нима не беше така???
Директор понижен в длъжнаст имаше само по вицовете!!!
Ми сега как е!!?? Колкото по се издъни даден държавен служител, толкова по на топло отива в частната фирма на същия господар (на парите|)

44. Да се проявява системен контрол хората на отговорни длъжности да произхождат от работническата класа и да имат най-ниска квалификация.

По некадърни "ръководни" кадри никога не е имала нашата държава.
Малкопо кадърните бягат за пари в частните фирми, но от това държавата ни не се оправя нали!?
Щото първо правило е "че колкото по нискоквалифицирани са служители на дадена организация - толкова повече спъват нейното развитие, защото в противен случай ще станат излишни"; Нима за държавата ни не евалидно това???.

И ако сте стигналидо тук да каже нещо още.
Дани не визира Христо от Ловеч, а като християнин - Христос, използва от толерантност, своята религия за да даде пример да не с плачена чужд гроб, щото не е ясно на къде е обърнат.
Обаче еврокома (амавземи по малко дза мрънкаш - ще ти паднат най-малко сметките за телефона - шегичкаааа) не го разбра и му се нахвърли.

А Христо искам да попитам - къде гледа и с кой умси остави здравето, било то от работа за партия, работодател и т.н.
Щото аз има случай в който служител без  да бъде уволнен стоя три месеца по осем часа на ден на краката си (не седна нито веднъж) пред цех в който имаше опастност да си остави здравето. Сега е здрав, уважаван служител, който без да вика телевизи, профсъюзи или адвокати успя да се пребори сам самичък с работодателя си и не самоче не беуволнен, но е уважаван и верен кадър на същия пработодател.
Който иска не мрънка а нимара начин и го прави.

Тук се сещам за еврокома и 14-та линия.
Чете ли ми писането и цитатите в локфорума?
Та да те попитам - ти къде беше не на вчерашния (или онзи деншен митинг) а през 2007/2008 година, когато се реши окончателно съдбата на останките от тазилиния?????
Сега вече и господ не може да я сппаси, това не ти ли е ясно???

Мога още да продължаввам, но тук някоай ме обявиха за комунист, други за капиталист, трети за турчин (новини на не официалния език имав доста европески и американски държави, но това не значи че съм"за" новини на турски език в родния ефир...), четвърти за ...извънземен, но всъщност много малко хора прозряха какво исках да подчерртая  с директивата пусната от Жори.
И дсеу започнаха (почти) лични нападки, които неправят никакво  добро впечатление Евроком.
Ако нещо не ти харесва в моделизма - го казваш доста внимателно да не би да обидиш човека,
 но за човек си твърде  арогантин и невъзпи5тан. Като не ти харесва нещо, не го чети тук и готово!

pach

• Trade Count: (42)
  • Hero Member
  • Публикации: 12376
  • Рейтинг: 1338
  • ТТ & Н0; DR & BDZ;ep.I-III(~VI)&selfmade
    • За моделизма
Цитат на: gzo link=topic=3247.msg62366#msg62366 date=1309093317
Момчета, дайте да живеем дружно !
Не се обиждайте взаимно, каквото и друго да имаме в главите си (и джобовете) не забравайте, че преди всичко сме моделисти. Всеки от нас може по-нещо и го показва чрез макета си. Това да кажеш на някого, че житейските му виждания са глупости е все едно да му кажеш, че макета му е грозен  :haha: Каквото и разлики да имаме в убежденията си всички еднакво се надървяме от локомотивна свирка, тракане на колелета и мирис за згура. Нека това е определящо, когато някой от нас си създава мнение за другия.
 :drinks: :drinks: :drinks:

Моделизма ни сплотява - да видя нещо такова в директиви?
Да ни обръща някой по специално внимание?
Значи сега е момента да му се насладим.
Всичко друго са спорове, но те не са между нас, а против нас!!!
За това нека никой не се чувства засегнат и да се върнем около макетите си !
(или витрините, моделите и т.н)

:drinks: :drinks: :drinks: :drinks: :drinks: :drinks:

gzo

• Гост
Евала Пламене  :drinks: Предлагам да те наградим с вагон в ТТ за най-дълъг пост във форума. До каря на месеца ще изчета поста  :sarcastic:

niki

• Гост
 :haha: :haha: :haha: :haha:, Уби маааааааааааааааааааааааааа, за всичко намираш цитат :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :good: :pleasantry:

XRISTO

• Hero Member
Ами ние не се обиждаме, просто спорим по - разпалено. Както е видно всички сме на един бряг, така че в тази дискусия нещата се избистрят. То така се и заражда недоволството и се спира с овчедушието, което е обзело българина.  :good:

Пламене, работодателите само са спомогнали за сегашното ми дередже. Началото на моето заболяване датира още от казармата. Там съм служил в небезизвестното поделение 44270, тоест Враня и караул през ден, марш на скоци, пълзене, бягане и чанчене през останалото "свободно" от наряди време ме докара до уволнение по болест на година и половина служба. Флеботромбоза, който е наясно с медицината ще разбере какво имам предвид. Сега съм с постфлебитен синдром, труднозарастващи рани на единия крак, което ме докара до Лозенец, където ме разпраха като риба преди 15 дена. Лошото е, че съм свикнал да се движа и работя физически труд - който е като мене ще му стане ясно как се чувствам след 45 дена лежане и седене. :sorry:

Цитат на: gzo link=topic=3247.msg62366#msg62366 date=1309093317
Това да кажеш на някого, че житейските му виждания са глупости е все едно да му кажеш, че макета му е грозен  

Е-е-е, това ме изкефи!!!
Трябва да стане нещо като моделистко мото!  :good:
« Последна редакция: 26 Юни 2011, 19:11:39 от XRISTO »

toniemi

• КЖМ - България
  • Hero Member
  • Публикации: 4818
  • Рейтинг: 648
  • Направи си сам и ще ти олекне! HO,Z Само БДЖ
Като идваш пак в Лозенец,пиши,живея до кошарите!Шъ тъ посетя! :pleasantry:
Дано не се налага :good:
Но с удоволствие ще те видя! ;D

evrokoma

• Гост
Pach само едно мога да ти кажа не аз започнах личните нападки  :nono: един каза че не съм виждал по далеко от носа си а друг че съм плачел на х**я на Христо така че не аз приятели съм виновния :spiteful: ама да то това си е по български да изкараш другия виновен вместо първо да видиш себе си.
относно 14та линия друже аз не живея на 20км от София а на 320км нали не мислиш че ще лиша семейството си от 100лв за да дойда на митинг още повече че всичко вече отдавна е решено и дори се започна демонтажа на "бутафорната линия" :boredom:

XRISTO

• Hero Member
Ами аз вече свалих конците преди две седмици и няма да идвам повече. Даже се почти възстанових, но никога няма да бъде същото като едно време, според лекарите поне. Ще трябва да го давам по - кротко, то и затова съм в такова мрачно и "плачливо" състояние, както забелязва Widowmaker.  :(