Автор Тема: Направа на сгради  (Прочетена 110727 пъти)

fyut

• Гост
  • Trade Count: (0)
Re:Направа на сгради
« Отговор #90 -: 04 Февруари 2009, 23:22:35 »
 :) До Христо! Отидох, видях, купих и пробвах пункт за зареждане с гориво. Да ти кажа честно леко е куцо. На Пико за мен моделите са по - добри. Имаше само едно депо с леки забележкиспоред тях, според мен с доста тежки. Чалакли нова доставка, когато дойде ще отида да видя какво имат.

novobranec

• Гост
« Отговор #91 -: 06 Март 2009, 22:25:59 »
Извинявайте, ама понеже съм още novobranec, сигурно ще задавам от време на време и тъпи въпроси.
Как мислите, дали ще има търсене тука на разни "основни форми", от които човек може да си направи каквото му душа иска, нещо като това тука:
http://www.modelmaniacsonline.co.uk/products.php?ProductID=4033&CatID=11
Щото ми идват разни идеи по малките часове...

mill

• Гост
« Отговор #92 -: 06 Март 2009, 22:45:40 »
Всичко зависи от цената друже :spiteful: .Кой квото ще да ми разправя -накрая става дума за пари :yes: .Добра цена   -  http://www.railwaypassion.com/forums/index.php/topic,1395.0.html    ,грабим като топъл хляб :good:

novobranec

• Гост
« Отговор #93 -: 06 Март 2009, 23:11:22 »
Изобщо не споря че всичко опира до парите, приятелю. И не само в хобито. Само че не чак накрая, а още от самото начало  :spiteful:
Ами да речем, примерно ти ще се бръкнеш ли около 5 - 6 лева за нещо такова, с размер горе-долу 12 х 8 см?
Ама хайде да не се правя на велик, щото не съм от тия, дето викат "хоп!" преди да прескочат лайното.
То ще се чуе ако стане нещо. Лошото е че (както винаги) нещата не зависят само от мене.

novobranec

• Гост
« Отговор #94 -: 07 Март 2009, 10:06:40 »
Както обичаше да казва Щирлиц, ето ви още малко "информация к размышлению".
Неотдавна в косматите ми ръчички попадна един от последните броеве на американското списание "Model Railroader", в което имаше и кратки коментари по новостите в областта на строителството. Което веднага ми напомни как тук някой беше нарекъл Noch "цифромани и убийци на детски мечти" или нещо подобно. Че е така - така е, ама не очаквах чак такава наглост наистина. Ето за какво иде реч:

В случая са важни не толкова цените, а съотношението им. Верно - Walthers  си е "местна" фирма, а Noch е внос от Европа. Ама все пак... Като се има предвид, че "товарната канцелария" си е класически кит от пластмаса, а плевнята е просто картон, па макар и предварително изрязан на лазер, според мене маржът е твърде голям. При това тоя картонен курник е от евтините модели, вижте цената на депото!
Сигурно съм тъп и не мога да го разбера това нещо. Вие кое от двете бихте си избрали, не само като цена, а и като качество и краен резултат? Щото за мене поне изборът е повече от ясен.

pach

• Trade Count: (42)
  • Hero Member
  • Публикации: 12377
  • Рейтинг: 1338
  • ТТ & Н0; DR & BDZ;ep.I-III(~VI)&selfmade
    • За моделизма
« Отговор #95 -: 09 Март 2009, 09:02:12 »
Винаги съм казвал , че скъпи модели в нашето хоби НЯМА!
Има "цена която ТИ си готов да платиш" за дадено нещо!!! ;)
Американският пазар е мноооого по различен от европейският!
Виж само какви модели (ние и за стартови детски сетове не бихме ги взели) и на какви цени се продават там!?!?!!!!!!

novobranec

• Гост
« Отговор #96 -: 09 Март 2009, 12:15:35 »
Така е, съгласен съм. Който си има мерак, трябва да знае как да си го отгладува! Не се майтапя, щото аз лично съм си отгладувал (буквално) не един модел.
И за боклуците, дето се продават в Америка съм съгласен, както и за цените им. Ама цените не са много меродавни, щото там много неща се намират и на много по-тънко. Обаче имат и хубави неща, не можеш да отречеш. Като учудващо някои от тях не са и даже скъпи.
И според мене точно там им е грешката - че имат всичко. И затова повечето са некадърни.
Спомням си добре как съм отрасъл в немотия, откъм неща за хобито имам предвид. Обаче не съжалявам за това, защото по тоя начин самият живот ме принуди да понауча нещо и да си правя много неща сам, вместо да търча до най-близкия хоби магазин (дето ги и нямаше) и да си го купувам готово.
А иначе и там, както и навсякъде, има освен некадърници и такива, дето пипат добре. Ама то вече си е дар Божи. Както казват братята болшевики "В хороших руках и хуй - балалайка!"

XRISTO

• Trade Count: (18)
  • Hero Member
  • Публикации: 2447
  • Рейтинг: 12
  • НО - III-IV епоха,DB и DR Ловеч
« Отговор #97 -: 09 Март 2009, 12:27:38 »
Цитат на: novobranec link=topic=33.msg20701#msg20701 date=1236593735
Както казват братята болшевики "В хороших руках и хуй - балалайка!"

По - скоро тромпет...  :lol: :lol: :lol:

novobranec

• Гост
« Отговор #98 -: 09 Март 2009, 13:43:53 »
Ицо, от техническа гледна точка си абсолютно прав, ама точно в това е тръпката. Тромпет всеки може да духа, ама я се опитай да го направиш струнен инструмент!  :lol:

novobranec

• Гост
« Отговор #99 -: 19 Март 2009, 18:52:53 »
Както май споменах по другите коловози за табелите на DRG и БДЖ, пробите на табелите, така жадувани от публиката тука, ги пуснах заедно с някои мои неща. Едно от тях е това:

Обикновени прозорци за склад в случая. Не са точно в НО, а малко по-големи (в 1:72), обаче това да не ви стряска - размерът е всичко друго но не и проблем. Както и формата и т.н.
Та питам аз, ще ли има интерес от такива работи? Цените на Астра-Т вече ги знаете, под черчеветата има линийка, така че преценете дали ви устройват цената и качеството (Павката ги видя днеска) и по-нататък може нещата да се обсъждат тука. За сведение - дебелината на линиите на вътрешните рамки е 0,3 мм на файла, което означава около 0,25 мм реално. Може да се направят и по-тънки, но е безмислено. Същите са направени на две нива, за да изглеждат по-реалистично - в случая хоризонталните рамки минават пред вертикалните, ако се загледате ще го видите. Това е лицевата страна. Откъм гърба са на едно ниво - заради технологията и заради улеснение при евентуално остъкляване (откъм вътрешната страна, естествено). Дебелите външни черчевета са с цел осигуряване на добра площ за залепване, иначе не се виждат. Въпросният ми мерак е ецван както обичайно на вече любимата на целия народ неръждавейка 0,2 мм.

Gervasii

• КЖМ - България
  • Trade Count: (1)
  • Hero Member
  • Публикации: 1733
  • Рейтинг: 40
  • НО DRG IIb епоха София
« Отговор #100 -: 20 Март 2009, 06:43:19 »
Бранец ти неичерпаем извор на полезни неща. мисля че огради (виж на Нох каталога) други аксесоари прозорци, лапати, кирки, стълби, ветропоказатели и др би имало интерес

pach

• Trade Count: (42)
  • Hero Member
  • Публикации: 12377
  • Рейтинг: 1338
  • ТТ & Н0; DR & BDZ;ep.I-III(~VI)&selfmade
    • За моделизма
« Отговор #101 -: 20 Март 2009, 08:07:34 »
Стават! :good:

EMPEROR

• Гост
« Отговор #102 -: 20 Март 2009, 08:15:15 »
А такаааа и метални решетки за прозорци и т.н. ... Екстра! Екстра!  :drinks:

lubomir

• Гост
« Отговор #103 -: 20 Март 2009, 09:01:33 »
А, стига бе! Нима ще почнем тоя раздел с решетки за прозорците? Знам, че е масово за БГ, ама чак пък с тая нашенска "забележителност". Ми дайте нещо по австрийско де, или пък немско, или някоя наша възрожденска къща, или гара от 30-те. Вий - решетки! Затвор ли ще правите, кво ли?

Gervasii

• КЖМ - България
  • Trade Count: (1)
  • Hero Member
  • Публикации: 1733
  • Рейтинг: 40
  • НО DRG IIb епоха София
« Отговор #104 -: 20 Март 2009, 09:06:13 »
нали наякой щеше да майстори Биркенау може и телени огради да потрябват