Електроника и Електротехника | Electronics and Electrical Engineering > Цифрово / дигитално управление | Digital Command Control
Нужда от съвет
georgi_bg1:
Това закупих: http://georgibg1.snimka.bg/automobiles/koleos.387241.25540362. Този сет на Пико съм поръчал: http://www.piko-shop.de/index.php?vw_type=artikel&vw_id=9133
Gervasii:
Супер ще имаш какво да караш! Добро начало!
pach:
Кажи сега какво точно искаш да комбинираш?
Пиковското
Роковското
Ако роковското го включиш за управление на локомотиви и т.н. по релсите, а пиковското искаш да ти управлява стрелки, лампи и т.н. то тогава трябва да имаш поне два проводника от пиковското управление (вместо две релси) които да ти извеждат цифровия код до всички неща които искаш да упраляваш извън релсите. Но не виждам смисъл от такова усложняване - роковското върши и двете неща, с превключването на един бутон,
а предполагами пиковското - също.
Мой съвет:
- задръж всичко което си поръчал (локомотиви, вагони и роковско управление)
- и продай пиковското управление като самостоятелен кит.(пиковското управление)
georgi_bg1:
Рабрах те много ясно. Мерси за информацията.
Best Ripper:
Огромният проблем и на двете цифрови е, че може и да поддържат управление на десетки локомотиви и стрелки, но в даден момент можеш да управляваш САМО един модул! Тоест, ако избереш "локомотив №ххх", докато се занимаваш с него /звук, ускорение, спиране и т.н./ в същото това време НЕ можеш да превключваш стрелка! Трябва в централата да спреш да се занимаваш с локомотива, да избереш "стрелка №ххх" и тогава да я превключиш... Съответно в това време всички локомотиви стоят, без възможност да ги подкараш, или вървят на самотек, без да можеш да ги контролираш. Единствено имаш авариен общ стоп за всички тях. Ако използваш и двете централи едновременно ми се струва, че ще можеш с едната да управляваш подвижен състав /пак един по един локомотивите/, а с другата - само да управляваш стрелки, светофари и семафори... По този начин ще имаш по-бързо и гъвкаво управление. Не съм много запознат с тия централи, но ми се струва, че могат да работят едновременно - всичко е въпрос на настройки... :hi:
П.С. Възможен е и вариантът - да управляваш цифрово подвижния състав, а стрелки, семафори и т.н. да бъдат аналогово - с клавиатури. Имай предвид, че за да работи управлението на стрелката от цифровата централа, към всеки модул е необходим отделен декодер, а те са хем много, хем не са евтини...
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия