Главен форум | Main forum > Моята колекция | My collection

Ето и моята колекция - Ванката

<< < (6/14) > >>

refil:

--- Цитат на: BaHkaTa link=topic=3461.msg69601#msg69601 date=1325242617 --- Интересен факт е че по време на WWII германците са бомбардирали линията като са имали за цел да осъкатят производството в тежката индустрия и машиностроенето, но не са успяли да прекъснат снабдяването с въглища за централата и леярните (по онова време).

--- Цитат ---

Само,че този факт НЕ Е ВЕРЕН.Германия не е бобмбардирала САЩ през ВСВ. :hi:

--- Край на цитат ---

--- Край на цитат ---

Vlado:

--- Цитат на: refil link=topic=3461.msg69676#msg69676 date=1325344310 ---
--- Цитат на: BaHkaTa link=topic=3461.msg69601#msg69601 date=1325242617 --- Интересен факт е че по време на WWII германците са бомбардирали линията като са имали за цел да осъкатят производството в тежката индустрия и машиностроенето, но не са успяли да прекъснат снабдяването с въглища за централата и леярните (по онова време).
--- Край на цитат ---

Само,че този факт не е верен.Германците НЕ СА Бомбардирали САЩ през ВСВ :hi:

--- Край на цитат ---

Аз също се присъединявам към това мнение - германците никога не са бомбардирали САЩ през ВСВ. Единствено съм чувал, а по NatGeo и виждал черно-бели филмови кадри, че са достигали с подводниците си току до американските пристанища (градове), например Ню Йорк.

BaHkaTa:
Привет на всички. Отностно поста ми по-горе грешката е вярна. И понеже заради една изпусната дума в превода стана катастрофа та ще поясня отново. Германиците никога не са бомбардирали Америка. Планирали са да нанесат удар върху няколко стратегически цели на териротията на щатите. В допълнение ако германците не са планирали такъв удар то тогава не би стартирал и финансира проект на Военното министерство на Нацистка Германия с кодово име Amerika-Bomber.

Исках да наблегна на важността на въпросната линия, че е била от голямо значение както тогава така и в днешни дни. Написах съвсем кратко описание за двете композиции, за да имат лице а не да са "просто някакви влакове".

След поста на pach коригирах написаното в следващия си пост и благодарих на Пламен (pach) за това че ми обърна внимание и своевременно поясних че съм сбъркал и съм изкривил историята в грешна посока. Очевино е обаче че той не умее да прави забележки по нормален начин а подходът му определено ме издразни демонстрирайки завидна подигравателност от която произлезе цялата тази каша с намесване на модератори, триене на постове и раздаването на банове.

Всеки може да сбърка в крайна сметка, поправете го не му се подигравайте, защото утре може Вие да сбъркате.
Този дебат искрено се надявам да е последен и от тук на сетне да си представя колекцията :) Благодаря още веднъж.

CaLLlo:

Ванката, откъде изкопа тоя уникат  150.Y.1993 SNCF Gützold/Piko

Това у нас не е идвало никога ... както и чехска 130-ка ... а гледам там и френска 55-ца ...

На едно място мернах "Париж" ... разкрит си ...  ;D         

BaHkaTa:

--- Цитат на: ogiegp link=topic=3461.msg69654#msg69654 date=1325332862 ---Тази хладилната композицийка /150 вагона/ ме заинтригува ,ще я търся май и аз да я видя :good: Дай малко повече инфо моля :hi: :hi: :hi:

--- Край на цитат ---

Ами предоставям ти едно 45 минутно филмче по темата. 4-ти епизод от поредицата Екстремни Влакове което го даваха по History Channel. Нямам субтитри за жалост.
http://hobbyshop-bg.com/gallery/showimg.php?file=/videos/Extreme%20Trains/E4/Extreme.Trains.S01E04.DVDRip.XviD-OSiTV.avi Друга информация можеш да намериш под името "Produce Express" или "Ice Cold Express"

--- Цитат на: CaLLlo link=topic=3461.msg69723#msg69723 date=1325373355 ---
   Ванката, откъде изкопа тоя уникат  150.Y.1993 SNCF Gützold/Piko
Това у нас не е идвало никога ... както и чехска 130-ка ... а гледам там и френска 55-ца ...

На едно място мернах "Париж" ... разкрит си ...  ;D

--- Край на цитат ---

Повечето от старите ПИКО влакове са ми носени от чужбина, като тази 52-ка с конденз тендер от която не са произведени много бройки също и чешката Т679.2 от която е сглобен юбилейния син седмак 07.1917 :)
Но както вече забелязах си разгледал галерията ми преди да ги представя един по един :) Лошо няма :)

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия