Главен форум | Main forum > Моята колекция | My collection

Ето и моята колекция - Ванката

<< < (11/14) > >>

taert:

--- Цитат на: IKAR link=topic=3461.msg76333#msg76333 date=1334128791 ---Напротив, на Бахман нещата са изключително пипнати и този модел за не знам кой път го показва. Нещо повече, мисля, че по този показател направо си слагат в джоба европейските производители. А ако видите в едрите мащаби какви красоти правят...При това са поне наполовина по евтини от Роко, Флайшман и т.н. Недостатъкът е, че правят все модели на американски и английски подвижен състав, които не мога да разбера ние защо не харесваме и все се прехласваме по германския. За парите, които даваме примерно за смешката на Роко BR 10, съвсем спокойно може да се купи Биг Бой. Не бъркайте оригиналния Бахман с Бахман-Лилипут.

--- Край на цитат ---
За тези сигурно си прав. Аз съдя по моделите на американските дизели най-вече. Имам няколко модела и са средно към ниско качество. То и цената им е такава. За парните положението е горе-долу същото, само че в момента само те правят моделите с по-малко колооси и поради това имам няколко. Като токоснемане и движение ги намирам за по-некачествени от роко примерно, но пак казвам това си е отразено в цената.

BaHkaTa:

--- Цитат на: Gervasii link=topic=3461.msg76326#msg76326 date=1334116031 ---Ще е супер ама още поне 20-25 такива вагони и става баш влак! :yahoo:

--- Край на цитат ---

Малко скъпо ще ми излезнат толкова вагони отделно че ги няма налични от доста време и от Бахман не пускат нови :(

Да поясня това което съм пропуснал производителя е Bachmann-Europe Plc. тъй като знаем че фирмата има 3 отделни клона произвеждащи различни модели. Мащаба е двойна нула 1:76. Не си личи докато не сравните от птичи поглед една Людмила с него. Той и без друго е малко по-голям от Людмилата а в модела разликата идва около 3см в дължина другите дименсии са еднакви като в 1:87. Всъщност бих казал че седи много добре до другите ми модели почти няма разлика. Но дори в 00 ще го прежаля защото 1 много ми харесва и 2 защото е амерички  :victory: Ето още 3 снимки с табелката, прикачните, спуснат винтов спряг и нощните светлини.

Грег отностно светлините тези на предните снимки са дневните светлини. Нощните не представляват нещо специално просто свети фара пред машиниста, а когато климатичните условия са лоши тогава нощем се кара със дневни светлини за да не се получават отражения под носа на машиниста. Между другото това е интересен въпрос, защото в Англия са се ползвали различни светлинни сигнали, който дават информация за приближаващия влак само според конфигурацията на светлините :) Но мисля да го постна в отделна тема <<< клик

BaHkaTa:
Не съм писал от доста време в тази тема. Та ще драсна няколко реда с последното ми попълнение. Станах собственик на още един китов сет на Атерн. Съдържа 5 вагона Gunderson Maxi III администрация Burlington Northern. Така вече заформих желания от мен контейнеровоз с 10 такива хъски стак вагони и капацитет за 20 контейнера по 40/48, 48/53 фута, или 30 контейнера разпределени така 20 контейнера 20 фута на долния етаж + 10 контейнера 40/48/53 фута на горния етаж та общо 30 в тази конфигурация.
Мога да кажа че с тази композиция съм почти привършил. Остава само да си накупя необходимите контейнери.

Стария сет сглобен и състарен

Машинката която ще тегли влака

BaHkaTa:
Малко ъпдейти и тук. Днес си получих кашончето от любезния куриер и душата ми се изпълни с радост  :yahoo:

от където изкочиха некви скромни вагончета + рекламна лепенка от фирмата производител

Първото ми впечатление беше "О май гад" тия са огромни! Но в никакъв случай не очаквах и да са малки  :lol:
Вагоните са многоо прецизно направени с максимално детайли. Съвсем спокойно може да се обърка със истински ако му се направи хубава снимка. Осите са много прецизно направени и вървят много гладко. Направих малак тест рън върху клубното трасе. Просто съм очарован от всичко по вагоните от изработка през детайли до надписите.

За снимки в голяма резолюция тук

Milenski:
 :good: :good:

Честити да са ти Ванка. С нетърпение вече чакам моята доставка  ;D  :drinks:

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия