Електроника и Електротехника | Electronics and Electrical Engineering > Аналогово управление | Analog Control

Детектор за заетост, движение и контрол на периметъра на секции и модули (фремо)

<< < (8/12) > >>

CaLLlo:

Roco Artikelnummer: 40186; 40187
Колоос 11 mm; 9 mm за информиране за заетост с вграден резистор 18 kΩ
2 Stück / Packung  7,65 €

www.modellbahnshop-lippe.com

Поиграй си с оптиката, кефско е ... а колелата са тук и те чакат!   

BaHkaTa:
Мен не ми трябват такива колооси за тази схема където идеята е коренно различна. Но пък за тези колооси може да се измисли нещо друго като схема която да ги отчита в някакъв сегмент  ;) Не съм сигурен как би реагирала DCC системата при първа среща с тези колела, пък и DC-то  ?! :blink:

bdz43r:
DCC централата не я бъркат тези колооси, те са незначителен товар за нея.
Необходимо е обаче секциониране на релсовия път и устройства за отчитане на заетостта.

emilchaushev:
Ванка. Прави ли проби? Интересуваме сензора сензорира ли, че довечера ще ходя да купувам части за схемата за бариерата, та да се насочвам от сега какво да купувам.

BaHkaTa:
Емо виж последното клипче. Работи както го бях замислил. Сега размишлявам над лека промяна в 4S модула за да го пригодя точно за управление на прелез с бариери. Щях да пускам питане дали някой може да ми предостави прелез с бариерки за няколко дена да експериментирам.
Постановката е следната разполагам и 4-те сензора. Първи от ляво на прелеза на половин метър да кажем, втори непосредствено пред самия прелез, трети отдясно след прелеза и четвърти 50см след прелеза. Така се получава сегмент от около 1 метар мисля е достатъчен за периметър на прелез с бариера.
Изходите на интегралната схема ще се вържат паралелно към реле. Бариерата се задейства от далеко от един от крайните 2 сензора. Средните два са просто за контрол на присъствие. Докато не млъкнат всички сензори бариерата ще седи спусната. Това е следващото проектче което съм запланувал.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия