Нали се сещаш че в уискито който не се е хванал, само той не е написал...там понякога има такива глупости ( поне докато следващият автор не ги коригира)!!!!
Колкото до ОВВ - локомотива 2020.01 никога не е бил техен.
Да носил е тяхното лого ( включително и в син/ бял цвят)
само когато са му правени типовите изпитания с временен...
лиценз или разрешително ( знам ли как австрийците му казват на формуляра) за да може не само да направи изпитанията, но и да се движи по австрийските железници. Това подробно и точно е описано в съответната австрийска книга ( нещо като нашите на инж.Деянов

) посветена на историята от тяхното локомотивостроене. За жалост все още не мога да си я намеря
( при това не ми е приоритет, та не я търся упорито), но в мрежата е пълно с откъси от нея. При малко повече ровене може да се намери и съответния абзац посветен на изпитанията на 2020.
И в моя архив също ...но също трябва ровене. За съжаление тук някога ( преди много години в една далечна галактика

)
бях създал тема за БДЖ-04, в която качвах почти всичко което съм намерил за този клас локомотиви, но преди да кача всичко,
темата мистериозно изчезналият едва на ..явно за нея фаталната 13-на страница.
Опитах се на едно друго място в още един тематичен форум да я възродя, но там пък аз напуснах доброволно и също не е пълна.
Ако се върнем на прототипа ОВВ-2020.01 той е имал доста различия в агрегатите си от всички следващи го ( вече произвеждани за нас) и за това е бил прототипът на серията.
При него дори мястото на някои външни капаци и жалузи
( а не "следват" промяната и агрегатите "си"), са на различни места, в различните месеци на изпитания, от което все още се "шашкат" някои австрийски спотери, архивисти и моделисти,
когато попаднат на различните му снимки.
Но и той, и след като минава само 10 години експлоатация е
"върнат" на SGP като тяхна собственост. Даже по време на тази
( явно нередовна) експлоатация ( пак с онова "временно" разрешително от ОВМ) една от службите му е била
обслужването на един специален туристически влак, движил няколко пъти между Виена и Лайпциг, ( или Дрезден и Будапеща) които е бил композиран с вагони взети от друг ( легендарен) влак
Туристекспрес!!! Тогава тези вагони са все още сини,
но без логото на ТурестЕкспре-а и ГДР комсомола.
Това пък е по спомени на шафнери придружаващи тези вагони.
Няма официални потвърждения по документи, защото немците все още търсят сведения, кои точно номера вагони са ходили
"на екскурзия" извън маршрута си от този на ТуристЕкспрес-а
( до Варна)!
След три/ четири години " умуване" от SGP, какво да правят,
го качват на собствен ход на коловоз зад главната им административна сграда като паметник на фирмата!!!
Даже снимката в уикито е точно от този период.
След икономическите промени и сливането на SGP, локомотива е продаден на частно лице и отново на собствен ход (!!!) бива
преместен на глух коловоз във Виена-север ( или запад беше - опитвам се по памет) за съхранение , заедно с още два други австрийско производство локомотиви.
След това следите му се губят. Поне ние в БГ не знаем какво става с него. Имаше сведения че към 2010 г все още е там...но не са потвърдени. Последните известни ми снимки са именно от последното му официално преместване, през 2008 (

) като самият фотограф беше отбелязал плачевниь му външен вид...може би защото не бе виждал нашите
БДЖ-04.12 и май ...

25-та на какъв хал бяха тогава!
Локомотивите не са като автомобилите - производителя не произвежда и пази на склад +50% резервни части от даден модел
още 30 (а някой и 50) години след края на официалното производство. Това е още една причина за "якото" ползване на
стандартизирани ( и произведени от други) части и агрегати.
Принципно нови части и агрегати се произвеждат само докато по- новите ( като конструкция) значително надминават по показатели
старите което ще заменят. Понякога и 15% по-добри параметри не са достатъчни за замяната на старото с ново...защото старото междувременно е разпространено в гигантски мащаби.
Тогава обикновенно се сменя не само частите на и модела и
имаме следващ номер от дадена автомобилна фирма.Това беше така поне когато автомобилите се правеха да издържат повече от пет години експлоатация. Сега има нови материали, технологии и
срокове на употреба...но това е друга бира.
На за това няма и няма и да има нито резервни агрегати, нито резервни части за нашият последен екземпляр от БДЖ-04!!!
Никога повече!!!

Не знам друг австрийски локомотив приличащ само ( мащабно)
външно на него (2043)

в колко бройки е произведен, но за него май и резервни части все още има.
Но те не " пасват" за нас, за съжаление - разликата е огромна( тотална)!
та така...
Хайде ако си мераклия - в австрийския ибей еархивна снимка е до 30 октомври:
https://m.ebay.at/itm/Lokarchiv-Dieselloks-87-2020-01-Versuchslokomotive-OBB-Osterreich-/161715184619?_mwBanner=1