Главен форум | Main forum > Железопътен моделизъм | Railway modelling

Композиране на влакове и номера на вагони и локомотиви - информация и снимки.

<< < (4/5) > >>

mitko0888:
Питах, защото в някои каталози този D3 вагон се дава като "вагон с багажно отделение", въпреки че много добре се вижда че има и отделен отдушник на покрива. 

Някой има ли нещо в електронен вид статийка за дву- и триосни такива вагончета? Намерих само за саксонските, и то доста кратко описание.

widowmaker:
Горе е линкнат същият вагон, аз съм сменил колоосите с такива със спици, оригинално са били с такива.
Значи ще туря Elberfeld 2240 примерно, за да преправям само една цифра и толкова.
(за 3-та класа имам оригинален номер - elberfeld 1892 от музейния)

Идеята е да споделяме данни за номерация и на локомотиви, както и снимки на влакове.
С Дорян много пъти сме се чудели какви вагони биха подхождали на даден локомотив, не само по отношение на пътническите влакове.
Важно е също така да се знае къде е работил локомотива - примерно идеята да се закачат бравешките вагони за въглища на G5.4 не е добра:

Вагоните са се ползвали по индустриални райони като Рур (всичките са KED Saarbrücken), а там такива локомотиви не е имало,
предвид това, че G5.4 са карали леки товарни влакове в равнинната част (бравешкият е с номер Halle 4219).
На него по би му подхождал влак с бирени вагони, вагони за дребен добитък (viehwagen) и т.н.
Отделно, че за да имаме такива вагони за въглища по макета, ще трябва да имитираме такъв индустриален район,
примерно да сложим каменовъглената мина на Фалер:

Зареждането на депата с въглища се е извършвало със стандартни вагони - O, Om, примерно като тези:

widowmaker:
Сори, че ти "затиснах" поста, Митак, нещо май доста дълго писах...

CaLLlo:

--- Цитат на: Сaprycorn link=topic=3596.msg71915#msg71915 date=1327678857 ---
--- Цитат на: Boris 2-12-4 link=topic=3596.msg71911#msg71911 date=1327677985 ---...
Според третият пран за преномериране на ДРГ от 1925 година са получили № 76 001-76 011.
Превод от Lokomotiv - Archiv Preussen 3. Transpress 1991 стр. 139/140.
...
Борис

--- Край на цитат ---
Открай време търся плана за преномерация от 1923  година! Сашо намери малко материали по въпроса, но информацията е непълна. Ти знаеш ли нещо по-подробно за тази преномерация, която е просъществувала твърде кратко, и според която "мамута" носи серия 77?

--- Край на цитат ---

--- Цитат на: Boris 2-12-4 link=topic=3596.msg71916#msg71916 date=1327679034 ---Не знам... :(
Още не съм подредил архива си...
Ако се появи , ще Ти се обадя...

--- Край на цитат ---

Борис, Ясен говори за това:

http://www.railwaypassion.com/forums/index.php/topic,168.msg2626.html#msg2626

което е само списък "от-до и от-до" и на нас никак не ни е достатъчен,
ние искаме таблици с пълно съответствие, кой срещу кого стои - име,
адрес, телефонен номер ...

Разбира се голяма част от тая информация я имаме, но не е работа да се
събира зрънце по зрънце, още повече, че колкото автори, толкова и мнения.

И естествено, отговорът  - в друга тема. Поздрави!

Gervasii:
Ами като караш бирени и хладилни вагони то си трябва и бирена фабрика на макета. Да не отварям дума за вагони за мляко в 1-ва епоха, става страшно - млеконадой, крави, сочни краварки, баки и поне 2 ферми на макета.
http://www.modellbahnshop-lippe.com/produkt/Brawa/5-4-002006-81725-0-0-0-10-1-2-0-gatt-de-t-0/ein_produkt.html

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия