Главен форум | Main forum > Железопътен моделизъм | Railway modelling
Композиране на влакове и номера на вагони и локомотиви - информация и снимки.
widowmaker:
--- Цитат на: Boris 2-12-4 link=topic=3596.msg71911#msg71911 date=1327677985 ---...
Информацията за вагона недостатъчна - дай цяло описание - примерно A3 pr.07.
Борис
--- Край на цитат ---
Вагонът е ей този (на Фриц сайта е умрял и не мога да му видя означението, а по рамата нещо не го пише):
Трябва ми друг реален номер на такъв вагон от KED Elberfeld.
Boris 2-12-4:
Това е вагон D3 pr.07 - което ще рече четвъртокласен вагон с три колооси, с отделни купета, модел 1907 година.
KPEV е имала при най-голямото си разширение 21 KED (Königliche Eisenbahn Direktion) - Кралски железопътни дирекции.
Всяка дирекция е имала суверенно право да слага свои си номера на вагоните. Така, че един и същ вагон, примерно този
на widowmaker, е могъл да се повтори цели 21 пъти , с различни номера в различните дирекции.
Общото е било:
номера 1-3000, а при недостиг и от 4000 да се дадът на пътническите вагони, 3001 - до 4000 на фургоните...
Номерата не стигали и понякога се е получавала вътрешно дирекционна какафония.
Да се каже , кои номера в коя дирекция на какви вагони е давано, е много трудно, защото:
В обичайните справочници, и вагонни архиви, това не се дава.
Трябва да е специална студия посветена на тази дирекция.Освен това и периодът трябва да съвпадне времево с експлоатацията на даден вид вагон.
Другият вариянт е на отпределен тип вагон да е посветена студия.
Това си е нещо като петица от тотото...
Случайно имам ,тези вагони в единица, случайно, Кралската железопътна дирекция е Франкфурт.
Номерата на тези вагони произведени от Мерклин са Франкфурт 1441 и Франкфурт 1502.
Това изпълнение на вагона от Роко е в зелен цвят, би могъл да бъде и сив, като моя.
След 1910-12 година , локомотивите ПОСТЕПЕННО започват да се боядисват в черно, а вагоните от всички класи в зелено-
както си е в епоха 2. Но това е друга бира, която няма да отварям скоро, защото хората не вярват на официални
държавни предписания, а на това което са видели от каталозите на моделистки фирми, ферми и прочие...
Някога си , сигурно ще пиша и за оцветяването и надписите в епоха 1 и 2 и 3а, защото това е една от болните ми теми/не са
много, само още вагони, вагонни фабрики, военни транспорти,индустриални и пристанищни железници /.
mitko0888:
Тези двата май са като твоя, ама с номер 3379. Имат си пак по три колела, с кабинка за шофьора ... Направо си е същия :haha:.
http://hagen.at/ROCO-45766-Abteilwagen-4-Kl-BH
http://www.railwaymodel.com/shop/roco/product/roco-45766.html
За трета класа може да сложиш и 2093, поне Роко така ги правеха преди няколко години.
Тази врата, без надпис по нея, дали е за багаж?
nilfe:
Това e WC-то, според мен.
Boris 2-12-4:
WC e . Abort на немски. Може да се вапца в бяло.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия