Главен форум | Main forum > Железопътен моделизъм | Railway modelling
За ж.п. моделизма по принцип
Best Ripper:
mitko0888, ако беше прочел /ако си го прочел, явно не си го схванал/ отговора №18, който умишлено не цитирах, щеше да ти стане ясно защо го писах горното... Негласната класификация, която излиза от него е, че някои тук са "богоизбрани-специалисти", а останалите са някаква "паплач-лаици-джуриъри".... Която е съвсем обидна и неоснователно написана за много потребители тук... Откъде накъде някой/и тук ще бъде "ръководната роля на партията любима, без която не можем"??? Владо след нас го е казал най-точно...
--- Цитат ---Имам чувството, че започнахме да се приемаме много насериозно.
--- Край на цитат ---
:hi:
Докато някой развява изцепки от сорта на "елитарност на хобито", докато по-новите и младите членове се гледат "отгоре", с пренебрежение и подигравка /незаслужени/ от някои други, за никакво развитие на хобито у нас няма да може да се говори!
mitko0888, отново към теб... Защо мислиш, че тук няма развитие? Само че няма нови теми ли? Извинявай, ама това тук е форум за специализирано хоби, а не сайт на Боливуд, където всеки ден да се пускат по 5 нови теми за 20 нови индийски филма. Трябва ли непрекъснато да се пишат неща, които са си чист спам или нямат нищо общо с хобито, просто ей така - да има някаква измислена и изкуствена активност и движение??? А случайно да си се замислил, че лавината от прекалено много информация също обърква и не носи особена полза? Естествено е в началото да четеш много неща, после сам неусетно почваш да не четеш цели раздели, защото не са по твоите интереси, разбирания и т.н. Пуска някой тема, на теб не ти харесва - не я четеш. Вътре може да има в нея 10 000 отговора, но на теб ти е безинтересна... Значи ли, че си "джуниър"???
liro4605:
--- Цитат на: Vlado link=topic=3652.msg73405#msg73405 date=1329670529 --- Ако го имаше форума, когато бях съвсем в началното си развитие като моделист, най-вероятно щях да бъда наречен от някои "лаик", "празнописец", "първо чети пък после пиши", "джуниър" и какво ли още не. И най-вероятно това щеше да ме обиди и да ме отблъсне от хобито и сега нямаше да съм това, което съм. Хора, нека не си разваляме кефа и да се занимаваме с това, което истински ни отпуска и радва, като го правим без злоба, надменност и егоизъм, и да се уважаваме каквито и да сме!
--- Край на цитат ---
:hi:Радвам се ,че има и други който мислят като мен! :hi:
Gogo55:
Мда ужас, аз дето имам пико както и всички други който се радваме на пико значи сме съвсем наи простите хора на света.Отивам да скоча от терасата.
widowmaker:
--- Цитат на: Best Ripper link=topic=3652.msg73392#msg73392 date=1329657835 ---С риск да заформя поредния скандал ще попитам следното:
Защо някои хора тук упорито си мислят, че моделизЪма трябва да се разбира и приема само по ТЕХНИЯ начин, стил, терпит и т.н.???? Ако на някого му харесва денонощно да се занимава с всякакви дреболии, тънкости, архиви, снимки и т.н., ако за него ЖП моделизЪма е центъра на вселената и ТОЙ лично се заминава само с него и с всякаквите му подробности, защо смята, че ВСИЧКИ тук трябва ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да му пригласят??? Защо трябва тук непрекъснато да се НАСАЖДА нечие мнение като правилно???
--- Край на цитат ---
Никой нищо не е казал на криво, Венци, аз просто изказвам моето мнение.
Не задължавам никого да ми приглася!
Напоследък не пиша ревюта, както забелязваш (по простата причина, че нямам бакелитово пико :lol: )
Всичките ми локомотиви са "тунинговани", т.е. нещо по тях е преправяно от мен.
Не мисля, че дори и нещо месингово няма да има нужда от "доизпипване", всъщност това е тръпката от хобито.
Не е проблем коментирането на старото пико тук. Просто напоследък коментарите са само за него.
Повечето от хората са склонни да дадат 100 лева за такъв локомотив:
вместо 180-200 лева (в много по добро състояние) за такъв:
Сега някой ще каже, че хората нямат пари и т.н. Не е това причината!
Повечето от хората нямат нужната култура за това хоби!
Т.е. търпението да събереш хубави неща за голям период от време,
а не всичко наведнъж, пък било то и не съвсем добро.
По добре един локомотив като този на долната снимка, отколкото 2 като горния.
По добре малко, но качествени неща, отколкото много, но боклуци.
gzo:
Аз пък като бях малък се занимавах с тунинговане на колички мачбокс :haha: То не бяха спойлери, лепенки с пламъци, тасове и други подобни цигании. Горе долу в тези години у нас започнаха да се излъчват разни хамерикански шоута в които коли с огромни тракторни гуми скачаха и мачкаха стари брички. Същите се появиха и на картинки от дъвки Турбо и Бомбибом. Колко ли шасита на колички и тракторчета не разглобих за да направя "вседеходи" както им виках по това време. Дори и на лунохода (всички го знаете) присадих купе от мачбокс :haha:
По това време вече имах стартово Пико, което майка ми донесе от ГДР-то. Обаче много ме беше яд, че на капака на кутията бяха показани Бр-130 и други доста по готини локове и вагони, отколкото двуоските от комплекта. Влака се въртеше само в кръг, без прави и стрелки и тъй като машаба НО ми идваше малък за да си превозвам фигурките на войници и индианци, то бързо загубих интерес.
В училище в часовете по труд и техника имахме сртоителни комплекти и много бързо ги разкрадохме за да си сглобяване в къщи кой каквото му е кеф. Помня, че тогава съм правил виенско колело, елеватор, кран, бъги и др.
После преминах на сглобяеми модели на самолети в 1/72. За съжаление тогава нямах подходящо лепило и съсипвах моделите с каноконлит. Всичи знаете стъклените части как побеляваха....обаче какво да правя като нямаше и нямаше друго лепило освен прома, хелми, ц-200 и железния каноконлит-Е.
В последствие преминах и на макети на сгради в машаб 1:гьотере. Стигнах до там, че взех за поставям макети на манастири и параклиси на открито из двора. Тогава вече бях открил прекрасните възможности на шприца с тубата силикон :haha: Ползвах го не само за свързване, а го месих и с камъни, мозайки, чукани тухли и пясък за да правя разноцветните цокли по сградите. Ползах го и за запечатка и консервация на изложените на открито гниещи материали, като дърво и ламарина.
Връщането към моделите стана заради моделчетата на бойни машини в 1:86 по които се запалих. То не бяха верижни машини, зилове с радари и т.н. ::)
Накрая реших да събера всичко в 1 и така започнах с ЖП макета си. Там на едно място съм събрал всичките видове моделизъм с който съм се занимавал до тогава: сградите, моделите на автомобили и самолети, влаковете.....за радост вече се намират всякакви макети и модели за сглобяване в НО.
Та така и аз я докарах до тук ! Обръщам еднакво внимание не само на подвижния състав, а и на останалите части от макета и май само ЖП моделите ми са купени на готово. Всичко останало си правя сам и го съчетавам с ЖП моделизма с голям кеф.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия