Както казват (вече двама!!!) някои хобисти...
Мили хора!
До тук не станаха ясно няколко неща.Владо от свое име ли говори?
Има или няма проблем форума?
Авторските права накърнени ли са или не?
Има или няма различни критерии в отношение към отделните съфорумисти от ...други съфорумисти?
(няма да наруша правилата и да обсъждам а...........)
И не на последно място ще си извадим ли главата от пясъка?
Защото дори хората да се сменят, някои попитаха за политиката и ....въпроса им увисна във въздуха!
Впрочем едно уточнение - когато беше направен форума (за което благодаря на първоначалния екип от модератори),
той нямаше тази точка 1,17 на която Владо се позовава. Тя беше въведена от администрацията поне 1,2 /1,5 година по-късно,
като дори не ни попитаха дали искаме постовете които сме публикували без наличието на това условие,
да ги оставим в този им вид. Поставиха ни пред свършен факт.
И не става само въпрос за авторско право е тем подобни. Става въпрос за постове които наприме аз,
не еднократно съм искал да изтрия. Тук не един път разни субекти са ми скачали, че спамя, че не качвам никаква ценна информация,
че не съм покозвал нищо и само съм разводнявал темите и т.н. и т.н. Дори един новопоявил се субект с едва 10 поста (!!!) си позволи,
явно повлиян от отделни хора да ме определи като форумен трол. Той си позволи да съветва администрацията за последния ми бан!
За съжаление когато имаше възможност да се запознае с мен, та да го питам той кой е... и кой му дава право да раздава оценки,
се оказа че е твърде зает, та чак не разбрах кога точно се изнесе от едно известно питейно заведение!
Само мога да се надявам, че е разбрал грешката си и сега му е неудобно да си я признае?
Както казва Емил, всичко е преходно на този свят ...и ние с нашите грешки също!
Тогава не разбирам защо да не можем да си изтриваме постовете?
Тук срециално ме вълнува, защото се получава някакво противоречие!!!!!!!!
От една страна мойте постове не носят нищо добро на този форум.
От друга страна пък не мога да освободя форума от тях.
Така хем броя на постовете ще ми намалее (което впрочем се случва постоянно зад гърба ми, включително и по време на бановете ми)
хем ще спрат да говорят какви ли не щуротии по мой адрес. ...и определени хора да се дразнят от моята...ерудираност и компетентност,
по (само оБаче) някои въпроси. Колкото сме преходни и лоши, ама като сме напълни с л*йна форума, нека да не се трият.
Та се стигна до определиние по адрес на уважаван моделист да се говорят такива глупостти за ла*на!!!!!
Пожелавам на господата с малко постове (бирените чаши броят ли се за пост?) някой ден,
да имат повече и от мен, да са им по-точни и верни за информацията, за да могат новопристигналите тук
моделисти да ги наскачат по същия начин по който сега някой го правят на други съфорумци (моето е частен случай благодарение на Венци).
Тогава може би ще си извадят главата от пясъка е ще разберат какво се опитваме тук да дискутираме.
Има още много неща за обсъждане тук, но аз така и не разбрах какво е становището на тези от които зависи това има ли смисъл или не?
Може би трябва да направя още един списък с хората които пишат тук постове пълни с едносрични думи, емотикони, празни и кухи изречения
които не носят абсолютно никаква информация в хобито, но пък носят хвалебствия към някои моделисти с торби. То може би за това и
Стефан реагира, че тук цял отдел би премахнал. Доколкото разбирам (и смятам че е така) нямо лошо в темите с поздравления,
но става доста лошо когато те са преобладаващите в един форум. Преди време вдигнах аларма, та пак бях обвинен в "скандал",
от който с почуда излезнах без бан, но обявих статистиката на форума за убийствена в коментар по негов адрес. Тогава най-публикуваната,
съответно четена и посещавана тема беше "похвалете се". А тя не действа добре на някои хора, за разлика от тези които се хвалеха в нея.
Пробляма го разбраха почти всички и въпреки скандала , някои хора оцениха по достойнство за какво става въпрос,
и сега тази тема май вече два пъти по 120 дне не е писано в нея.
Който не вярва нека види статистическия център на форума и да види точно какво съдържа.
Има теми които са си на точното място и време - в час с темите тук - железопътен моделизъм.
Ама една от водещите теми се оказва например тази за вицове и анекдоти (!!!!!!)
Ехаааааааа, страхотен моделизъм се развива тук
(впрочем не само Венци ми брои постовете - той най-много публикации има именно в тази тема май).
Мога доста още да напиша (знете го всички) но не виждзам смисъл...

Нито е ясно позицията на хората от които зависи, нито виждам тук постовеи от хора които са ...колекционери
повече от колкото моделисти. Те сякаш нямат мнение, а всички знаем, че не е така и са винаги на точното време и място,
когато са в час с техните интереси и ...хоби.
Вчера форума имаше огромна посещаемост, дори светнаха никове отдолу които много отдавна не бяха влизали тук.
Никове на уважавани хобисти, които спряха не само да пишат но и да четат, обидени по една или друга причина...
Скритите пък потребители по едно време бяха цели 8 (осем).
Защо казвам това накрая ли?
Защото дори и това (поне за мен) е коствен пример, че тук нещо не върви и хората имат надеждата все още,
че това най-после ще се оправи. Нали все пак става въпрос за най-любимото ни хоби!!!!!
А то е обединяващото, но тук май става разделящо... Не ми се иска да мисля, че може би не хобито,
а определени хора от хобито всъщност са разделящите на кръгове (ние, вие, те, ония, останалите, новите и т.н.)
щото поне за мен е твъъъъъърде грозно и неетично!