Автор Тема: За форума по принцип  (Прочетена 89730 пъти)

TheJackal

• КЖМ - България
  • Trade Count: (35)
  • Hero Member
  • Публикации: 1710
  • Рейтинг: 159
  • ТТ 1:120 III und IV Epoch DB & DR
Re:За форума по принцип
« Отговор #75 -: 19 Април 2012, 16:18:19 »
Ето тук опира и до проблема със софтуера за форум. Това ли е удачната програма или да се подмени с друга докато е време. Предполагам, че е базирана на линукс, а не на Windows.

Boris 2-12-4

• Trade Count: (7)
  • Hero Member
  • Публикации: 537
  • Рейтинг: 165
  • Еп. І,ІІ,III; вагонни фабрики; кранове; военни
    • rocklokomotive.blogspot.com
« Отговор #76 -: 19 Април 2012, 16:21:30 »
Здрасти Микси!

Нали и аз това го писах в тази тема - да може и четвъртокласник, и академик да разберат защо е наказан някой и да не го повторят - защо не се четем като става въпрос за форумотрептящи теми?!?

Няма значение аз ли съм, друг ли е - като се пише по толкова важна и докачлива тема, ами да прочетем написаното преди нас -
нали се мъчим да родим нещо по-добро и рационално?!?

???
« Последна редакция: 24 Април 2012, 10:16:42 от Boris 2-12-4 »

Vlado

• КЖМ - България
  • Trade Count: (2)
  • Hero Member
  • Публикации: 5620
  • Рейтинг: 659
  • Красотата е в детайла!
« Отговор #77 -: 19 Април 2012, 16:32:52 »
И като опря до наказания, се надявам да споделите с нас, какво е отношението ви към наказанията:

1. Да се налагат ли изобщо?

2, Ако не се налагат, как да се поддържа добрата атмосфера във форума?

3. Ако се налагат, в този ли вид да останат?

4. Достатъчно ясни ли са основанията за налагане на наказания?

5.Има ли нужда от промяна на Правилата относно основанията за налагане на наказания?

6. Друго, ако се сетите.

За мотивиране причината за налагане на едно наказание съм изцяло за, тъй че това предложение няма да го коментирам.

Mixy

• КЖМ - България
  • Trade Count: (3)
  • Hero Member
  • Публикации: 1539
  • Рейтинг: 385
    • SCARM - българският софтуер за дизайн на релсови планове и жп макети
« Отговор #78 -: 19 Април 2012, 16:54:34 »
Цитат на: Boris 2-12-4 link=topic=3789.msg76831#msg76831 date=1334841690
Здрасти Микси!

Нали и аз това го писах в тази тема - да може и четвъртокласник и академик да разберат защо е наказан някой и да не го повторят- защо не се четем като става въпрос за форумотрептящи теми?!?

Няма значение аз ли съм, друг ли е - като се пише по толкова важна и докачлива тема, ами да прочетем написаното преди нас -
нали се мъчим да родим нещо по-добро и рационално?!?

???

Не разбрах, какво точно имаш в предвид с този пост - аз просто коментирах две от предложените точки от Адриан. Прочетох всичко което си написал, но си признавам, че на моменти ми беше трудно да следвам мисълта ти. Ако съм те повторил, значи, че и двамата споделяме едно и също мнение. Иначе аз споменах за това още преди 3 месеца в друга тема, по друг повод.

j.k.kolev

• КЖМ - България
  • Trade Count: (11)
  • Hero Member
  • Публикации: 510
  • Рейтинг: 219
  • H0, H0m, H0e IV-VI, SBB,Zb, DB София
« Отговор #79 -: 19 Април 2012, 18:59:35 »

Защо да няма раздел "Общи приказки извън хобито" ??
Какви са мотивите? Това е раздела, който генерира най-малко напрежение. Дори и темите за цигани, евреи и фашисти са под контрол, там даже цари учудващо единомислие. Нормално е хора - приятели с години, да си честитят празници, да коментират интересуващи ги теми извън хобито. Отделно, че така се опознаваме повече, което също спомага за намаляване на конфликтите. Аз например като знам, че някой харесва слейър, никога няма да се скарам с него. Не че с този който не харесва ще се скарам де, не ми е такова хобито.
Не е задължително всички да четат, пишат или отварят всички теми. Мнения и теми извън или свързани с моделизма, които не са ми интересни от време на време само маркирам като прочетени.
Най-проблемната тема Купува/Продава, ако продължава да сее раздори, по добре е да изчезне окончателно. Има продавалници, и бей и т.н. Явно не може да се разчита, че всички потребители знаят и спазват все по-многобройните правила, което пък естествено дразни коректните.
Ако Артеприма иска, да помисли как може да организира и какво може да спечели от раздел втора употреба, видим само в БГ например. Railwaypassion също. Има начини и без това в момента форума, не само че не генерира никакви приходи от това, но видимо е че само трупа негативи от тази дейност.
Който счита, че негови мнения, снимки, особено ценни научни достижения в областта на моделизма, ноу-хау и други представляват негова интелектуална или друга собственост, моля да не ги споделя тук, да ги запази за себе си и да не обременява с тях форума и потребителите му. Да не стане като с корабния моделист! ;D Аз също съм страдал от неправомерно използване на мои търговски марки и др.
Моля също и всички, които искат да споделят знания, опит, умения да продължат да го правят както досега. Мисля, че останалите ги оценяваме достойно.
Предлагам за по-важните промени, които ръководството на сайта възнамерява да извърши да се пусне анкета за няколко дни.

TheJackal

• КЖМ - България
  • Hero Member
« Отговор #80 -: 19 Април 2012, 19:55:52 »
Живко (spiritt1974), веднага ще ти отговоря:

1. Защо да няма раздел "Общи приказки извън хобито" ?? - Не нужен и безсмислен раздел, защото по лесно е под форума като се влезне и там където се вижда кой е активен и кой не, под него може да се сложи лента и да се види кой е рожденик и прочие, за това има и лична и телефони да си честитим. За другите теми кой го е еня каква музика слуша, спорт и политика изповядва ............ приеми го, че се товари софтуера и компютъра на който е форума.

2. Най-проблемната тема Купува/Продава - точно от там, ако се спазват правилата ще се научим всички на ред и дисциплина. Адриан много точно и ясно го каза през няколко поста по - нагоре!

3. Аrteprima - реално тя ли се явява собственик на форума, това означава ли, че има застъпване на интереси? Странно! Многократно съм предлагал, когато съм идвал в София на събрания, сега нямам тази възможност поради известни причини на управителния съвет на "КЖМ" форума да се изнесе или към клуба или клуба да има отделен форум, като аз лично ще заплащам акаунта за цялата година - мълчание. Аrteprima готова ли е да изкупи от мен или от другите колеги които продават свой неща на посочените от тях цени и да плати на момента, а не на консигнация ........... във времето? ТЕМАТА Е МНОГО СЕРИОЗНА и ако се зачекне гарантирам, че всички ще се изпокараме поради ред знайни и незнайни причини. ............. Спирам до тук!!!

4. Относно "Авторските права" - този раздел е невероятно примамлив за цял свят и в България, да намекна, че не се преследва от закона, за разлика в другите страни където авторското право е 50 години след смъртта на автора и още 20 за наследниците му. Адриан, точно за това намеква!!! Писането в интернета много трудно може да го оспориш за авторско право, защото все някъде и някога някой е писал, ако ще и два - три реда по даден въпрос или тема. За снимките ако ще и 1001 печата да се сложат - да е жив и здрав фотошопа и сходните му програми за измама и монтаж!

5. За управата на форума - не 1 или 2 - ма, а поне 5 - 6 човека и самите те да спазват правилата, при констатация на грешка - нарушение от правилата директно бан и изписано точната точка от правилника. Той за това е и създаден и всеки слага отметка при регистрация във форума преди да се регистрира.
« Последна редакция: 19 Април 2012, 20:12:21 от TheJackal »

piko1

• Гост
  • Trade Count: (0)
« Отговор #81 -: 19 Април 2012, 20:40:47 »
Понеже явно няма да се разберете ще хвана да се намеся  

@Боре : Кви автосрки права какви 5 леви те гонят бре момче на 50-55 години си вярно е не разбираш ли че такова нещо няма автор
автор пиши ти никчето до постчето не ти ли стига не живеем у 1984 на Лорел новото общество не му пука кой го е писал
а пък ако Ав-Турско Ав-Гръцко Ав-Стриско Ав-Немско и тн права са ти нарушени не споделяш и толкова  щото ше ме извиниш ма повечето сте просто преписвачи превели нещо отнякъде и след това написали най изодзадзе използвана литература примерно казвам не казвам какво що как всички знаем копи пеиста как се прави ако искаш да си част от хобито и хората да оценяват труда ти не хващаш и не си го държиш под възглавницата ето имам няколко стихотворения лично мой копирани от друг да му съм се разсърдил не напротив поласкан съм че някой го е прочел харесало му е и го е споделил с друг то от своя страна го слага някъде на някое саитче и друг го прочита и така някога  песните дето сега ги наричаме фолклор са се предавали от уста на уста сега е по лесно има интернет еи ти най простия пример който можах да ти дам

ето ви един проблем който само и единствено в бг го има  ВСЕКИ СИ КРИЕ МАТРЯЛЧЕТО ПОД ВЪЗГЛАВНИЦАТА все едно някой друг ще забогатее от това и по този начин хобито ни страда ОСЪЗНАЙ ТЕ ГО НАЙ НАКРАЯ

втори проблем : Държанеито първите на добрите на това най онова е много обидно особено ако идва от Клубове някакви афиширания
че видиш ли те са първите те са това те а онова ама в крайна сметка си е едно затворено общество все едно да доида у вас и да ти кажа я дай да ти помогна да направиш мост на макета ти и утре като дойда да ми искаш членска вноска за това че искам да си бутам влакчето по моста дето вчера двамата сме го направили това не само е нагло ама и под всякаква критика давам примери
аз днес звъня на  Марио и казвам пич немам много финанси имам акъл желание и нерви дай ми шанс и ше ти направя еди къв си модол както ти го искаш примерно и той да отсече ма то е само за клубни членове ми мн ясно че повече няма да погледна не клуба а не знам кво ето така се убива желанието на новите моделисти и пак стигаме до горе посочения проблем с възглавницата

ето ви четвъртия проблем ете тука ви е описано държанието по принцип
това е манталитета на форум krile.net сега airgroup2000.com който в пълна сила си седи и тука сиреч чул не до чул тоя казал на ония той на третия че видиш ли някой е крив че има собствено мнение иии се почват те такива изпълнения :

аз знам ного за теб дека лопаш и лопаше в онее форум на криле нет и как сички ти беха набрали и штеха да та гепат за бой.лорда беше побеснел и с него и кеша искаха да та ритат оти ти надроби голема пупара.ама владо ех евала на тва момче ного разбран вика стига сте са ежили двамата ми идете и му ударете по един шамар на миронов оти да не лопа ного.тва беши на събирането на моделистите и там беха сички и лорда дека е прецедатела на моделистите и кеша неговее пумошник и владо дека само с тва са занимава те нали направиа срешщта на велико търново и аз бех там и лорда вика пак за теб ами дека е миронов а аз па ни та знаих ама та бех видел оти влизаше с онее псивдоник пико едно а после в другее форум мавариен маркуч и лорда вика кат го фана мамицата да му е жална а аз викам абре тоо дека са пиши авариен маркуч ли бре а кеша вика същее същее и аз имам да го джелата.а па владо пак ги успокоява он вика е срам за моделистите ама ни го биите оти то момчето е збъркано.и аз бех там и сичко чух таме беха десетина чиляка само моделисти и накрая аз скажувам на лорда абре венци оти искате да го гоните аварииния маркуч а он вика ами тва е петко миронов по известен кат пико 1 он е долкоз долин че зарад него за малко форума на криле нет да го закриат и то добре че го преместиха и петко миронов банааа ама форума едвам уцеля.е тва знам ама знам и ошщте ного нешщта за теби и кат доде време сичко ша испиша да си видиш и ти кирливата риза на показ.

са паци и венци са ви виновни за всичко както някога бях аз

Евстатиев малко ми говори зад гърба щото са това което вие виждате под наименованието lokforum си е моята идея която той открадна  всичко там заляга на мой идеи моите правила с моя начин на организация на раздел на който аз дадох живот някога в криле ( едва на 14 годишна възраст по това време и даже отнесох критика от мой комир което много ме нарани но аз доказах че може стига да се иска достатъчно силно ) където се опитах да покажа науча запаля искрата в някого къде с помощ от Деянов къде с преводи на английски къде с чужд снимков материал линкове и тн с някаква цел популяризиране то на железниците и моделизма защо ли Евстатиев никога не ми е поискал пари за членски внос защо ? сами си отговорете мисля че сте достатъчно интелигентни

да аз може да съм неграмотен на пръв поглед и да може да приемам всяко такова натъртване за обида и провокация и да аз не мълча на никой и за нищо не искам да съм обичан искам да съм мразен защото именно мразените бутат всички останали  към прогреса
имам още какво да ви напиша защото отдавна съм видял проблемите на форума но просто вече пиша 4 часа и съм много изморен а  това е едно бедно постче по вашите стандарти което вие сигурно пишете за 5 мин и пак ако някой се почуства засегнат ви моля да ме извините  

« Последна редакция: 19 Април 2012, 20:44:54 от piko1 »

j.k.kolev

• КЖМ - България
  • Trade Count: (11)
  • Hero Member
  • Публикации: 510
  • Рейтинг: 219
  • H0, H0m, H0e IV-VI, SBB,Zb, DB София
« Отговор #82 -: 19 Април 2012, 20:41:10 »
TheJackal
Може би не си ме разбрал. Имах в предвид нещо на принципа на оказионните магазини едно време. Никой не дава пари предварително.
Само подхвърлям като идея, не искам да скарам никого :yes:

TheJackal

• КЖМ - България
  • Hero Member
« Отговор #83 -: 19 Април 2012, 20:49:35 »
spiritt1974, да разбрахте, но ти също постави някой проблематични въпроси за което ти благодаря!

pavel75

• КЖМ - България
  • Trade Count: (18)
  • Hero Member
  • Публикации: 1817
  • Рейтинг: 264
  • HO; IV и V; BDZ, BG; София
« Отговор #84 -: 19 Април 2012, 21:13:33 »
Цитат на: TheJackal link=topic=3789.msg76841#msg76841 date=1334854552
...... Многократно съм предлагал, когато съм идвал в София на събрания, сега нямам тази възможност поради известни причини на управителния съвет на "КЖМ" форума да се изнесе или към клуба или клуба да има отделен форум, като аз лично ще заплащам акаунта за цялата година - мълчание. .....

Каква ще е ползата от два форума? Реално погледнато КЖМ, ЖП Моделисти също имат раздел виждан само от съответните членове.

TheJackal

• КЖМ - България
  • Hero Member
« Отговор #85 -: 19 Април 2012, 21:21:18 »
Виж тези три руски сайта и ще си отговориш:

1. http://www.12mm.ru/

2. http://www.modelldepo.ru/

3. http://scaletrainsclub.com/

Ще се отсее плявата и ще има структура и ред.

piko1

• Гост
  • Trade Count: (0)
« Отговор #86 -: 19 Април 2012, 21:28:50 »
TheJackal  :lol: :lol: :lol:
това е супер де да знам глупаво предложение кжм ще ме извините ма това си е направо не наглост и безсмислено ма не знам  какво :lol:'
основната идея на форума ти убягва явно
« Последна редакция: 19 Април 2012, 21:31:55 от piko1 »

gts.best

• Trade Count: (56)
  • Hero Member
  • Публикации: 702
  • Рейтинг: 8
  • N(1:160)
« Отговор #87 -: 19 Април 2012, 21:39:50 »

КОЛЕГИ, НЕ СЪСИПВАЙТЕ   ФОРУМА.................
« Последна редакция: 19 Април 2012, 21:41:23 от gts.best »

pavel75

• КЖМ - България
  • Trade Count: (18)
  • Hero Member
  • Публикации: 1817
  • Рейтинг: 264
  • HO; IV и V; BDZ, BG; София
« Отговор #88 -: 19 Април 2012, 21:43:47 »
Не го съсипваме. Мисля, че е хубаво да си кажем нещата, да си излеем душата, да се оправят неприятните неща и да стане пак място за отмора

TheJackal

• КЖМ - България
  • Hero Member
« Отговор #89 -: 19 Април 2012, 21:48:36 »
piko1, само за твое сведение да ти припомня, че когато се заговори за клуб или сдружение, създаде се някъде в Пловдив ако не греша първия - нямам идея да ли съществува или не, после се направи Клуб "Железопътен моделизъм - България" или Сдружение "ЖП Моделисти" - не помня кой е първия, не съм историк. Проблема се появи тогава между Пламен и Венци, други го създадоха и сами излязоха от форума ( май бе Вашия председател на сдружението). Смея да твърдя , че и двамата са прекалено много в час и знаят какво искат и го постигат.

piko1, до колко то ми е известно си изгонен от доста форуми и нежелан, ще ме осъдиш ли, както писа безумици във фейсбук. Не приемам да се толелират от администраторите твоите безумни теми които си откриваш. Това, че Марио ти е отказал да правиш модул - поздравявам го! Поръчай си го, не е скъп колкото едно вагонче е 35 - 40 лева, направи си го и като се съберем в Търново живот и здраве ще го прикачиш към клубните и ще се кефим всички заедно.

Хайде със здраве!