Защо да няма раздел "Общи приказки извън хобито" ??
Какви са мотивите? Това е раздела, който генерира най-малко напрежение. Дори и темите за цигани, евреи и фашисти са под контрол, там даже цари учудващо единомислие. Нормално е хора - приятели с години, да си честитят празници, да коментират интересуващи ги теми извън хобито. Отделно, че така се опознаваме повече, което също спомага за намаляване на конфликтите. Аз например като знам, че някой харесва слейър, никога няма да се скарам с него. Не че с този който не харесва ще се скарам де, не ми е такова хобито.
Не е задължително всички да четат, пишат или отварят всички теми. Мнения и теми извън или свързани с моделизма, които не са ми интересни от време на време само маркирам като прочетени.
Най-проблемната тема Купува/Продава, ако продължава да сее раздори, по добре е да изчезне окончателно. Има продавалници, и бей и т.н. Явно не може да се разчита, че всички потребители знаят и спазват все по-многобройните правила, което пък естествено дразни коректните.
Ако Артеприма иска, да помисли как може да организира и какво може да спечели от раздел втора употреба, видим само в БГ например. Railwaypassion също. Има начини и без това в момента форума, не само че не генерира никакви приходи от това, но видимо е че само трупа негативи от тази дейност.
Който счита, че негови мнения, снимки, особено ценни научни достижения в областта на моделизма, ноу-хау и други представляват негова интелектуална или друга собственост, моля да не ги споделя тук, да ги запази за себе си и да не обременява с тях форума и потребителите му. Да не стане като с корабния моделист!

Аз също съм страдал от неправомерно използване на мои търговски марки и др.
Моля също и всички, които искат да споделят знания, опит, умения да продължат да го правят както досега. Мисля, че останалите ги оценяваме достойно.
Предлагам за по-важните промени, които ръководството на сайта възнамерява да извърши да се пусне анкета за няколко дни.